Hofer razvlaževalnik

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.884
108
63
štajerska
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
A je TALE zadeva uporabna? na določenih mestih mi v stanovanju napada vlaga. ob kuhanju in sušenju perila pa je tak in tak celo okno mokro.
Bi ta zadeva kaj pomagala? Ima kdo kake izkušnje?
ne da se mi čitati vseh nebuloz tu.
jaz sem ga zadnjič, ko je bil v akciji nabavil. dela odlično. v sparu stane podoben 200€

Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Moč ima slabih 400 Watov. V času sušenja perila za en dan dela (24 ur) bo porabil okrog 9 Kw ur štroma. Nisem gledal koliko močen grelec ima sušilni stroj in koliko porabi štroma za isto perilo.
confused-1.gif

sušilc navadn z grelcem porabi okrog 3kWh na sušenje na cikel
sušilc s toplotno črpalko porabo pol zgornje porabe - nekaj malega več 1kWh na sušenje na cikel

če bi navadn sušilc lafufal 3x dnevno prideš na porabo omenjenega razvlaževalnika

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.784
5.932
113
Kje ti vidiš da je temu sušilcu potrebno laufat 24ur?

Nič ne rečem, sušilni stroj je bomba, dobro opravlja svoje delo. Ampak to je razvlaževalec, ki med drugim lahko tudi suši perilo.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
A je TALE zadeva uporabna? na določenih mestih mi v stanovanju napada vlaga. ob kuhanju in sušenju perila pa je tak in tak celo okno mokro.
Bi ta zadeva kaj pomagala? Ima kdo kake izkušnje?
ne da se mi čitati vseh nebuloz tu.
jaz sem ga zadnjič, ko je bil v akciji nabavil. dela odlično. v sparu stane podoben 200€

Sploh pa lahko tehnične zadeve v Hoferju vrneš v roku 2 mesecev, rabiš račun. Tako tudi, če ti iz kakega razloga osebno ne bi odgovarjal, ga komot vrneš.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.980
6.994
113
Je kakšen drobni tisk kar se tiče tega vračila, obraba naprave, ipd? Ker v 2 mesecih se lahko zadeva že dokaj obrabi, ipd?

sssss

Pripravnik
5. maj 2010
211
9
18
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Glede sušilnika in malega stanovanja...obstajajo kombinirani stroji; pralni+sušilni, tako da zavzame enako prostora. Pa če je prostor tak problem, kje hudiča pa se potem sploh zdaj suši perilo? Pa glede športnih...vsako perilo se lahko suši s takšno temp, kot se ga lahko pere, torej za športne nekje na 30-40 stopinj. Saj poleti se tudi športnih ne sme sušit direktno na soncu.
Tile pralno sušilni šele uničujejo perilo. To pa zato, ker imajo univerzalen boben, ki je zelo agresiven pri sušenju. Če pozorno pogledaš boben od sušilnega stroja je popolnoma drugačen od pralnega.
Jaz ne vem, kakšna imaš to ti športna oblačila, vendar na vsakem bolj kvalitetnem je oznaka, da se ne sme sušiti v sušilnem stroju in da se ne sme uporabljati mehčalnih sredstev. To pa zato, ker imajo moderni materiali posebne lastnosti, ki se v primeru sušenja v sušilcu kmalu izničijo. Prav tako na soncu. Drugače se perilo NIKOLI ne suši na direktnem soncu, ampak se ga da v senco.

Dobro zate, da vse perilo sušiš v sušilcu. Jaz osebno ne bi dal recimo svoje tekaške majice za 100 EUR noter, ali pa ženin volnen pulover. Ni šans. Ni ga čez dober razvlažilnik. Lepo čez noč v nekaj urah enakomerno posuši celotno stojalo.
wink-1.gif

sssss

Pripravnik
5. maj 2010
211
9
18
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Drugače pa športne majice kupujem za nekaj €; vsaka majica zasmrdi čez čas, tista za 5 ali 100 eur
wink-1.gif
ne-ne-1.gif
To sem tudi jaz včasih mislil. Plus ne gre se samo za smrad. Beri dihanje, vpijanje vlage, občutek suhosti...

Citat:
Uporabnik darjan pravi:https://www.bigbang.si/pralno-susilni-stroji/wt2796wpm-miele-571207

Ta tudi ni OK, piše da ima satenast boben?
Mogoče je, ampak 2000 EUR? Sigurno pa ni boljši od namenskega.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.980
6.994
113
Hja imam poceni lidl robo in top shit od adidasa (kater ima med drugim tudi pod pazduho "zaščito" pred smradom)

In obe smrdita
wink-1.gif

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Vsi so kitajska roba, na katero se štancajo bolj ali manj znane znamke in nato nabije cena.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.980
6.994
113
Ta model še ima ogljikov filter (kar zna priti prav pri odstranjevanju neprijetnih vonjav iz zraka), sicer je pralni, a verjetno ogljika na njem tudi ni "neskončno"? Se dobijo kje nadomestni?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.980
6.994
113
Tudi jaz se kasneje podam v nakup, upam da ne zmanjka
wink-1.gif

Drugače pa ima tudi merkur podobno zadevo le pod drugo znamko, cena pa mislim da je 180 ali 190 eur.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.980
6.994
113
Drugače pa vprašanje za tiste, ki uporabljate razvlaževalnike za sušenje perila.

A zadevo namensko nastavite na funkcijo "sušenje perila" (predvidevam da potem dela na ful + režo se nastavi v smer perila) ali pač recimo nastavite na minimalno nastavitev za vlago (40%)?
Sprašujem, ker nameravam zadevo uporabljati kar v zaprti kopalnici, čez noč. V kolikšnem času se pričakuje, da je perilo posušeno, če je govora o recimo 5kg brisač, ipd?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
K je že tolk o razvlaževanju, kaj pa funkcija DRY na klimi, je smiselna?

Namreč težava se mi pojavlja ob izjemno mrzlih dnevih, v vogalih v stanovanju, se pojavlja lisa oziroma vlaga oziroma se vidi da je "moker vogal" . Tudi na oknih se nabira kondenz, perilo se suši na stojalu, temp. v stanovanju je med 22-24C . Se pa te lise naredijo ko je zunaj bolj mraz, nek lovilec vlage sicer imam ( tisti na tablete ki zbira vodo v posodico) , ampak ne vem če je kakšen pameten rezultat s tega.

Dokler ne bo nove izolacije na hiši, je še kaj drugega pametno? Namreč vlaga ima prelep rezultat plesni.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.980
6.994
113
Jaz opažam, da ta funkcija DRY na naredi nič, je enako kot klima, da pač ohladi zrak in posledično pade vlaga. Sem pa o tem že spraševal v temi o klimah, pobrskaj kaj so dejali mojstri.

Za začetek skoči po en vlagomer in izmeri vlago, potem pa naprej reševat zadeve. Lahko so kakšne konstrukcijske napake in se steka kaka vlaga kje po zidih in je zato samo tam plesen, ipd.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Hiša je stara 50let, zagotovo je kakšna konstrukcijska napaka kje
grin1.gif

Trenutno mi piše Room humidity 42% , to je sicer tik pred klimo ker je tam WIFI kontroler klime, vsaj sklepam da ima on svoj senzor in da ne koristi tistega v klimi.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.980
6.994
113
Hja to potem nimaš kaj dosti za naredit, lahko sicer da je nekaj % višja vlaga, ker pač ti merilniki niso najbolj natančni, ampak nižje skoraj nima smisla imet.

Torej je očitno nek problem nekje, razišči kaj v tej smeri, lahko da kje kaka voda zateka iz strehe, ipd.

Drugače pa obstaja barva al kaj je že tisto, ki bi naj bila za takšne namene.