IMP firma iz Maribora pošilja položnice z opominom

jello

Guru
22. sep 2008
10.305
3.929
113
Citat:
Uporabnik skala pravi:
če je bil račun zraven potem je to problem. sicer pa se takega izsiljevanja radi poslužujejo razni dobrodelniki, ki ti na dom pošiljajo voščilnice. sam jih nemudima pošljem nazaj. ja na svoje stroške...

Račun nima tukaj popolnoma nobene veze. Ne vem pa zakaj bi za take nategune porabljal sekundo svojega časa, kamoli denarja. Velja tudi za voščilnice. Če komu pride prav naj jih porabi, jaz jih mečem v smeti. Če imajo oni zaradi tega minus pa naj izberejo kakšno bolj donosno prodajno strategijo.

jello

Guru
22. sep 2008
10.305
3.929
113
ECG ni nikoli od nikogar iztožil ničesar. Tisti drobni tekst na katerem je bilo odebeljeno napisano 900 EUR na leto so oni dodali potem ko so ti vračali podpisan obrazec/pogodbo. Na prvotnem obrazcu tega ni bilo. Sem imel doma dokaz, ampak ker je lep čas od tega je seveda vse že zdavnaj v smeteh. Zna biti pa scary za nekega župnika (jih je bilo kar nekaj v tistem slavnem imeniku) ko dobiva opomine pred tožbo in pisma iz švice od izterjevalske firme, ki naj bi prevzela dolgove,......oni ne živijo od tožb, živijo od količine poslanega in % tistih, ki nasedejo in plačujejo z upanjem da ne bo treba na sodišče. Konkretno tega IMP-ja ne poznam, sem pa 90% da gre po istem sistemu.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sam nimam slabih izkušenj s IMP, uporabljajo pač prodajno strategijo, ki je ljudje ne poznajo in marsikoga 'naplahtajo'.

Domov pošljejo recimo eno poglavje kuharske knjige (recepti, ki jih spneš v mapo) in zraven cena posameznega poglavja. Marsikdo potem misli, da mora to plačat in vrne račun. S tem pa sklene pogodbo, da mu bo IMP pošiljal vsak mesec novo poglavje receptov - kar pa lahko kadarkoli prekličeš.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
če je bil račun zraven potem je to problem. sicer pa se takega izsiljevanja radi poslužujejo razni dobrodelniki, ki ti na dom pošiljajo voščilnice. sam jih nemudima pošljem nazaj. ja na svoje stroške...

A tak naiven si? Dobro, ti bom pa poslal cel kup stvari z računom, po možnosti paleto ciglov, da boš plačal za poštnino nazaj 100€
rolleyes-1.gif

Nič ti ni treba plačevat ali vračat, če nisi naročil, pa tudi če je zraven račun, opomin pred tožbo in nevemkajše priloženo.
ne, samo teko dober, da jim voščilnice vrnem. ampak hvala za opozorilo, da ceglov ne bom vračal in jih bom raje koristneje uporabil
grin1.gif

ury

Pripravnik
20. apr 2010
167
19
18
erikson hvala za link. Jaz samo pravim da nisem ničesar naročil (govorim kot jaz ubistvu je punca saj niti ni pomembno) in nevem od kod so pridobili podatke. Poslal jim bom miroljuben mail naj samo prenehajo s tem pa je.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:

Račun nima tukaj popolnoma nobene veze. Ne vem pa zakaj bi za take nategune porabljal sekundo svojega časa, kamoli denarja. Velja tudi za voščilnice. Če komu pride prav naj jih porabi, jaz jih mečem v smeti. Če imajo oni zaradi tega minus pa naj izberejo kakšno bolj donosno prodajno strategijo.
zato, ker če je račun zraven potem je reč, ki ti jo pošljejo nekaj vredna. težko se sklicuješ na to, da so ti jo zastonj poslali. stvar se lahko zakomplicira. ja še vedno je nateg. bolje pa je take natege pošiljati nazaj na stroške tistega, ki je sploh poslal. če je paket sumljiv - nisi ničesar naročal, pa mogoče sploh ne prevzeti.

ury

Pripravnik
20. apr 2010
167
19
18
SouthPark: mislim da je točno to kar si napisal, neka idiotska knjiga pa eni listki not...

skala: kar sem bral na forumu je tudi pri vračilu problem... vrneš ampak te še vedno terjajo... nateg je ja z veliko začetnico. Tudi če bi se moral sklicevati da so jo zastonj poslali - takoj kot sem omenil 45. člen zakona o varstvu potrošnikov. Poslano z navadno pošto.. Kaj sem dobil? Kdaj? sem kaj podpisal? NE... Pa naj se j......

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
215
63
Kranj
Nič jim pošiljati, kar takoj prijava za Policijo in informacijski pooblaščenki......nekdo JIM MORA stopiti na rep no.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
aha navadna pošta... očitno jim nategi niso tuji. povprašaj koga, ki je član ZPS. naj jih na to opozori.

ury

Pripravnik
20. apr 2010
167
19
18
Bom sprožil postopek in poročam kako se je rešilo. Upam da bo ta tema na forumu kaj pomagal še komu, da ne bo plačal... sej marsikomu se ne da zajebavat in bi samo rekel ko jih jebe pa /ignore ali celo plačal ... meni se pa da zajebavat
grims-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.305
3.929
113
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:

zato, ker če je račun zraven potem je reč, ki ti jo pošljejo nekaj vredna. težko se sklicuješ na to, da so ti jo zastonj poslali. stvar se lahko zakomplicira. ja še vedno je nateg. bolje pa je take natege pošiljati nazaj na stroške tistega, ki je sploh poslal. če je paket sumljiv - nisi ničesar naročal, pa mogoče sploh ne prevzeti.

Ne in niti pod razno ne more biti tako. Po tvoje če mi pošljejo zlat rolex me lahko potem ganjajo za xxx k EUR zato ker ga nisem vrnil. Jaz tukaj ne nastopam v nobenem razmerju, torej nimam nobene obveznosti niti pravice. Imam pa načeloma pravico redno praznit svoj nabiralnik. Če je kdo v njem kaj hote ali nehote pozabil je pa to njegov problem. Jaz nisem dolžan povedat niti tega da je karkoli kadarkoli bilo v mojem nabiralniku.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.220
113
točno tako, vedno ko nekaj kupiš, moraš podat naročilo, ali spletno ali ustno ali nekaj..če tega ni, ti noben ne more ničesar terjat.

ury

Pripravnik
20. apr 2010
167
19
18
tudi ustno ti kaj dosti ne pomaga.... če bi hoteli tožit bi morali imet neko konkretno pogodbo z mano. Nimajo pa seveda ničesar. Če danes ne bo preveč snežilo grem še danes na policijo z vsemi temi položnicami.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.573
1.822
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Oprosti, ampak to je neumno!!! Zakaj bi jim sploh pošiljal nazaj? Imajp dokaz, da si sploh dobil? Saj veš, poštarji so precej nezanesljivi, edino kar sigurno dostavijo so položnice in reklame... Uporabiš, pa je! Če pa že pošiljaš nazaj, samo prečrtaš na kuverti svoj naslov in napišeš njegovega, ter postaviš na nabiralnik! Nimaš stroškov in ne poti nikamor. Poštar bo zadevo vzel nazaj, stroške pa bo plačal naslovnik!
zmaga.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Sem imel pred leti podobne probleme z ECG (European City Guide - ti so s.p. jem pošiljali kao obrazce za potrditev pravilnosti podatkov, če si jim poslal nazaj si dobil pa nazaj sklenjeno pogodbo za nek imenik in račune za 3x900 EUR,....skratka nateg). Nazadnje so celo že pošiljali datume obravnave na Kranjskem sodišču (temu sem se res od srca nasmejal), pa na koncu seveda ni bilo nič. V nobenem primeru ničesar ne plačevat. Dostikrat folk pade na idejo, da če bo plačal kolikor se njim zdi vredno se jih bo pa znebil. Dejansko pa s tem priznaš veljavnost pogodbe. Če že odgovarjaš potem samo daš jasno vedeti da ne priznavaš veljavnosti pogodbe, ampak jaz niti tega nebi. Enostavno mečeš v koš. Seveda samo v primeru če si dovolj prepričan da res gre za nategune.
Z njimi sem tudi jaz imel veselice... na s.p. so mi pošiljali že pisma za izterjavo, zadolžena pa neka firma iz Dunaja... kasneje me je še poklical predstavnik te firme, nek čefur, cifra res avstrijska, sem mu j**** vse po spisku in jih nabil na k****, modelu omenil, da imam denar v žepu, naslov ima, še vzame ga in bo problem rešen.
Na d.o.o., kako leto kasneje, pa so mi vztrajno pošiljali ponudbe, kljub mojim povratnim mailom, da me ne zanima in da naj me odjavijo iz njihove mailing liste... zaključilo se je šele takrat, ko sem vse njihove znane email naslove prijavil na vsako gaj ali animal sex stran, ki sem jo tisto noč našel na spletu. Predvidevam, da so potem imeli toliko propagandnega materiala za pregledat, da ni bilo časa več pošiljati njihovega...

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Kot prvo vrzi v smeti, ne delaj si stroškov, meni so dve leti poslali zaporedoma, prvič sem jih poklical in neprijazno povedal da nenaročene pošiljke nimam namena plačat, naslednje leto pa sem jih prijazno poklical in se jim zahvalil za čestitke s kuvertami, ker pa nisem naročič ne bom plačal. Od takrat je mir.
Če si pa že delaš stroške daj stisni mal tinte v pošilko da z njo ne bodo več težil.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
ECGju sem vedno promptno vrnil naročilnico v priloženi kuverti, seveda naročilnico raztrgano, brez znamke. V svojem pohlepu so gotovo že videli ojrije v žepu in plačali poštnino... Če bi to le vsi počeli..

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Vsekakor je dobila nek "uradni" dokument in ga mora uradno tudi zavrniti (naj zahteva podatke o njenem naročilu). Torej pisno in hraniti potrdilo o oddaji na pošto. Druga pot je pač plačati. Jokati doma ni prava pot.

Ah, dej no, ne pametuj. Če ničesar ne podpišeš in samo prevzameš ti ne morejo nič. Smo že imeli partkrat doma tak primer, ko so prišli s foro, da nekaj prevzameš potem pa ti naknadno hočejo zaračunat.

Klasično, potem pritiskajo, jim zatežiš z inšpekcijo in čudežno nehajo, ker itak nimajo podlage za te fore...

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Zakon je jasen:

45 člen pravi:
"Če podjetje z namenom skleniti prodajno pogodbo pošlje potrošniku blago, ki ga ta ni naročil, se takšna pošiljka blaga šteje za reklamno darilo."