Hofer razvlaževalnik

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.980
6.994
113
Prebral še enkrat navodila, smrad je baje od čistil in bi se naj "odstranil", ko se uporablja zadevo 6+ ur. Res, da sem uporabljal razvlaževalnik zelo malo, ampak 6 ur je ziher bilo...edino če je okolje premalo vlažno in zato ne spuca kemikalij dol?

Anyhow...danes bo laufal ves dan, v praznem stanovanju, upam da je dovolj vlažno, pa mogoče še čez noč, potem pa da vidimo, če bo pomagalo, drugače se vrne, 21.3. bo 2 meseca od nakupa, tako da še lahko vrnem.

Drugače je pa kar uporaben, perilo + mašin se zapre v kopalnico, vklopi sušenje perila in čez nekaj ur je skoraj že suho. ampak ne sme smrdeti, drugače potem smrdi še perilo
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.980
6.994
113
Laufa 3 dni not pa še smrdi..probam še dat ven, na kakšno stopnjo pa nastavim?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.980
6.994
113
Prava jajca so tole, če ne bi bil len bi nesel nazaj že davno...

Sam sem si kriv, kaj pa v hoferju kupujem tehniko, ne...

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Prava jajca so tole, če ne bi bil len bi nesel nazaj že davno...

Sam sem si kriv, kaj pa v hoferju kupujem tehniko, ne...

darjan daj ga na ful upalt za par ur pa daj ga nekam na prosto. ko ga ne rabš ga probaj met "razstavljenega" torej odstrani kar se odtrant da. Tako se boš losal , oz omilil "vonjav(e)" ki so polsedica materialov

če bo še vedno smrdelo tako kot prvi dan, po "generalnem čiščenju mašine" ga nesi nazaj in uveljavljaj garancijo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.980
6.994
113
Zunaj je premrzlo danes in zjutraj ko sem ga vklopil se je sam izklopil, delal bi naj šele nad 5 stopinjami
wink-1.gif

Drugače pa je laufal 3 dni, nabral skoraj polno posodo vode, smrdi pa še vedno...no....vseeno počakam na primerno vreme, ga laufam zunaj, pol pa da vidimo...mogoče je "problem" ker ga pač uporabljam v dokaj ne-vlažnih prostorih in se ne prelufta vredu (prostor ima zgoj 50-60% vlage)

igi

Guru
13. okt 2007
5.609
1.208
113
Celje
Dej ga ti našpricaj s kakšnim čistilom za klime, sej verjetno prideš do izmenjevalca?
Potem pa nekam na vlažno, da spere vse to dol.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.980
6.994
113
Pomoje ravno neko tako čistilo smrdi, ker je tipičen industrijski vonj...

Nekam na vlažno...lažje rečt
smile-1.gif
Včeraj sem ga dal ven, vlažnost je bila preko 80%, in ga parkrat zagnal. Žal je bila temp okoli 5 stopinj in se je sam posledično izklapljal..namreč če je temp pod 5 se izklopi.

Danes je pa sonček in je vlažnost samo dobre 50, zunaj. Not je pa itak vlažnost max 60.

Je pa pomoje nekaj takega krivo ja, moralo bi se sprat, ampak ne vem kako to rešiti. Da bi dajal vlažno krpo direktno na stran "sesanja" pa sicer ne bo pretirano praktično
wink-1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.609
1.208
113
Celje
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Pomoje ravno neko tako čistilo smrdi, ker je tipičen industrijski vonj...

Nekam na vlažno...lažje rečt
smile-1.gif
Včeraj sem ga dal ven, vlažnost je bila preko 80%, in ga parkrat zagnal. Žal je bila temp okoli 5 stopinj in se je sam posledično izklapljal..namreč če je temp pod 5 se izklopi.

Danes je pa sonček in je vlažnost samo dobre 50, zunaj. Not je pa itak vlažnost max 60.

Je pa pomoje nekaj takega krivo ja, moralo bi se sprat, ampak ne vem kako to rešiti. Da bi dajal vlažno krpo direktno na stran "sesanja" pa sicer ne bo pretirano praktično
wink-1.gif

ne vem kako je ta tvoj narejen, na moje pridem do vsega in lahko s "šprico" za rože in pošticam vodo direktno po izmenjevalcih. samo jaz bi še malce čistila dodal.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.980
6.994
113
Heh, norca se dela. Danes cel dan laufal zunaj, seveda nič vlage in mogoče nabral 2dcl vode. Ga dam not, ovoham, vse ok.

Čez ene 2h pa spet smrdi. Wtf. Jutri poskušam pošpricat s cetom. Iz zadnjega dela pridem zraven, se da samo filter dol. Spredaj pa no way. Mislim da tudi spredaj bolj smrdi, tam je tudi ventilator.

igi

Guru
13. okt 2007
5.609
1.208
113
Celje
sam tole pol res neki ni OK. Tu načeloma nima kaj smrdeti.

Ne vem kako sta postavljena izmenjevalca in kako vleče zrak skozi, ampak zadnji je verjetno topel in tistega boš težko "opral". Vprašanje kam bo tekla voda, ker je čisto možno, da nima posode za kondenz spodaj, ker tam načeloma ne kondenzira.

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
na servisu so seznanjeni s tem primerom. Zamenjajo z nesmrdečim ali vrnejo denar

PS: tudi jaz sem se nasral. Stestiral sem šele, ko sem opazil problem na tem forumu
smile-1.gif

LP

igi

Guru
13. okt 2007
5.609
1.208
113
Celje
no jst sem enega kupil prejšnji teden za v skladišče, ker so ceno še malenkost spustili...
Zadeva deluje in meni je smrdelo samo prvih 15 minut.

Mogoče sem imel srečo
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.980
6.994
113
Mogoče v skladišču ne opaziš, ker so druge vonjave pa tudi vlaga je verjetno višja?

Drugo pa je, če bi recimo uporabil za sušenje perila...imo.

No jaz sem mojega vrnil in dobil nazaj kupnino, tak da je vse kul
smile-1.gif

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
tudi meni so danes vrnili denar. Sem imel pa prej dva njihova razvlažilnika, ki sta delala ok 2 leti, nato pa se je na izmenjevalcu začel nabirati led, tako da so mi vrnili denar. Sedaj bom kupil zibro brez kompresorja.

LP