Induk.posoda

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Evo, pa sem kupla indukcijsko posodo od TESCOME (al neki takega). Ni bila poceni in včeraj jo prvič dam na ploščo in zavrem vodo. Sedaj me pa zanima, ali so se še komu pojavile v posodi majhne pikice. Zgleda kot nek spran vodni kamen. Ko sem hotla posodo spucat, kar ne gre dol. Je to normalno. Za tak denar se mi zdi, da se to nebi smelo dogajat. Ali pač?
confused-1.gif

Še eno vprašanje: Je res, da pod indukcijsko ploščo ne smeš imet predala
confused-1.gif
Strašijo me, da se segreva ta zadeva in da ni fajn da je zaprto. Jaz sem probala kuhat, pa se ni nič segrevala plošča od spodaj, tko da mi ni nič jasno. Help?

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
To o predalu so ti verjetno natvezili ljudje, ki indukcije od blizu še videli niso, kaj šele, da bi kuhali na njej. Kar brez skrbi kuhanj. Jaz tud imam pod ploščo predal z bištekom in ostalo šaro pa se nič ne segreva.

O kastrolah pa ne bi znala kašne pametne rečt. Si posodo prala na roke ali v stoju. Daj probaj jo dat v stroj pa boš videla če bodo pikice še gor. Na moji posodi se tud če jo ročno perem včasih pojavijo nekakšne lise (z notranje strani), a ko jo dam v stroj pa pride ven lepa.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.524
1.109
113
Tiste pikice se pojavijo tudi v dražji posodi. Tako kot je softi napisal, probaj s kisom...

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Izloča se apnenec iz vode, očitno imate trdo vodo. Prej tega še nisi opazila? To se dogaja vedno, ne samo na indukciji.

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Zanimivo, morda pa hitro gretje na indukciji vpliva na večje izločanje apnenca iz vode. Pri moji mami se sicer izloča tako na štedilniku na drva kot starem električnem na plate.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.524
1.109
113
Midva sva pred dobrim mesecom kupila Tescoma posodo v Merkurju za 200€ in če kuhaš na indukciji, steklokeramiki ali plinu, ti včasih pusti pikice... Ravno tako se enake pikice pojavljajo na Tefalovi krepko dražji posodi...

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Evo, vsestranski tast mi je reku, da če pomiješ s kisem, da se potem to ne dela več. Upam, da to drži...

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Jaz sem mel pred leti na plinskem štedilniku pikice pri vretju vode... Proizvajalca posode pa ne vem več... Je predaleč že...
Sem mogu fajn ribat da sem dobil ven zadevo...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
Evo, vsestranski tast mi je reku, da če pomiješ s kisem, da se potem to ne dela več. Upam, da to drži...

in kaj sem ti jaz rekel..
kva sprasuješ, če brez tasta ni nič. deca je pa tut bolj švoh naredu, da sam ni ne zna.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.534
443
83
apnenec - vodni kamen

v novi posodi je nujno prevret vodo s kisom, pa je kar lep čas mir