Hofer in slovenske susene mesnine

geier

Zelenc'
16. feb 2011
16
0
1
Hej,
Ali kdo po izkusnjah ve, kaj, ce sploh vzeti v Hofru na temo suha salama.
Doma je zacelo zmanjkovati za naseckat salame, pa si bom pac pomagal v Hofru, ko sem bil ze tam,
ker mi je stacuna naceloma kar ok. In res najdem stalazo s temi stvarmi.

Slikca lepa in podobna tej domaci......, pa naj gre z menoj, tale Furlanska salama.

Doma pa shok.
Najprej cudnen vonj, ko sem jo hotel olupit se mi vse popa na otip, cisto premehko za suho salamo,
vonj pa u MP3, DJJM, dobesedno nagnusno smrdi.

Sej cena je bila nizka, ampak v njihovem rangu, kjer je na stalazi vse od 4-8 eur, kar je malo manj kot pol,
kot bolj domace pri poznanih, samo na tej salami pise,
da je to SLO kakovost iz Slovenije, firma Peloz - Nova Gorica pa naj bi to furlansko kvazi-kvaliteto delala.

Pa sem bil vcerej spet tam in grem malo bolj pogledat se ostalo na tej stalazi suhih mesnin.
Cel kup nekih lepo pakiranih stvari, celo savinjski zelodec opazim nenormalno poceni ... (dober je menda cca 30eur, tukaj 7)
dokler jih ne primes v roko, ko dobis obcutek, da so vse to neke gel hrenovke.
Vse premehko ze na otip, odpreti tam pa itak ne smes, no madzarska se mi je pa zdela nekako primerna na otip,
samo lacne oci niso bile zadosti.... bejzi proc.

Kaj tam sploh vzeti na to temo, ce imate kaj osebnih testov,
ker tale slovenska NEkakovost od furlanske salame me je pa podrla.
Pa se luksus, da gor pise da je uporabna najmanj do 6.3., torej en mesec najmanj......za suho salamo
13.gif


Sem imel v zadnjem casu moznost uzivat nekaj res normalnih in dobrih takih izdelkov po raznih kmetijah,
zato ne rabim nobenih dodatnih razlag na temo pranja mozganov o kvaliteti okusa, pocutja ipd,
pa tudi tisto o denarju in muziki ne pije vode, in me bolj zanima:

Kako naj clovek to sranje sploh reklamira ?

Vcasih so znali povedati, da olupek sadeza ni za jesti,
danes so pa smeti ocitno tako drage, da nam jih raje zmeljejo med hrano, pa z E-ji prodajo pod bio-local oh in sploh.

Se mal, pa bo na jogurtih pisalo, da je to mleko v prahu in da so frisne hrenovke suhe klobase.

Bojda smo slovenci nadvse pridni in posteni, samo ne vem v kateri sloveniji
confused-1.gif


13.gif
 
Nazadnje urejeno:

matej_

Guru
25. okt 2007
2.126
656
113
Ce ze klobase, potem vzamem primorski zasinek in dalmatinski prsut. V kosu vzamem ce imajo akcijo oz.sploh imajo ogrsko od pick szeged (v eurospinu jo imajo ampak malo drugace pakirano najceneje), kake piscancje prsi in piscancjo posebno to dvoje je od PP.
Aja vcasih vzame se kake suhe konce mislim da so od zeraka ali celjskih mesnin, so dobre ceprav bi rajsi mel se bolj suhe.
 

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
citiram: pa tudi tisto o denarju in muziki ne pije vode, in me bolj zanima:

Zakaj pa ne?
 

rs1975

Pripravnik
1. nov 2008
229
1
18
Jaz zadnje čase bolj kupujem suhe klobase kot pa salame. Recimo dobre so mi klobase od KZ Laško. Od salam sem pa nazadnje vzel neko Zlato salamo od Straška, pa ni bila tako napačna.

Se pa strinjam z avtorjem, ne vem kako lahko prodajajo SUHE salame, ko pa jo primeš je pa mehka kot hrenovka...
 

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.196
702
113
Zdi se mim da zadnje čase kvaliteta v Hoferju kar opazno pada. Očitno so začeli "optimizirati" poslovanje.
 

rs1975

Pripravnik
1. nov 2008
229
1
18
Osebno se Hoferja čim bolj izogibam, enostavno mi ta trgovina ne sede. Vsakič vrsta na blagajni, prodajalke zmeraj težijo zaradi odlaganja košar, totalno neosebne prodajalke....

Sicer nimam nič proti prodajalkam, ker vem da je vse to posledica politike poslovanja podjetja. Je pa vse skup bedno.
 
Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.735
6.737
113
pri taščici
O ti.mater, a lahko poveš v katerem hoferju so take prodajalke ker jaz imam drugačne izkušnje. Da o reklamacijah in garancijah ne pišem.
Se pa strinjam da lahko kdaj dobiš izdelek ki ne opravičuje svojega imena.
Pa je to lahko prehrana,tehnika ali pa cunje in kozmetika.

Za salame bi mogoče kdaj probal kak od kakšnega lokalnega mesarja?
Tudi če si iz Ljubljane, jih imaš v radiju 10km zagotovo nekaj.
 

rs1975

Pripravnik
1. nov 2008
229
1
18
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
O ti.mater, a lahko poveš v katerem hoferju so take prodajalke ker jaz imam drugačne izkušnje. Da o reklamacijah in garancijah ne pišem.
Se pa strinjam da lahko kdaj dobiš izdelek ki ne opravičuje svojega imena.
Pa je to lahko prehrana,tehnika ali pa cunje in kozmetika.

Za salame bi mogoče kdaj probal kak od kakšnega lokalnega mesarja?
Tudi če si iz Ljubljane, jih imaš v radiju 10km zagotovo nekaj.
ž

Prodajalne v Posavju in v NM, povsod ista zgodba.

Kar se tiče reklamacij imaš prav, to je zame eden redkih plusov pri Hoferju.
 

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Diskont in meso v splošnem ni ravno OK kombinacija. Od (pol)suhih stvari so včasih imeli dobro govejo salamo.

Strinjam se tudi z mnenjem, da je kakovost padla. Ko so prvič ponudili tatarski biftek, je bil precej soliden. Ne top, ampak tam-tam z arvajem & co iz delikatese. Za novoletne praznike sem ga ponovno probal: navadnega in gurmanskega. Crap, pasirana majonezasta brozga. Razlika med njima edino v barvi in konzervansih - gurmanski je oksidiral in potemnel že v pakungi, navadni je bil povsod enakomerno oranžen.
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

Glede suhih salam KZ Sevnica, še najraje pa od domačih salamarjev, zgodovinsko preverjenih skozi Salamijade.

Cena - sitnica. 12 Ejev na salamo.

Če je to komu predrago, naj pomisli, koliko se ima rad - sebe ali svojih bližnjih. - Pa saj se je ne poje toliko! Trikrat za malico ali večerjo in je imaš kar za nekaj časa zadosti. Jaz se glede suhomesnatih izdelkov kar precej izogibam industrije. Žal (ali na srečo) sem imel možnost spoznati, kakšni vse aditivi se tu izvajajo in dodajajo, za lepši izgled in podaljšano trajnost izdelka.
 

geier

Zelenc'
16. feb 2011
16
0
1
Citat:
Uporabnik zino pravi:
citiram: pa tudi tisto o denarju in muziki ne pije vode, in me bolj zanima: Zakaj pa ne?

Zato, ker solska matematika kaze, da je za isto kvaliteto danes opravljenega veliko manj cloveskega truda, kot vcasih.
Mediji so nas preprical, da je vse drazje, mi padamo na foro, je pa vsak dan manj realne produkcije in vse vec proxyev-posrednikov.

Ne govorim o fizicnem delu, ki je nadomesceno z avtomatiko, a prav to je krivo, da v kotle leti vsak mozni drek, ker da "masina bo pa ze".

Kar povej, kako bi na roke mlel vse prasicje, goveje ipd kosti, ce bi ti jih metal v rocni mlin ??

Vcasih sta dva mesarja stala zraven sajtrge in mlela na roke ter z rokami pregledala in ven zmetala vse,
kar nekako ni bilo vsecno, prevsem kosti, hrustance ipd.

Kdo pa danes to dela, ko masina predela vse...... nihce, kontra je:
"pa dejmo probat se tole kost, ker je za mojega psa prevelika.....
Uh, glej, kako je slo super......, dej mam se jaz nekaj ostankov od vceraj, pa se vec klobas bo in denarja......
.ouuuu sheath, pocakaj, jest ma eno kuro bolno pa macka starega, pa inspektor me jebe za kanto.....
sej to gre jutr itak u Lublano, Dunaj, al kam ze, sej vseen"

pa raznorazne kao neskodljive agro-bio dodatke lanske ze na pol gnile zraven dat,
ker je zdej nova sezona za subvencijo.

ali nadaljujem ???

Majo v Ljutomerski vinarni toliko kamer na vhodnem silosu, da lahko najdejo vsako malo prevec ali
premalo obarvano jagodo v grozdu, preden gre vse skupaj v mletje, in tam to tudi delajo.
Na letaliscu ti lahko z laserjem izmerijo pulz, ce imas vrocino vedo ze davno, stara stvar.
Tehnike torej kolikor hoces,
ampak mi nebi, kajne, ker je tak dobri a.

Pohlep je ratal qurba, zal, ampak vse bolj v zaviranje....... mogoce od tu izvira rek: "Danes so dovoljene sanje"

Problem je enostavno v tem, da bi se kvaliteta dolocenih stvari morala pravzaprav poceniti na racun avtomatike,
pa je realno ravno obratno (ce pustimo nekatere stvari, npr, da se medu ne tretira s kovinsko, ampak leseno zlico ipd)

Vendar, mi nocemo v avtomatiko, da bi lahko gruntali nove, boljse ideje (npr,
- zavtomatizirati krizisca, ker bodo kao milicniki kao brez dela, (mamo radarje rajs, pa soseda pr korit, da kdaj poklice komandirja)
- kako osvoboditi invalidska parkisrisca, ko ljudi ni doma (ja, tako pac pise v zakonu o parkiriscih, ceprav dalec naokoli ni nobenega invalida)
- mirnejse bivanje (cerkev mora zvonit, do bo neka tradicija v formi)
- zamenjati avto za kolo (te pa sosed nea bo vesel)
- zmanjsati birokracijo, ker bodo pa vnuki udbe ostali brez penzij, (tradicija s5 pac)
- kako poceniti let na Mars, ce je ze res tam mozno ziveti (pa sej te ze mamo Boga)

itd, itd, itd,
ker nam je fino takole

Ni najbolje, vendar sej bo, tale cona ugodja je se vedno boljsa, kot pa nekaj, cesar ne poznamo najbolje, strah nas je sprememb.

Top shit je pa to, da vecina dela to v duhu, da je to najbolje za nase otroke

jemamo se za neki top, smo pa fckn navadni lenuhi :-(

to je torej odgovor o muzii in denarju:

Zakaj bi torej za znano qualiteto moral placevati vsak dan vec ?
Zaradi bednega xTV zavajujocega marketinga sigurno ne

Imam pa filing, da bom zaradi mnozice primoran v marsikaj :-(


Kaj pa tele salame hofrove ?
 
Nazadnje urejeno:

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Iz gujdeka ki je fotran industrijsko- z krmili in gso sojo nege imeti suhomesantih izdelkov, vsaj dobrih ne.
Enako industrijske klobase z dodatki nitratov namesto navadne soli.

Preprost primer, kupiš kos takšnega industrijsko futranega pujska in ga daš peči, volumensko se zmanjša za polovico, da o nekvaliteti in neokusem mesu ne pišem.
 

casio

Fizikalc
19. nov 2014
531
26
28
Kupujte meso direktno od kmetov pa ne boste imeli teh težav. Ravno sem imel za kosilo krvavice kupljene direktno od bližnje kmetije za nižjo ceno kot trgovinska in da o okusu ne govorim
smile-1.gif
 
Nazadnje urejeno:

Schime

Guru
22. nov 2008
1.986
771
113
To je ena izmed opcij. A to, da kupiš direktno od kmetov še ne pomeni, da je tudi dobro. Moraš najti takega, ki dela dobro.
Tudi tam se mora še kaj zaslužit in ni pri vsakem vse tako oh in sploh. Je pa dosti tudi odvisno od individualnega okusa in na kaj si navajen.
Mi kupimo pujseka, ki je hranjen samo z domačo krmo. Cena je visoka a je sigurno to to kar se kvalitete mesa tiče. Za sebe damo v klobase (take in drugačne) samo najboljše kose, vse se skrbno dela, itd. Nekdo, ki dela to na količino in prodaja se kaj takega ne more it. Ali pa nima profita od tega. Je pa zadeva tudi takšna, da na koncu od takega kmeta vsi še pričakujejo, da je cena kot v trgovini ali pa ceneje (nasplošno). Sam, da delam take klobase jih prodajam x2 glede na ceno v trgovini. Kar bi bilo manj je stroškovno nesprejemljivo.

Je pa tudi včasih bolje kupit farmsko pitanega pujsa, kot pa privat. Tam vsaj veš kaj je dobival večino časa za hrano. Pri kakih domačih so pa že bile kar dobre zgodbe.
smile-1.gif
 
Nazadnje urejeno:

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Sej cena čist dost sama zase govori pr salamah ni treba tople vode odkrivat, tok je muzke za ta dnar pika.
 

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik geier pravi:
Citat:
Uporabnik zino pravi:
citiram: pa tudi tisto o denarju in muziki ne pije vode, in me bolj zanima: Zakaj pa ne?

Zato, ker solska matematika kaze, da je za isto kvaliteto danes opravljenega veliko manj cloveskega truda, kot vcasih.
Mediji so nas preprical, da je vse drazje, mi padamo na foro, je pa vsak dan manj realne produkcije in vse vec proxyev-posrednikov.

Ne govorim o fizicnem delu, ki je nadomesceno z avtomatiko, a prav to je krivo, da v kotle leti vsak mozni drek, ker da "masina bo pa ze".

Kar povej, kako bi na roke mlel vse prasicje, goveje ipd kosti, ce bi ti jih metal v rocni mlin ??

Vcasih sta dva mesarja stala zraven sajtrge in mlela na roke ter z rokami pregledala in ven zmetala vse,
kar nekako ni bilo vsecno, prevsem kosti, hrustance ipd.

Kdo pa danes to dela, ko masina predela vse...... nihce, kontra je:
"pa dejmo probat se tole kost, ker je za mojega psa prevelika.....
Uh, glej, kako je slo super......, dej mam se jaz nekaj ostankov od vceraj, pa se vec klobas bo in denarja......
.ouuuu sheath, pocakaj, jest ma eno kuro bolno pa macka starega, pa inspektor me jebe za kanto.....
sej to gre jutr itak u Lublano, Dunaj, al kam ze, sej vseen"

pa raznorazne kao neskodljive agro-bio dodatke lanske ze na pol gnile zraven dat,
ker je zdej nova sezona za subvencijo.

ali nadaljujem ???

Majo v Ljutomerski vinarni toliko kamer na vhodnem silosu, da lahko najdejo vsako malo prevec ali
premalo obarvano jagodo v grozdu, preden gre vse skupaj v mletje, in tam to tudi delajo.
Na letaliscu ti lahko z laserjem izmerijo pulz, ce imas vrocino vedo ze davno, stara stvar.
Tehnike torej kolikor hoces,
ampak mi nebi, kajne, ker je tak dobri a.

Pohlep je ratal qurba, zal, ampak vse bolj v zaviranje....... mogoce od tu izvira rek: "Danes so dovoljene sanje"

Problem je enostavno v tem, da bi se kvaliteta dolocenih stvari morala pravzaprav poceniti na racun avtomatike,
pa je realno ravno obratno (ce pustimo nekatere stvari, npr, da se medu ne tretira s kovinsko, ampak leseno zlico ipd)

Vendar, mi nocemo v avtomatiko, da bi lahko gruntali nove, boljse ideje (npr,
- zavtomatizirati krizisca, ker bodo kao milicniki kao brez dela, (mamo radarje rajs, pa soseda pr korit, da kdaj poklice komandirja)
- kako osvoboditi invalidska parkisrisca, ko ljudi ni doma (ja, tako pac pise v zakonu o parkiriscih, ceprav dalec naokoli ni nobenega invalida)
- mirnejse bivanje (cerkev mora zvonit, do bo neka tradicija v formi)
- zamenjati avto za kolo (te pa sosed nea bo vesel)
- zmanjsati birokracijo, ker bodo pa vnuki udbe ostali brez penzij, (tradicija s5 pac)
- kako poceniti let na Mars, ce je ze res tam mozno ziveti (pa sej te ze mamo Boga)

itd, itd, itd,
ker nam je fino takole

Ni najbolje, vendar sej bo, tale cona ugodja je se vedno boljsa, kot pa nekaj, cesar ne poznamo najbolje, strah nas je sprememb.

Top shit je pa to, da vecina dela to v duhu, da je to najbolje za nase otroke

jemamo se za neki top, smo pa fckn navadni lenuhi :-(

to je torej odgovor o muzii in denarju:

Zakaj bi torej za znano qualiteto moral placevati vsak dan vec ?
Zaradi bednega xTV zavajujocega marketinga sigurno ne

Imam pa filing, da bom zaradi mnozice primoran v marsikaj :-(


Kaj pa tele salame hofrove ?

glej, če pride pri lokalnem kmetu salama 14€, zakaj bi salama enake kvalitete v Hofru stala 8€?
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.735
6.737
113
pri taščici
Zato ker "kmet" da na farmi 2€/kg Pujsa, klavnica pa dober evro.
To naj bi bilo res, potem pa so seveda se druge okoliščine . Tudi izbor mesa najbrž trpi. Pa pri salami za 8€ ki je premalo suha (pretežka) bi že lahko bili lepi kosi mesa.
Suha prekajena salama izgubi vsaj 30% teže. Tako da je treba tudi to.upostevat. iz 100 kg mesa lahko prodaš Max 70kg salam.
 

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
suhe mesnine v trgovini je zelo težko kupit, če si zbirčen, sploh tako kot jst:)
ja stojim pred polico hladilnikom in berem drobni tisk in včasih se na glas začudim kako se lahko kaj takega znajde notri.
katero kupim? velikokrat nobeno:( če že, potem tisto ki ima najmanj dodatkov. pa seveda na otip more biti trda!

da so hoferjeve mehke in s čudnim vonjem, je morda krivo, ker jih nimajo v hladilniku in so na pretoplem? Spar vem, da ima vse v hladilniku.
hofer je tudi eden redkih, da nima jajc v hladilniku.

sam sem nad hoferjem drugač presenečen, ker večino stvari dobim tam.
prodajalke so pa tudi nehale težit s košaricam, da jih naj brcamo do konca blagajne:)