Hanzi, ne bereš in potem se pogovarjaš sam s sabo. Jaz sem že napisal da z boschevo indukcijo nimam nobenih težav, glavne pomankljivosti je opisal kalbo, neravnih železnih ponev pač ne uporabljam, kot bi jih lahko na plinu.Jaz?
Nic?
No, enkrat sem neko grozdje ukuhaval crko popoldne. Tam pa je svicala plata.
Hotel sem povedat da bisch bo kuha juho dve uri na 2.
Bosch zeko malo niha v vretju. Oziroma se to opazi pri ma jsi količini. pri y litrih juhe tega skoraj ne opaziš.
Kuhalnik za 40 evrov pa dela res orecej intervalno
Če sprašuješ mene.. ni da sem ravno kuhal, ampak moral sem zavreti večjo količino vode. Zdej pač oni potopni grelec je 2kw in je dober za en škaf vode dovolj. Če se ti da čakat. Z indukcijsko gre hitreje.Kaj kuhaš več ur na max na indukciji?
Ne, imam ga 0.5m stran. Pa mi še kar ne raste druga glava. Pa v hlačah ga nosim 10cm stran od coreta in še vedno imam samo enegaUpam, da tisti ki kuhate na indukciji, ne shranjujete telefona v drugi sobi kot spite!!
E je bi ga. Nočni monologi ko sem cakal na snezno katastrofo na sadnem drevju in razvlečeni protitocni mreži cez vrt.Hanzi, ne bereš in potem se pogovarjaš sam s sabo. Jaz sem že napisal da z boschevo indukcijo nimam nobenih težav, glavne pomankljivosti je opisal kalbo, neravnih železnih ponev pač ne uporabljam, kot bi jih lahko na plinu.
Da plata laufa eno celo popoldne je normalno, sem pa vprašal kaj kuha, ko je nekdo omenil da več ur kuha na indukciji na max. Kaj pa? Bukova polena v slani vodi?
Hanzi, ne bereš in potem se pogovarjaš sam s sabo. Jaz sem že napisal da z boschevo indukcijo nimam nobenih težav, glavne pomankljivosti je opisal kalbo, neravnih železnih ponev pač ne uporabljam, kot bi jih lahko na plinu.
Da plata laufa eno celo popoldne je normalno, sem pa vprašal kaj kuha, ko je nekdo omenil da več ur kuha na indukciji na max. Kaj pa? Bukova polena v slani vodi?
Kaz bi pa rekel, ne ocenjuj indukcij po hi end indukcijah.Aeg (90ka, rang 1500e (vcasih so bile se drazje)) nic ne pulzira. Sploh. Nikoli. Niti malo. Vem kaj pomeni pulziranje ker imam na morju neka jajca Candy. Tam pa tudi hrenovk ne skuhas brez pomirjeval. Tako da ne ocenjujte indukcije po lowcost indukcijah.
Al pa ti plinskih plat na enak način.Aeg (90ka, rang 1500e (vcasih so bile se drazje)) nic ne pulzira. Sploh. Nikoli. Niti malo. Vem kaj pomeni pulziranje ker imam na morju neka jajca Candy. Tam pa tudi hrenovk ne skuhas brez pomirjeval. Tako da ne ocenjujte indukcije po lowcost indukcijah.
Težka bo, mam indukcijo.Poskusi zavret 20L vode na plinu in javi se ko zavre. Če boš začel zdaj, lahko pričakujemo odgovor malo pred malco.
Ne rabiš takega, bo wok gorilec zmogel tud pred malco.Ce imas takle gorilec bo pred malico
Na domacem štedilniku pa po malici
Btw kuhanje na unp plin je drazje id kuhanja na indukcijo
Počakaš da zavre, daš na minimum, daš na roko najbolj čip Casio z odštevalnikom, nastaviš timer in greš po opravkih. Je pa res, da kake počasne boloneze omake, pa podobne zadeve rabijo na šporhetu občasno mešanje, da se spodaj ne začne smodit. Verjetno indukcija v kombinaciji s kvalitetno posodo ne dela teh težav. Jest zadnje čase za te namene uporabljam litoželezno emajl posodo in jo dam po tem ko zavre v pečico na 130. Tist lohk pa pustiš tud cel dan brez da pogledaš. Kak trikilski kos govedine rab glih ene 6 do 8 ur, da se skuha.Za kuhalno ploščo je najvažnejše, da je regulacija natančna in da ima timer.
Smotano je, da še nisem videl, da bi obstajala kombinacije plošče in posode, kjer bi posoda ugotovila, da je temperatura enaka neki nastavljeni in bi se zmenila s ploščo, da naj to temperaturo vzdržuje X časa. Na tak način bi potem lahko imel tudi zamik vklopa kot pri pečici, kar je stalna praksa pri rabi pri nas. Tako pa sedaj moram počakati, da jed (npr. juha) doseže željeno temperaturo (običajno da zavre), potem pa nastavim timer in grem po drugih opravkih.
Ne rabiš takega, bo wok gorilec zmogel tud pred malco.
Zavrel že večkrat, sicer ne vode, ampak pivine. 20l pa res ni neka velika količina. Tud sarme v 20l loncu čist lepo zavrejo v doglednem času na 5kW gorilcu. 9kW gorenc je pa redno vrel 50l pivine, tko da se da. Ni pa tko k indukcija.Kar poskusi lonc z 20L vode zavret Se sliši enostavno, ampak to na plin ni tako zelo. Pomaga pa, da je 20kW toplotne moči.
Kako pa odštevalnik izključi ploščo? To mi ni povsem jasno. Jaz grem od doma in me ni strah, da bo nekaj vrelo, če bom denimo v trgovini zagreznil v neki vrsti.Počakaš da zavre, daš na minimum, daš na roko najbolj čip Casio z odštevalnikom, nastaviš timer in greš po opravkih. Je pa res, da kake počasne boloneze omake, pa podobne zadeve rabijo na šporhetu občasno mešanje, da se spodaj ne začne smodit. Verjetno indukcija v kombinaciji s kvalitetno posodo ne dela teh težav. Jest zadnje čase za te namene uporabljam litoželezno emajl posodo in jo dam po tem ko zavre v pečico na 130. Tist lohk pa pustiš tud cel dan brez da pogledaš. Kak trikilski kos govedine rab glih ene 6 do 8 ur, da se skuha.
Recimo z timerjem.Kako pa odštevalnik izključi ploščo? To mi ni povsem jasno. Jaz grem od doma in me ni strah, da bo nekaj vrelo, če bom denimo v trgovini zagreznil v neki vrsti.