http://www.en-ca.si/ - NAJEM? je že kdo?

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik VAG pravi:
Citat:
Uporabnik kingroad pravi:
žal ni baba samo čula ampak je kar občutila. lp
To pa ne bo dobro zanj, za Černeta namreč.
Kakšnega izmed teh avtov vozi tudi kakšen lokalni mafijec (za enega ali dva vem), ti pa svoj denar radi dobijo nazaj.

Jaz sem se enkrat poglobil v te izračune in po njihovih kalkulacijah ne pokriješ niti nakup avtomobila, ne da bi še izgubo vrednosti, zavarovanje, gume,....

s1m0n

Pripravnik
8. avg 2007
431
0
16
37
kar se tiče podjetja avto černe in avto-moto černe se avti že rubijo. sam černe pa piano igra. je pa tukaj zgodba tudi v ozadju, ker vse avte katere so zaplenili oz. jih še hočejo, hoče odkupiti oz. vzeti v najem neka druga stranka. in to niso govorice, ker tudi delam tam kjer dajo najem in kjer vzamejo kar nisi plačal. vam pa povem da so vse banke (sem spadajo tudi kreditne in leasing hiše) tako iznajdljive da me srat prime ko vidim kako obirajo ljudi. sicer mi je povsem logično, da se nekdo zapufa za stanovanje ali avto...ampak iz namenom da si ustavri svoje življenje, kariero in da si izboljša stil življenja. lep primer so obrestne mere, katere so bile iz začetka fiksne, nato so ugotovili da se bo euribor dvignil in so naredili variabilne. sedaj ko pa slutijo, da bo ponovno padel pa če namigujejo da bi ponovili fiksne obresti. da ne govorim o rizičnem skladu, ki je takšen nateg, da ne vem če obstaja kaj tako elastičnega da bi toliko nategnil.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.526
1.129
113
Citat:
Uporabnik Shipman pravi:
glede poslovnega najema (operativni lizing) ni sploh nobenga govora in zadeva jasno obstaja in tudi povsem normalno funkcjonira. tak sistem je idealen za podjetja, k s tem nimajo drkarije z amortizacijo ampak jim grejo obroki direkt v stroške. če niso ravn rent-a-car firma pol avtov v osnovnih sredstvih itak ne rabjo.
wink-1.gif
tuki je zadeva skrajno preprosta, naročiš avto po želji, plačaš nek odstotek pologa (ki ga ne dobiš nazaj), nato plačuješ najem lizing hiši, ki je tut lastnik vozila. ponekod je not krito tudi zavarovanje, drugje se ga plača posebi. po izteku najema lahko avto odkupiš za neko dogovorjeno vrednost, lahko pa vzameš novega. kjer spet plačaš polog in obroke itd.

pr teh černetih, kreativnih najemih in en-ca zgodbicah gre pa za povsem neki druzga. dejansko se delajo, da so karitas, v resnic pa so zadi mutna posla. že če varščine ne bi dobil nazaj (in bi bla tko kt pr operativcu polog za zmeri zgubljen), so obroki neprimerno nižji k pr lizing hišah. pol pa še limance s temi popusti, če vnaprej plačaš letni obrok al pa če vzameš avto za dlje časa. na konc sem skor že zračunal, da bojo oni men vsak mesec plačval
smile-1.gif
to bo ja.

glede tega, da obračajo tisto varščino. a misliš da oni avto dobijo na lepe oči? brez kakršnegakol pologa, zavarovanja itd? malo morgen. jaz trdim, da pod takimi pogoji je ni lizing hiše, ki bi ti dala avto. neki popusti jasno so za večje kupce, isto pr avtohišah, sam avto bi mogu bit skor pol cenejši, da bi to šlo skoz. seveda legalno, s plačanimi davki itd. pravš, da te premije niso vse skup nič dnarja..ja pa sej lih za to gre! kdo na tem svetu je tko nor, da bo enmu "prodal" avto, za kerga bo vsak mesec pokasiral tolk, da mu niti za župo ne bo ostal. in po dveh letih mu bo ta kup pleha še ostal, vreden bo pa tretjino manj. dej dej, kt da bi vrli građevinci kupil zemljo, jo komunalno opremil, zgradil stanvanja, pol pa enga teb oddal za 100 evrov na mesec pa 15 jurjev varščine "k jo po petih letih itak dobiš nazaj". lepo te prosm.

teli bi varščino moral obrnit za skor 100%, da bi se vse skupi pokril z nulo! kako že? aja, s finanzasforexom in nigerijskimi pismi.
redface-1.gif

Ti pa si en "mozak" ej. Jaz znam tudi s kmečko logiko razmišljat, si pa ne delam utvar, da nisem za borzo in njene finte.

Daj prosim, predno spet napišeš en roman vsaj klikni tisti link, če ti bo uspelo...

Zadaj so podjetja z imenom, s poslovno zgodovino, z imeni in priimki zaposlenih ljudi, s komentarji zadovoljnih strank ITD. - V NEMČIJI. In jaz sploh nočem več poslušat tega tvojega bluzenja, saj imaš po svoje prav, da si skeptičen...

bodi tiho prosim

...naj raje pove kdo kaj o tem in da dejansko ve. Ali pa da je mogoče celo najel avto. Ker me res zanima ali je kaj iz tega, ne da pa se mi brat tega skepticizma, brez kakršnihkoli dejstev!!!!

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
Glej ti povem jaz in sem iz te stroke. Zadeva smrdi, tako zelo, da še muhe ne bi šle na njo. Tisti, ki bi radi sprobali dajte, samo ne potem jokat ko bodo težave.
ČE so že taki frajerji, potem naj odprejo d.o.o. ga primerno kapitalsko okrepijo potem pa naj se grejo financiranje in pobiranje precej velikih varščin od strank. Dokler pa se kot lastnika SLO firme pojavljata dve fizični osebi pa ne more biti govora o tem, da za njimi stojijo podjetja iz tujine. Za njimi bodo stala takrat ko bodo lastniško povezana in ko bodo v SLO firmo nekaj vložila in tudi z nečim jamčila svojim strankam.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
Jaz ne vem, kako se denar obrača, zato ga tudi imam "bore malo". So pa ljudje z žilco za to.

Al pa nakokirana mularija k jim bliska 400/h hitri zaslužek, za njimi pa jok in stok in škripanje z zobmi.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Shipman pravi:
teli bi varščino moral obrnit za skor 100%, da bi se vse skupi pokril z nulo! kako že? aja, s finanzasforexom in nigerijskimi pismi.
redface-1.gif

Ti a veš da so men o takem najemu govorili ravno taki ljudje ki si se tudi s Forexom bavli..... What a coincidence....
17758-icon_confused.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:

Zadaj so podjetja z imenom, s poslovno zgodovino, z imeni in priimki zaposlenih ljudi, s komentarji zadovoljnih strank ITD. - V NEMČIJI.

..... kot so za vsakim spodobnim nategom
evil.gif

goooooooooooodniiiiiight adingdingdingdingding
grin1.gif

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
o ti mater, kera zarukana vehementnost.
crazy1.gif
ni panike šved, sploh ne in nič bat, ti ne napišem niti besede več. predvsem ker se mi po temle brihtnem spisu zdiš točno taprav "mozak", da tem mozgom dnar neseš. takim teb podobnim "pametnjakovičem" namreč preverjeno ni pomoči, dokler...no, nima veze.
zbogom

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.526
1.129
113
grin1.gif

Denar jim bom nesel ja
grin1.gif
Vse kar ti je uspelo, ti je uspelo napisati še en nepomemben post za tole temo... S prvim postom si že vse povedal pa se še kar ponavljaš.

V celi temi pa ni enega pametnega posta, pa če zadeva smrdi ali ne. Vsaj podkrepljenega z dejstvi ne. Samo zdrava kmečka logika.

jh07

Pripravnik
22. jul 2007
236
0
16
Odgovori ..ker si zadnji...

Ni vse nateg kar se ponuja. Černe bi še danes deloval če nebi bil požrešen.....

Drugače pa vse je možno in vse pije vodo....

Primer recimo nižjega razred:
Nakup vozila:
vozilo 50-55kw prodajna cena vozila je 10.000 EUR z DDV (fizična oseba)
Dilerji in ostali lahko tako vozilo dobijo za cca 7.500 EUR z DDV to je ( cca 6300 + 1200DDV.) - s tem da še nekja malega zaslužijo.

Stroški
registracija:
vozilo registritra podjetje :
AO cca 437EUR
Kasko cca 227 do 400EUR.
Skupaj zaokrožimo na 800EUR/letno brez popustov. Ker ima podjetje veliko boniteto ima lahko pri premijah 60-70% popusta (lahko tuid več). Se pravi podjetje plača za AO in kasko cca 320EUR ali manj.

Dodatne Gume:
dodatne zimske gume:
4 platišča in 4 gume - diler price - cca 160-180EUR.

Izguba vrednosti:
primer : Prvo leti 15% drugo leto 12%
10.000 - prvo leto 8500EUR - drug leto 7480EUR.

Zaslužek najem 75EUr/mesec , 2 leti. je 1800EUR. (cca 1500 + 300 EUR DDV).

In računica:
Podjetje kupi vozilo za 7500EUR (dejansko plačilo je 6300 + DDV)

Stroški vozila za obratovanje (2 leti) ki jih ima podjetje so: 2 x zavarovanje in dodatne gume/platišča cca 800EUR/2leti
Zaslužek podjetja je 1800EUR/ 2 letih

Kaj je podjetje zaslužilo.....
V dobi 2 let je podjetje zaslužilo cca 1000EUR. Vhodni /izhodni DDV lahko zmanjšajo na minimum in po 2 letih jim ostane vozilo vredno cca 7450 .EUR. Toliko kot je bila njihova nabavna cena., katerega lahko prodajo ali naprej oddajo v najme.

V primeru totalke pa zasluži takoj
grims-1.gif

Zaslužiti se vsekakor da. Izračun je narejen na grobo in na primeru meni znane cene za vozilo nižjega razreda.

Najbolje je v tem primeru preveriti zavarovanje kavcije pri zavarovalnici, v kolikor se to da, in zavarovalnica izplača kavcijo v primeru stečaja, kraje,.... je tak najem za fizično osebo ugoden.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Saj bi bilo vse ok, ampak zakaj se tega ne posložujejo velike avto hiše, ampak vedno neki "iči" in še to s.p.

To je tisto "mutno".

jh07

Pripravnik
22. jul 2007
236
0
16
velike avto hiše - ne zato ker je njihovo delo prodaja vozil od katere živijo in podpirajo avto. industrijo , Zakaj bi dajali vozila v najem in zaslužili 1000EUR na v deh letih če lahko takoj zaslužijo 2500EUR.
confused-1.gif

Drugič je Slovenija premajhna za velike zaslužke pri takem poslovanju. V tujini je tega veliko več.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Je ja, ampak kaj to pomaga upnikom, če lastnik nima nič.

doo ma vsaj 7500€

jh07

Pripravnik
22. jul 2007
236
0
16
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Je ja, ampak kaj to pomaga upnikom, če lastnik nima nič.

doo ma vsaj 7500€

upnik dobi izplačano zavarovalno premij kavcije...

PoljasevicZ

Pripravnik
4. jun 2008
55
0
6
Obišči stran
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Saj bi bilo vse ok, ampak zakaj se tega ne posložujejo velike avto hiše, ampak vedno neki "iči" in še to s.p.

To je tisto "mutno".

Po aferi AMČ bi bilo vseeno tudi če bi se pisal Novak, organizacijska oblika d.d., ponujal avte zastonj, brez varščine pa še za gorivo plačeval. Trenutno je pa tako da se slabo prodajajo tako dragi kot cenejši avtomobili.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
To je podoben sistem kot ga imajo recimo američani (točno govorim za florido) ampak so cene dost nižje, kaj
se varščine tiče. Tam recimo imaš avto v poslovnem najemu, recimo 2 leti, mesečno plačujes 500$ in vozis recimo
korveto, moraš jo pa sam registrirat in vzdrževat (mislim da moraš k pooblaščencu na srevis), al pa recimo vozis
enega malega minija in daš samo 150 na mesec, pač odvisno od ranga, varščine pa (razen redne službe) nerabiš
nobene. Ker smo mi pa balkan in nobenemu ne zaupamo, pa mora bit varščina, katero pa oni pridno izkoristijo
za obračanje denarja, bodisi nakupa novega vozila, posojil ipd...

Worse case scenario;
Zjutraj se zbudiš, tvojga avta nikjer, kličeš na firmo ki je v stečajnem postopku, pa se lahko malo j*** če boš
dobil tiste 4 jurje nazaj ali ne, nakoncu še ti pa obesijo da avta nisi pravilno vzdrževal in da nevemakjvse manjka,
da še te lahko gredo tožit,...

Ne rečem da se to dogaja, ampak me nebi niti malo presenetlo.

Je pa z mojega neprofesionalnega vidika to lepa igra mešanja denarja, in bog pomagaj revežu ki se jim gor vsede.