Hofer in slovenske susene mesnine

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
furlanska je italjanski tip salame, ki so bolj mehke. Kupil si napačni tip.

Jajca ni treba da so v hladilniku. Najbolje da so na temperaturi do največ 20 stopinj.
 

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.380
307
83
Za jajca je celo bolš, da niso na mrzlem, takrat, ko je vroče zunaj oz. na splošno ni dobro bojda, da nihajo iz temperature na temperaturo, ker se prej pokvari, mislim da kondenz v jajcu nastane. Tud ne bo držalo, da je hofer eden redkih, ki ima jajca na toplem, večina trgovin ima jajca sedaj na policah, tako, kot obično blago.
 
Nazadnje urejeno:

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.256
335
83
Avtor teme ima prav: furlanska salama je bila včasih zakon. Sem zadnjič tudi jaz padel na isto foro, kupim furlansko v Hoferju, zgledala sumljivo poceni, ko sem jo odprl sem bil precej slabe volje - mehka, nikakva... skratka dobro blagovno znamko so prodali kar se mene tiče. Avtorju: pusti jo v hladilniku slab mesec, se posuši in postane posledično trda ter pogojno prebavljiva.
 

colos

Pripravnik
12. jan 2008
494
6
18
Sem mislil da imam samo jaz tezave. Hofer je ocitno optimiziral stvari v smislu, da imajo brand name cene iste kot pri najboljsem sosedu. Pri ostali robi pa.so s kvaliteto mocno padli. So stvari ki se jih se vedno splaca kupit ampak jih je ostalo precej malo. Lahko primerjam cene, ker.hodim v trgovino kjer sta obe ena poleg druge.
 

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Peloz drugače ni slaba firma, od "trgovinski" so njihove zadeve meni med všečnejšimi. Hofer seveda vse zafrkne z tem, da jih ima na toplen in je zato vse mehko in lepljivo. meni se upira, ko vidim zadeve izven hladilnika in je že na otip mehko in čudno, zato nisem nikoli kupil nič od tam, glede na zgornje prispevke pa vidim da sem imel kar prav.

Klobasa je meni dobra od recimo Alpija Tolmin, sicer pa obvezno v soboto na tržnico in kupit od kmeta. Okus je neprimerljivo boljši.
 

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Samo enkrat sem dobil v hoferju neko domačo klobaso od nekega mesarstva iz Grosuplja. Odlična. Sestavine klasika, meso, sol , vino, česen...
 

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Citat:
Uporabnik colos pravi:
Sem mislil da imam samo jaz tezave. Hofer je ocitno optimiziral stvari v smislu, da imajo brand name cene iste kot pri najboljsem sosedu. Pri ostali robi pa.so s kvaliteto mocno padli. So stvari ki se jih se vedno splaca kupit ampak jih je ostalo precej malo. Lahko primerjam cene, ker.hodim v trgovino kjer sta obe ena poleg druge.

Ja so že pred časom pričeli z optimizacijami in se takoj opazi padec kvalitete.Tako da bo potrebno iskat drugo štacuno, kako je s tušem ?
 

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.256
335
83
Ja, Alpija je kar dobra. Vidim da tudi drugi podobno kupujejo. To je še edino kolikortoliko ok z vidika masovne nabave, vse ostalo je treba it pod privat zgleda.
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik sandra pravi:
z krmili

smirk-1.gif
 

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
KZ Tolmin oz. Alpija ima dobre stvari, priporočam tudi sam. Tolminski želodec je odličen.
 

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
V mercatorju sem pa 2x na leto, tako da ne vem kaj imajo.
Pač beri drobni tisk, ko vidiš da je notri en kup E-jev, sestavin za katere ne veš kaj so, manj kot 80% mesa...
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.092
7.015
113
Težko bo brez E ker že higienski predpisi to zahtevajo, vsaj nitrati al nitriti so obvezni
smile-1.gif
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.092
7.015
113
Jeba je recimo malica brez nekega mesnega izdelka...sveže ne moreš vsak dan kuhat
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.967
6.863
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Težko bo brez E ker že higienski predpisi to zahtevajo, vsaj nitrati al nitriti so obvezni
smile-1.gif
Aja, zakaj?
Domača Salama se še vedno lahko naredi samo s soljo, poprom, česnom (pa malo vina in sladkorja recimo). Vsaj te kjer sem jaz prisoten.
 

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.532
1.127
113
Dobro so vas oprali. "Domače" in "poceni". Ne gre to skupaj v takih trgovinah, lahko bi vedeli...
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.092
7.015
113
Ne da se ne more, pač mora bit konzervans. Tako kot biftek v štacuni, ni brez konzervansov ker pač morajo biit. Pri mesaru pa dobiš frišnega brez
 

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Saj sol je konzervans, tak isto sladkor (v tem primeru bolj za barvo).

Nitrat je pa trotlzihr in meso je lepe barve, ni zdravo ampak na koncu šteje samo da je poceni.

Kot je že nekdo napisal koliko dnarja toliko muske.