... saj teče ... po povratnem vodu od motorja nazaj... bencin nazaj v rezervoar teče .
-----------------------------
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
... saj teče ... po povratnem vodu od motorja nazaj... bencin nazaj v rezervoar teče .
PetrolSem jaz kaj drugega rekel. Petrol, če dela, je to res prefinjeno. Bolj je nevarnost kakšen samostojni 'kulturni' delavec.
Se še spominte razne preprodaje bencina?
A je kakšen Petrolovec tu gor? Kajti mislim, da Petrol goljufa.
Kako pa ta" kljukica" komunicira z menjalnikom da lahko greš v klanec z višjo prestavo? še posebno me zanima za ročne menjalnike brez ECUja...Vi pojma nimate. Ta produkt ne stisne cevi, ampak samo informira bencin ki teče skozi cev, da se mora bolj učinkovito porabit.
Bencin s opremljen s temi informacijami se potem obnaša bolj odgovorno in poskrbi da se ga porabi kar se da malo, da manj onesnažuje in da ima avto 24,85 % večjo moč. Znanstveno dokazano, majkemi!
Enak učinek lahko dosežete tudi brez kljukice, če pri takanju v ročko šepetate: "Lepo prosim, bodi bolj učinkovit, gospod bencin".
Ampak ne smete preglasno, ker potem lahko bencin prestrašite in bo učinek ravno nasprotni.
Zdaj sem razkril Poznikovo skrivnost, upam da me ne toži.
Pred leti opazil,da tankanje na petolu pomeni manj prevoženih km.
Rešitev,od takrat ne tankam več pri nji.Amen
No, bo treba kaj več meritve. Pa ne zagovarjam Petrola, sem v 90. letih tudi imel problem z njimi.
Npr, če greš doŁ, v Zadar in nazaj, z enim kestelnom - si opazil, da imaš nazaj grede 1 liter višjo porabo? Podobno je, če greš v Nemčijo. Le da tu ne gre samo z enim rezervoarjem, torej ne moreš primerjat. Bi bilo za primerjati Shellovo pumpo in Petrolovo - po energetski vrednosti. Ampak Shell-ova pumpa pri nas je samo ena ... v Račah. Za nobeno drugo ne vem. Torej brezveze.
Komot..... Resetiraj BC v Ljubljani in pejt na Bled...Zaradi 200m ne moreš 100km več naredit z rezervoarjem.
Višinska razlika Lj bled je toliko kot Nemčija Slovenija (nekdo zgoraj napisal 200m)Komot..... Resetiraj BC v Ljubljani in pejt na Bled...
Naredi isto v kontra smeri! Poraba via Ljubljana bo cca 1+L manjša ker se spuščaš....
Al pa isti odsek ceste ko je suha ali pa ko dežuje (ko rinejo kolesa vodni klin pred sabo)
Od Lj do Bleda je kolko? 40 km. Do v Nemčijo vsaj 10x več, teh 200m nadmorske ni toliko izrazitih na taki razdalji.Komot..... Resetiraj BC v Ljubljani in pejt na Bled...
Naredi isto v kontra smeri! Poraba via Ljubljana bo cca 1+L manjša ker se spuščaš....
Al pa isti odsek ceste ko je suha ali pa ko dežuje (ko rinejo kolesa vodni klin pred sabo)