(hokej)liga EBEL 2011/12

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Pri nas so totalno za časom. Tam lahko piješ pivo, ješ kokice, hot doge... kar med tekmo. Res da je bilo nasvinjano na koncu tekme ampak mislim da je bil zaslužek kar precejšen. Da ne omenjam koliko denarja so od kart pokasirali......

Imajo vrtec za otroke, pijačo vsepovsod, hrano..... pa vse dobro organizirano, kljub 15.000 gledalcem si za hrano in pijačo porabil največ 5 minut da si dobil vse kar hočeš, recimo na jesenicah celo pavzo rabiš da dobiš pijaačo če negreš ven že pred koncem tretjine....... uglavnem lahko bi se naši kaj naučili od njih, če ne drugega pa vsaj organizacije in pa kako se "prodaja hokej".

Je pa bila včeraj še večerja z igralci kjer je hk jesenice častil večerjo za okrog 150 ljudi..... dobrodelni ček dobro porabljen......

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Bla bla bla, Hokej vam še gre z ekonomijo pa ste malo skregani.

Ja gre za ustvarjanje spektakla in zato najprej potrebuješ Ljudi oz maso njih nato potrebuješ še ekskluzivnost oz. recimo finost in nato še infrastrukturo, ki to vse uredi.

Zagreb ima cca 786k prebivalcev, če dodamo še bližnje urbane kraje pridemo do cifre 1.1mio. Če še malo manj biljžnje kraje lahko dodamo še kakih 100k mogoče malo več malo manj. Torej Medveščak vleče iz kotla, ki je skoraj 2/3 celotne Slovenije

Na Hrvaškem je hokej oz. popularnost le te ga nekaj novega, finega fajn je it, na hokej. Tako kot je fino Sljeme.
Pri nas pa smo tega siti že 30 let. Tako, kot Hrčki odkrivajo hokej smo mi zadnji 10let odkrivali fuzbal.
Medveščak je en klub na vse to, kar sem napisal in več ne bo še vsaj 30 let. Pri nas pa imamo dva kluba, ki sta relativno enakovredna in sta lahko celo z lastnim kadrom in majčken pomoči vsaj na ravni EBLA. Hrčki so z lastnim kadrom lahko samo kanonfutr v SLohokej ligi. Da ne omenim, da je sedaj vse skoncentrirano na Zagreb. Imeti samo eno sredino ja fail velik fail. Hrčki bodo to skrival z uvoženimi kadrom iz SV.Amerike svojga pa ne bodo imeli kaj dosti. Lahko edino nam kradejo pa tud to ne bo šlo prav dolgo.
Pri nas pa imamo koliko? Klubov, ki so lahko vsaj na ravni Slohokej lige? Če bi lahko kako dodali še dolenjski in primorski bazen bi bilo sploh fajn.

In da ne omenim infrastrukture. Ki jo Jesenice in cela gorenjska nima in je tud ne more imeti. Lahko je edino v Ljubljani pa še tu bi bil prej fail.
Da bi pa zadeve urihtal pa se da samo prave ljudi je treba najti ne pa lepljive prste.

Nazadnje urejeno:

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik legionar pravi:

Ja gre za ustvarjanje spektakla in zato najprej potrebuješ Ljudi oz maso njih nato potrebuješ še ekskluzivnost oz. recimo finost in nato še infrastrukturo, ki to vse uredi.

Zagreb ima cca 786k prebivalcev, če dodamo še bližnje urbane kraje pridemo do cifre 1.1mio. Če še malo manj biljžnje kraje lahko dodamo še kakih 100k mogoče malo več malo manj. Torej Medveščak vleče iz kotla, ki je skoraj 2/3 celotne Slovenije

Na Hrvaškem je hokej oz. popularnost le te ga nekaj novega, finega fajn je it, na hokej. Tako kot je fino Sljeme.
Pri nas pa smo tega siti že 30 let. Tako, kot Hrčki odkrivajo hokej smo mi zadnji 10let odkrivali fuzbal.
Medveščak je en klub na vse to, kar sem napisal in več ne bo še vsaj 30 let. Pri nas pa imamo dva kluba, ki sta relativno enakovredna in sta lahko celo z lastnim kadrom in majčken pomoči vsaj na ravni EBLA. Hrčki so z lastnim kadrom lahko samo kanonfutr v SLohokej ligi. Da ne omenim, da je sedaj vse skoncentrirano na Zagreb. Imeti samo eno sredino ja fail velik fail. Hrčki bodo to skrival z uvoženimi kadrom iz SV.Amerike svojga pa ne bodo imeli kaj dosti. Lahko edino nam kradejo pa tud to ne bo šlo prav dolgo.
Pri nas pa imamo koliko? Klubov, ki so lahko vsaj na ravni Slohokej lige? Če bi lahko kako dodali še dolenjski in primorski bazen bi bilo sploh fajn.

In da ne omenim infrastrukture. Ki jo Jesenice in cela gorenjska nima in je tud ne more imeti. Lahko je edino v Ljubljani pa še tu bi bil prej fail.
Da bi pa zadeve urihtal pa se da samo prave ljudi je treba najti ne pa lepljive prste.

Kaj ti nakladaš
bonk.gif

Kaj ima medveščak s tem da se dvorana na jesenicah razpada (sicer je občina odgovorna), da nesmeš s pijačo v dvorano, da uprava ignorira navijače, da ni nobene reklame glede hokeja, da se "odjebe" stare igralce (vemo koga mislim), da lahko čez zimo avto parkiraš samo v blatu in v bistvu prideš domov umazan kot pujs, da v bifeju vsako drugo tekmo nimajo niti kuhanega vina, ko pa je je pa bolj podoben prekuhani vodi s vimetom kot kakšnemu kuhanemu vinu.....
bonk.gif
se mi neda več naštevati....

Nisem imel v mislih 15.ooo gledalvec v sloveniji na hokeju, ampak neko dobro vzdušje in dober spektakel nebi bil odveč. Če ne zaradi drugega pa zato, da se nabere več denarja od prodaje.

Iz tvojega posta razberem samo nevoščljivost in fovšarijo, nič drugega. Nevem kaj ima medveščak in njihovi američani veze z našimi nesposobneži

LP

Nazadnje urejeno:

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:

Kaj ti nakladaš
bonk.gif

Kaj ima medveščak s tem da se dvorana na jesenicah razpada (sicer je občina odgovorna), da nesmeš s pijačo v dvorano, da uprava ignorira navijače, da ni nobene reklame glede hokeja, da se "odjebe" stare igralce (vemo koga mislim), da lahko čez zimo avto parkiraš samo v blatu in v bistvu prideš domov umazan kot pujs, da v bifeju vsako drugo tekmo nimajo niti kuhanega vina, ko pa je je pa bolj podoben prekuhani vodi s vimetom kot kakšnemu kuhanemu vinu.....
bonk.gif
se mi neda več naštevati....

Nisem imel v mislih 15.ooo gledalvec v sloveniji na hokeju, ampak neko dobro vzdušje in dober spektakel nebi bil odveč. Če ne zaradi drugega pa zato, da se nabere več denarja od prodaje.

LP

Lej v dvorano ne smeš s pirom zaradi zakona!

Za ostalo, kar si napisal pa glej moj zadnji stavek. Pravzaprav si nadaljeval, kar sem jaz napisal.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:

kakšnim domačim kadrom in majčkeno pomočjo.letos imajo zeleni 10 lani 11 tujcev verjetno bi jih mi tudi imeli če bi bil denar.to je 50% ekipe.nismo nič boljši od medvedov s tem da pri medvedih strmijo k temu da podpisujejo igralce ki so potomci hrvaški izseljencev.dokler bomo tudi slovenceljni tako razmišljali kot ti bo naš hokej na takem nivoju kot je.pa kaj če ima zagreb čez 700k prebivlacev.tudi mi smo na jesenicah nafilali 6k folka v dvorano ker pač pride cela gorenjska z baško grapo na hokej ko so igre dobre.če bi bil spektakel vsaj 30% tistega kot je v zagrebu in podobna ekipa nam v povprečju ne udie 4k obiska na tekmo.v ljubljani pa očitno tudi če bi bili evropski prvaki ne morejo nafilat tivolija.letos majo dobro ekipo z prepoznavno igro pa je po 2 k folka v dvorani kjer je z okolico ravno tako 350k folka.iskat izgovore in biti fouš ker se pač znajo iti bolj kot mi ne pelje nikamor.morda če bi jih vzeli za zgled bi se kaj dalo narediti z našima dvema dinozavroma ki počivata na osvojenih lovorikah

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Ej raje vidim 2k, kot polno dvorano "strokonjakov" k me pol mine tekmo gledat
bonk.gif

V LJ je klasika če igrajo dobr (bilo ker šport) pol je "moderno" it na tekmo. Drugače pa ne.

Ampak hrvatom se pozna velik Zagreb in da je samo en klub. K. bo kdo z gorenjske, ki navija za rdeče hodil na Ebel v Lj, če recimo Jesenic tam ne bi bilo več. Kakšen že, pa pustmo izjeme.

Hrčki tut naredijo show, marketinška podpora, zakonodaja dopušča da v miru pivo spiješ, pri nas pa morš za to z kolegi v bife
bonk.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
pri nas tudi če bi imeli pol kluba očitno upravam ne bi uspelo nafilat dvorane.od 2 mio prebivalcev da jih ne more priti 8k na tekmo je samo izgovor.kot je rekel doctorz stojiš v vrsti da dobiš pol ure prej nalito pivo ali slabo kuhano vino in za to hočejo 2-3€.na hitro morš spit da ujameš vsaj 2 minuto tretjine.parkiraš v blatu in čakaš 30 minut da prideš na glavno cesto in lani so za to hoteli 12€
bonk.gif

v ljubljani pa tudi pira ne moreš spit očitno rrabimo tako zakonodajo ker smo večji balkanci od hrvatov da ne bi prišlo do pijanih izgredov na tekmi
bonk.gif

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Evo brez citata da ne bo predolg post.

Glede tega, da se bolje narediti zadeve kot sem napisal že v zadnjem stavku:"Da bi pa zadeve urihtal pa se da samo prave ljudi je treba najti ne pa lepljive prste."

Ne govorim o upravah ampak o ekonomiji oz sredstvih, ki so potrebni za take spektakel. obnova na kratko

1. Če so uprave slaba oz imajo lepljive prste mogoče lahk kdaj kje najdemo boljše. to se torej da zrihtat.
2. Dovolj potencialnih obiskovalcev, ki bodo redno hodili na tekme. NO tega nimamo, žal smo premajhni. Ljubljana ima pač z okolico cca 300k ljudi. Jesenice še manj. Torej ima Zagreb skoraj milijonsko prednost.
3. pr hrčkih je hokej trenutno vroča zadeva pri nas pa so ga lepo povedano že siti. Na koncu koncev ima popularnost hokej v slo več kot 30let zgodovine
4. Hrčki so tudi občutno boljši obiskovalci tekem takih in drugačnih, kot Slovenci. To je verjetno stvar mentalitete

Tudi če pride stric z milijoni in pripelje super truper upravo tega ne bo, ker nas je premalo.
To sicer ne pomeni, da se obeh klubov ne da vodit bolje mnogo bolje, da se!!! Olimpija je lep primer, da se da!
Čeprav so si tudi po drsalnemu društvu nabrali dolgove. Kako jim je to uspelo ne vem, ker me ni zraven, so pa "umetniki", Ja je treba najprej dolgove porihtat in klub postavi na stabilno pozitivo potem pa naprej.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
ni res da nas je premalo.spodobne cene vstopnic.ponudba pijače in hrane v sami dvorani normalno navijanje da lahko pripelješ tudi otroka,ekipa ki se bori vsaj za končnico(ljubljana to ima) in grem stavit da bo povprečje obiska na jesnicah ki so precvej manjše od lj in zg vsaj 4k na tekmo
zmaga.gif

poglej recimo koliko naroda je šele na dunaju z okolico pa nimajo polne dvorane

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
KSZ

Kaj se dogaja na Dunaju kdo ve? Očitno jim je sezona (vsaj do sedaj) čisti fail. u prejšnjme kolu jih je Gradec nataknu. Zdele pa je v Celovcu že 2:0
confused-1.gif

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
shift. vstopnice v areni so ble 50, 70, 100 kun, torej niso ble prav pocen....

In na začetku sezone je bil tudi dom sportova na pol polen, ko je bil medveščak malo slabši.... Trenutno je hokej pač in v Zg, tako kot je bil v Lj takrat ko so prišli v finale...

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Sam res! Edino Dunja. Tudi ne verjamem, da bi se Medveščak in Alba kaj dogovorila. Linz:Grac in Beljak:Slazburg Oba sta sumljiva.
Upam, da ne.

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
ma močno dvomim, da bi kaj več folka hodil na hokej, pa tudi če bi bili prvi v ligi ali pa magari KHL igrali.
To kar je je, folk k že 20 let hodi na tekme, več ali manj iste face na istem mestu. Dobesedno lahko gledaš kako se ljudje starajo na tribuni, ko pa ne morejo več stat se pa premaknejo na drugo stran. To je pač skupina folka, ki ima letne karte in gre na tekme pa igrali KHL ali pa Slo ligo, razlike bi bilo 10, 15% max. tistih parkrat na let ko pride OLI je pa mal več zanimanja, samo pričakovat da bo celo leto tako se mi pa zdi malo utopično pa imeli vlado tako ali drugačno

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Abeta pravi:
ma močno dvomim, da bi kaj več folka hodil na hokej, pa tudi če bi bili prvi v ligi ali pa magari KHL igrali.
To kar je je, folk k že 20 let hodi na tekme, več ali manj iste face na istem mestu. Dobesedno lahko gledaš kako se ljudje starajo na tribuni, ko pa ne morejo več stat se pa premaknejo na drugo stran. To je pač skupina folka, ki ima letne karte in gre na tekme pa igrali KHL ali pa Slo ligo, razlike bi bilo 10, 15% max. tistih parkrat na let ko pride OLI je pa mal več zanimanja, samo pričakovat da bo celo leto tako se mi pa zdi malo utopično pa imeli vlado tako ali drugačno

S tem se ne strinjam. Samo pogledam svoje kolege, vsaj 50% jih ne hodi zaradi slabe igre, slabe postrežbe..... saj karte so poceni, samo da tam zmrzuješ 2 uri in nemoreš popiti enega kuhanega vina se pa "fanatikom" zdi res brezveze.

LP

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
to, kar so si pa igralci in vodstvo kac-a skupaj s sodniki privoščili včeraj v zagrebu pa presega vse meje fair play-a.
Močno upam, da Hager dobi kazen do konca sezone zaradi simuliranja, Kac pa konkretno kazen!
še video:

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Pa še un gol k so pol porinl, je bil po favlu. P. avstrijske.

K tut včeraj komedija na madžarskem, ko smo dobil kazen za 3-5
bonk.gif

VERTOM

Pripravnik
29. okt 2010
122
0
16
to je sramota za ligo....Khl Medveščak, HK Tilia Olimpija i Jesenice....brez veze igrat če se do naslova ne sme.....sramota,,,,gledal sm včeraj tekmo, in to kaj so včeraj sodniki delali to ni več normalno!!!

Nazadnje urejeno:

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
JOJ! tegale pa nisem vidu, ker sem gledu Olimpijo in Albo
Tole je pa grdobija brez primere!

Upam, da tole posankcionirajo, ker drugač bo treba spet nemške sodnike za končnico.