Hrana šla gor, huhu

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Medak, poglej. Ta menza (Klopčič) je zraven študentskega doma. Je to kaj napak in pod častjo ali...?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
No klopčič je res malo s poti, če nisi ravno šiškar. Samo trojka vozi kar redno tam mimo, vsaj zdi se mi da je trojka.

Namesto, da čakaš na pico eno uro, se lahko pa s kolegi na troli par stvari pomeniš in gre ravno toliko časa.
grin1.gif

Kdor pa resno študira, pa itak skoči v prvo bližnjo menzo in potem nazaj za klop.
tongue-1.gif

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
franci,

pa ni klopič središče sveta, jebot.e! Da se vozim 45min čez center, (itak drgač ne gre z busom), zato da bom jedu. To bi sam budala počel al pa nekdo, ki ima res odbito dober razlog.

Jaz upam, da peticija uspe, potem vsi nasprotniki študentov lahko pridete čim bolj skupaj in vas vse skup polulam.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Lej, če grem jaz pač mimo Klopčiča se ustavim tam, da kaj pojem (poleg mnogih kamionđij). Če se peljem mimo Penasa, se tam ne ustavim. Zakaj? Jaz pridem,pojem in grem. Nobenih družabnih uric, pa malica eno uro+! Pa ti?

Kot drugo. Če bi Klopčič zaprl menzo na Litostrojski, kaj bi študenti iz tistih okoliških domov nabijal? Po eni strani bi radi vse jedli pri faxu, po drugi pa pred vstopnimi vrati doma. Pa še to naj bi sofinancirala država? Jea, right. It's more than enough.

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Vse fino in prav, debata je začela tako, da je nekdo predlagal, naj gre v klopčiča, fino, potem se je nekdo javil in rekel, da je predaleč, potem si najdeš ti, ki reče ali je to pod častjo? Gre za problem lokacije, men če nekaj po novem ne odgovarja, si moram najti drugo lokacijo, lahko tudi menza. V vsakem primeru pa ne bom zadovoljen, ker zdaj moram menjat npr. svojo priljubljeno restavracijo z drugo restavracijo, to je bistvo.

Ko jebe penasa...dost reklame smo mu nardil, jaz ne hodim tja, ker je v strogem centru. Ponavadi jem in grem, nism baba ali hipi.

Drugi odstavek je nesmiseln, ke to ni del moje poante.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Sicer se strinjam s teboj, vendar

Citat:
Uporabnik qqqqqqq pravi:V vsakem primeru pa ne bom zadovoljen, ker zdaj moram menjat npr. svojo priljubljeno restavracijo z drugo restavracijo , to je bistvo.

Sam luksuz vas je.

Jaz sem zamenjal že nekaj delodajalcev (kot se jim po novem reče), pa nisem pizdil. Kaj pravzaprav hočeš(te)? Ðabe kosilo, dobro plačano in hkrati popolnoma neobvezujoče delo (preko študenta), astona,.... Ne vem, ni mi več jasno! Jaz sem po srednji šoli moral it delat, ker ni bilo denarja pri hiši. Zdej pa vidim, da še 'luksuz' ni dovolj. Pizdite nonstop!

Poglej delavce. Veseli so, če je plača nakazana. Veseli so, ko dobijo regres (če sploh). Ene firme še plač več ne izplačujejo (kao ni keša za rajo, meneđerji pa harajo). Torej, kdo naj bo 'privilegiran'? Tisti ki denar 'ustvari' ali tisti ki se šlepa?

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Kakšen luksuz? Če se moram po novem vozit 30min na kosilo? Kater del teb ni jasn?

Citiram: "Ðabe kosilo, dobro plačano in hkrati popolnoma neobvezujoče delo (preko študenta), astona,.... "

Niti ene stvari nism napisu, kje dobivaš te podatke? Jaz govorim o ceni bonov, ti o vsem ostalem.

Ne polagat besed v usta, ker so tvoja mišljenja, ki nimajo konkretne povezave s problemom. Zdej bom tukaj filozofiral od delavcev in delodajalcev, do politike in gospodarstva, jaz se še vedno moram vozit, bemti! Nekoč je tud nek debilen šofer izjavil, da je nadrešek na avtobusni postaji luksuz! Če se gremo tako, potem dejmo "preorat" vse po vrsti, kaj je in kaj ni ...

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.171
113
Zakaj pa v Penasa na kosilo saj so v centru tudi restavracije kjer stane bon pod 4€. Saj ni problem če si kdaj kupiš bon za kaj dragega so pa debilni tisti ki pizdijo kako so boni dragi potem pa kupijo VSE ki stanejo več kot 4€ in se čudijo, ko sem bil jaz študent sem jedel večinoma po menzah pa mi ni prav nič manjkalo tako kot tudi večini drugih ne.
Se mi pa zdi da se pritožujejo bolj tisti ki imajo preveč denarja, tisti ki so brez itak jedo v menzah ali pa si kuhajo doma.

medak

Pripravnik
18. jul 2007
730
0
16
www.potopisnik.si
A sem slučajno omenil, da je Klopčič pod častjo ali daj je kaj napačnega z njim?
Omenil sem samo to, da tvoj orimer ni primeren za večino ljubljanskih študentov ampak že kakor si povedal, tistim, ki živijo v bližnih študentskih domovih.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
hmmm, meni se zdi da imate čisto normalne cene bonov:

DIJAŠKI DOM IVAN CANKAR
1,62

DIJAŠKI DOM BEŽIGRAD
1,55

DIJAŠKI DOM POLJANE
1,57

DIJAŠKI DOM VIČ
1,63

evil.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
To je pa tudi res. Zajtrk v dijaških domovih je samo 1€, kruha lahko vzameš pa kolikor ga neseš
zmaga.gif

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
DIJAŠKI DOM POLJANE
1,57

DIJAŠKI DOM VIČ
1,63

tuki not me nkol več ne vidjo, čudno pa, da jim ne laufa, le zakaj? Aja, študentje smo razvajeni, ja, to bo to!

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Citat:
Uporabnik qqqqqqq pravi:
tuki not me nkol več ne vidjo, čudno pa, da jim ne laufa, le zakaj? Aja, študentje smo razvajeni, ja, to bo to!

Očitno še vedno obstajajo nizke cene, ampak ponudba tam za nekatere ni dobra. Ti gredo pač drugam, kjer imajo boljšo hrano, bolj sekci kelnarce, boljšo lokacijo... in zato plačajo več. V čem je potem problem?

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Vsakmu posebej razlagat, ... predlog je bil, naj začnemo hodit v menze, ne glede na to, da je recimo za nekoga predaleč in hrana zanič. Evo drugič, prvo dvignit kvaliteto, pa bomo jedli tam.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Problem je v tem, da sedaj za isti denar dobiš slabšo kvaliteto (hrane, ne postrežbe!). Kako se bo to čez leta odražalo na zdravju ljudi, najverjetneje nikogar ne zanima. Za študenta dunajc in pomfri, za ostalo bojo pa kasneje dohtarji poskrbeli, ne?
bonk.gif

Eno je preseravanje v Penas-u, drugo pa je kvaliteten in polnovreden obrok hrane. Kalorijska bomba ogljikovih hidratov in maščob v povprečni menzi mene ne vidi, pa če jo talajo zastonj.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Poznam par ljudi, ki so 8 let žrli v dijaških domovih, pa so skregano z vsako logiko še zmeraj živi.
sprasujem se.gif

Jim moram povedat, da bi morali bit že pod rušo.
tongue-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Točno.

Ostalo o bodisi sendviči in kebabi, bodisi menze (v katere se itak ne hodi, ker so vse itak zanič), bodisi penjasi in podobno "luxuzno" blago, za katerega mora vsak študent najti denar, pa če je še tako reven - in ga tudi najde...
smirk-1.gif

Sploh pa... kje pa piše, da je treba za bon kupiti točno "dunajca in pomfri"?

Praviloma imajo vse menze več različnih jedilnikov, pa si kupiš npr. zelje in klobaso z matevžem.
Ali pa ričet s solato.
Ali pa samo solato, ker je dokaj sprejemljiv solatni bar.

Ampak kolikor jaz vidim, se 80% študentske populacije zaleti na "zrezek in krompir" ali "mesno lazanjo"....

Če torej nisi Joe (kamor se hodi, pa naj bo hrana še tako zanič - beri presušena, pretepena, hladna...) in je tvoj obstoj odvisen od študentov, ki veselo izpolnjujejo neke ankete, kaj jim boš torej nalepil na jedilik?
grims-1.gif

Drugače pa - lahko se tudi kuha. Ni tak silen problem. Tudi finančno ne.
Pa še "a'la card" bo, najbolj sveže postreženo in po okusu dekorirano, poleg si lahko privoščiš kozarec vina po zelo sprejemljivi ceni in nikamor ti ni treba hoditi (vozit)...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ti se kar norčuj... ampak zadeva niti niti najmanj hecna.

Seveda ne pri 20ih ali 30ih letih. Morda niti ne pri 40ih. Potem pa pač žanješ, kar si sejal. Holesterolček tu, cukrček tam in preden rečeš keks, ti z zajlo pucajo žile na vratu, ker si pozabil hodit
smirk-1.gif
.