Dons se mi je zaluštu fast food in sm se odloču, da si pripravm en piščančji kebab.
Sestavine:
-lepinja ali ciabata
-piščančja prsa 100g (oz. meso po želji)
-zelena "trda" solata
-pol paradižnika
-dve rezini čebule (pol centi)
-navaden tamal jogurt
-začimbe
Najprej na tanke trakove narežemo piščančje prsi potem pa te trakove nasekljamo še na manjše kose. V teflon damo mal olja, stresemo notr meso, malo solimo in pomešamo. Na deski sesekljamo zelenjavo in jo damo v posodico. V posodico dodamo pol jogurta, malo zenfa, paradižnikovega koncentrata, sol in poper (po okusu) ter dobro premešamo. Medtem večkrat premešamo prsa in počakamo da se koščki lepo zapečejo. Kruh prerežemo na pol (pazimo da ga ne prerežemo čisto ker bo tekl vn) in pogrejemo v toasterju. Ko je meso pečeno in kruh pogret najprej z žlico razporedimo po kruhu meso in nato dodamo še zelenjavo.
Res, da je mal več dela ampak se splača. Js sm bil zlo navdušen. Dobr je, ko vsaj veš kakšno meso ješ in da je vse sveže.
Sestavine:
-lepinja ali ciabata
-piščančja prsa 100g (oz. meso po želji)
-zelena "trda" solata
-pol paradižnika
-dve rezini čebule (pol centi)
-navaden tamal jogurt
-začimbe
Najprej na tanke trakove narežemo piščančje prsi potem pa te trakove nasekljamo še na manjše kose. V teflon damo mal olja, stresemo notr meso, malo solimo in pomešamo. Na deski sesekljamo zelenjavo in jo damo v posodico. V posodico dodamo pol jogurta, malo zenfa, paradižnikovega koncentrata, sol in poper (po okusu) ter dobro premešamo. Medtem večkrat premešamo prsa in počakamo da se koščki lepo zapečejo. Kruh prerežemo na pol (pazimo da ga ne prerežemo čisto ker bo tekl vn) in pogrejemo v toasterju. Ko je meso pečeno in kruh pogret najprej z žlico razporedimo po kruhu meso in nato dodamo še zelenjavo.
Res, da je mal več dela ampak se splača. Js sm bil zlo navdušen. Dobr je, ko vsaj veš kakšno meso ješ in da je vse sveže.