Indukcija max moc

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.637
727
113
za pet plošč žal ne vem, nisem še nobene preverjal. napiši model in preverimo moči/omejitve.

Če je lonec glede na kuhališče premajhen,
ima premajhen odvzem moči, oz. v ekstremnem primeru, ga plošča sploh ne zazna.

Poraba je takšna, kot jo odvzema lonec.

Za maksimalno moč, naj bo lonec vsaj takšen, kot kuhališče.

ps: tudi indukcij "brez" določenih kuhališč ne morem komentirat

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.637
727
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Se pravi je zadeva normalna?
A obstaja plosca z vec moci?

Hvala!

definiraj več moči:
posamezno kuhališče ali vsota vseh

Na hitro preverjeno:
vse klasične na 4 plošče imajo skupno moč 7.4 kW (dvofazni priklop 2x 16A)

Siemens EH975SZ17E, 5 kuhališč, 10.8 kW (trofazni priklop 3x 16A)
http://www.siemens-home.com/ae/product-showroom/cooking/hobs/induction-hobs/EH975SZ17E.html

Miele KM 6366, 6 kuhališč, 11.1 kW ( trofazni priklop 3x 16A)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.160
6.969
113
pri taščici
Softijeve plošče ne poznam. Vem samo to, da je meni kombinirana electrolux plosca povzročila precej sivih las in sem na koncu uveljavljal stvarno napako. Kofe bi skuhal prej na štedilniku na drva kot pa na super duper hitri indukciji kjer je trajalo cca 20 minut da sta zavrela dva kozarca vode. In zadeve niso znali odpraviti niti na servisu (3x) niti menjava plošče ni pomagala.
je pa zanimIvo to, da kuhalnik (za 30 evrov) džezvo v ki pokrije manj kot polovico površine grelca ravno tako greje s polno močjo (2kw). Plošča ki stane nekajrat več tega ne zna. Greje sorazmerno s površino ki pokriva grelec.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.522
7.043
113
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
za pet plošč žal ne vem, nisem še nobene preverjal. napiši model in preverimo moči/omejitve.

Tole imam:
http://www.bosch-home.com/si/produkti/kuhanje/kuhalne-plo%C5%A1%C4%8De/PIP875N17E.html?source=browse

Sicer še nisem imela problemov s padanjem moči, resda se pa zdajle iz glave ne spomnim, kdaj bi imela na več ploščah na ful, da bi se to lahko zgodilo. Važno mi je sedaj to, da vem, da se kaj takega lahko zgodi in ni s ploščo nič narobe, bom pa na drugo kuhališče takrat prestavila. Da ne bo tako kot takrat s tisto džezvo (kot je rekel nekdo pred mano - Bivi iz Merurja se fržmaga, kako mala je džezva, vse dela), ko sem mislila, da se mi je plošča nekaj sferderbala.