Hrana šla gor, huhu

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ravno zato so poizkušali malce zregulirat zadeve v smislu nekih bonusov za ponudnike vegetarijanske in/ali brezglutenske prehrane... ampak se stvar ni najbolj obnesla. Dodaten "hod" tako sedaj pogosto predstavlja košara gnilega sadja ob izhodu iz lokala.

Tudi sam sem precej jedel v različnih študentskih in dijaških menzah, tako da mi ni treba solit pameti, kako zadeve zgledajo. Pač stojim za svojim mnenjem, da to NI kvalitetna hrana in da si potem raje kuham doma.

Tvoja ocena 80% študentov je seveda povsem izmišljena. Ali imaš kakšne trdnejše podatke? Enako lahko jaz ocenim, da je to samo 50% ali manj. Kakorkoli že... dejstvo je, da bi se ob ukinitvi (oz. trendu izenačevanja cen subvencionirane in redne prehrane) bonov - kvaliteta prehranjevalnih navad med študenti občutno zmanjšala.

Ampak kot sem že napisal, povprečen folk ne vidi niti 5 let naprej, kaj šele 10 ali 20.

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Mah, brez veze...

aplauz.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Mah če potegnemo črto, da se na veliko mestih poceni jesti.

Samo če pa mlada gospoda pričakuje to za 2€
Restaurant%204.jpg

Dobi pa tole
menza8.jpg

Mah.. kaj čmo
smirk-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ne razumem folka ki se zmrduje nad menzami.

Na fe&fri v menzi dobiš na bon dnevno kosilo, ali pa nekaj iz stalne ponudbe (dunajski, pohan sir, kaneloni, pice). Bon stane okoli 1,6€ kar se mi zdi zelo fer cena za normalno kosilo.
smile-1.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.171
113
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:

Na fe&fri v menzi dobiš na bon dnevno kosilo, ali pa nekaj iz stalne ponudbe (dunajski, pohan sir, kaneloni, pice). Bon stane okoli 1,6€ kar se mi zdi zelo fer cena za normalno kosilo.
smile-1.gif

sam si pa res izbral ravno najslabšo...kvaliteta htrane tu je zelo padla v zadnjih letih ( pa sem velikokrat jedel v njej)
smirk-1.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Tudi meni je v FRI/FE hrana bolj ali manj zanič. Pa nisem nek gurman oz. da bi se nekaj preseraval ...Pa tudi osebje je neprijazno.

Zelo dobro se je v okrepčevalnici Stara Cerkev v Šiški, na žalost pa letos ne bodo več ponujali hrane na bone, bojda zato, ker so se prijavili prepozno ...

medak

Pripravnik
18. jul 2007
730
0
16
www.potopisnik.si
Prosim samo te menze mi ne omenjat kot zgled. Sem na elektro faksu, tako da vem kaj govorim. Vsake toliko je res kaj užitnega na meniju, da pa bi stalno zahajal tam jest, pa bi moral bit hudo obupan.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik qqqqqqq pravi:kakšen vozni park? Dej pejt mal pred kakega študenta pa malo bolj glej, potem pa pejt na avto.net, si poglej kolk se gibljejo cene tega voznega parka.

5 let nazaj pred študentom ni bilo nobenih bmw-jev, mercedesev, audijev TT ipd, clio je bil takrat že dokaj nobel avto. Joe Penas pa itak ni noben hodil. Samo 5 let nazaj. Danes?
stupid-1.gif

Sicer pa kolikor sem bral, obstajajo boni tudi za 2 ali 3 evre, pa dobiš celo kosilo. Če si boš sam kuhal, boš za hrano težko dal manj kot 120 evrov na mesec. Tako da, dragi študentje, ne jamrat. Tako dobro, kot vam gre sedaj, ni šlo še nikoli.

Res je. Je pa tudi res, da nikoli ni bilo prav slabo biti student. Kako so stroski poskocili, ko sem enkrat zgubil status studenta
uf-1.gif

Saj boste kmalu videli. Kosilo za 10e, nic vec popustov pri prevozih, dohodek pa ne prav dosti visji kot tisti, ko delas preko studentskega servisa. V casu studija se je dalo najvec privarcevat. Je pa res, da si jaz takrat nisem spogal avta in je bil tudi med drugimi dokaj redek. Danes ocitno temu ni vec tako, ker okrog fakultet ne dobis parkplaca. Pac visok standard.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:

smile-1.gif

sam si pa res izbral ravno najslabšo...kvaliteta htrane tu je zelo padla v zadnjih letih ( pa sem velikokrat jedel v njej)
smirk-1.gif

V bistvu ne. Sedaj je hrana tukaj vrhunska glede na to, kaj je bilo kake 4 leta nazaj
evil.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.171
113
Ja so pa okusi različni
smile-1.gif
jaz ne hodim v kulinarja zadnjega pol leta sedaj hodim samo še v Mirje ( na gotovino seveda)

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Kaj si že pozabil ob sredah dunajc prepojen z oljem in vodo ter nekaj, kar je spominjalo na pomfri? Ob petkih riba čisto brez okusa in podobno...

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
A celo obstajate študenti, ki jeste dunajca in pomfri?
shocked-1.gif

In imate zato problem, ker je ta zanič?

A niste samo na zdravi prehrani, kot je "na pari podušena zelenjava, zelena solata in jabolko"?
Človek bi namreč pričakoval, da vas moti to, da je dunajc sploh na jedilniku.
Ne pa to, da vas moti, da je zanič...
evil.gif

(redko kdo zmore trezne presoje, kaj v resnici papca. Povsem dovolj bi pa bil tudi pogled po jedilnici, kaj se nahaja na krožnikih. Ampak tudi to očitno silno redko kdo naredi. Jaz to delam precej pogosto. Ker se že dolgo ne zanašam na napise na jedilniku - 15 let obiskovanja raznih menz naredi svoje - pač pa želim tudi videti, kako to, kar je načečkano na meniju, izgleda. Pogosto me prav pogled odvrne od naročila neke jedi. In ker je včasih prevelika gneča, da bi človek to razpucaval "na šalterju", se raje sprehodim skozi jedilnico in tam človek vidi marsikaj...).

Nazadnje urejeno:

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.171
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Kaj si že pozabil ob sredah dunajc prepojen z oljem in vodo ter nekaj, kar je spominjalo na pomfri? Ob petkih riba čisto brez okusa in podobno...

Ja ta "dunajc" je bila zadnja stvar ki sem jo naročil v kulinarju, če bi iz njega iztisnil vse olje bi iz njega lahko cel teden pripravljal cvrte jedi
hysterical-1.gif

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Jst tudi placujem z gotovino. Bi pa tezko rekel, da dobim kaj boljsi okus kot takrat, ko sem jedel na bone. Samo cena je veliko visja.

Ce mi nekje ni vsec, grem pa drugam. Isto sem pocel, ko sem se jedel na bone. Razpravljanje, da je hrana slaba, je brezveze. V Ljubljani je ogromno izbire. Se gre pa drugam.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
ksz

Kdor pozna študentsko življenje v tujini ve, da so naši boni božji dar. Tega ne poznajo nikjer drugje in že njihova ohranitev je zmaga za študente. Povišanje subvencije, pa, hmmm... ajde, če jim uspe, nimam nič proti; prav tako nimam nič proti, če ostanejo na sedanjem nivoju. Problem je v tem, da zadnja podražitev resnično marsikoga lahko pusti lačnega, ampak ta sigurno ne zahaja v J.P. Bo primoran "doma kuhat špagete", kot se je izrazil nekdo nek študent na TV. Ta socialni vidik je treba enkrat končno urediti: ugodna študentska posojila (obrestna mera / znesek vračila odvisen od študijskega uspeha, plače pri zaposlitvi...) z moratorijem odplačevanja do prve zaposlitve. S tem bi pokrili tudi šolnino, s katero bi ukinili razlikovanje redni/izredni študij in utišali demagoge, ki vpijejo da šolnine revnim branijo dostop do visokošolske izobrazbe... no zdej sem že v off.

B.

Morda res v EU državah ne poznajo bonov, so pa študentje na zahodu priviligirani v vsakem pomenu. Restavracije ter menze, ki se nahajajo v sklopu fakultet so odlične ter močno močno subvencionirane, tukaj govorim o meniju (juha, glavana jed, solata, pijača) za 2€. Študentje imajo poseben popust na alkohol, popust na hrano v navadnih trgovinah. Rekel bom, da v Sloveniji za študentsko prehrano je poskrbljeno, vendar na zelo nenavaden način.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Morda res v EU državah ne poznajo bonov, so pa študentje na zahodu priviligirani v vsakem pomenu. Restavracije ter menze, ki se nahajajo v sklopu fakultet so odlične ter močno močno subvencionirane, tukaj govorim o meniju (juha, glavana jed, solata, pijača) za 2€. Študentje imajo poseben popust na alkohol, popust na hrano v navadnih trgovinah. Rekel bom, da v Sloveniji za študentsko prehrano je poskrbljeno, vendar na zelo nenavaden način.

Popust na alkohol ni težko dobiti niti v SLO - kup bacardijev in podobnih sem in tja na študentskih žurih nudi akcije, na primer.
In to vsem.
Ni treba, da si študent.
V marketinškem jeziku se temu reče "pospeševanje prodaje med ciljno populacijo"...
grin1.gif

Sicer pa je v tujini praksa taka, da so študentske menze v lasti univerze.
Potem se seveda ni težko igrati subvencij, posegati (usmerjati) jedilnike, skrbeti za pogoje vstopa,...

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Popust na alkohol v trgovinah oz. v specializiranih prodajalnah. Prav tako velja za pube ter ostale prostore. Pa tukaj ne govorim o nekih brezveznih pijačah. Npr. Corona, Jameson, Heinken, Guinnes,itd.

Morda bi bilo bolje, da se Slovenija zgleduje po ostalih državah, se mi zdi sistem dosti boljši.