Helikopter na daljinsko vodenje

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik 3287
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik 3287

Kje bi lahko kupil to otroško igračo? Do sedaj sem kupil dva: enega za cca 65 in drugega za cca 110 eur. Oba sta šla dokaj hitro v k... Zanima me predvsem za zunanjo uporabo. Če bi se lahko upravljal preko iNaprav- toliko boljše. lp

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.208
3.831
113
Jaz imam SYMO S107G, ki je notranji helikopter (ima IR vodenje) in je res kvalitetna zadeva za tak denar. Ker ima vijačeno alu konstrukcijo, je tudi po več orenk padcih še vedno vse na mestu. Edini problem je baterija, ki ni dobra za več kot par minut.

Za zunaj sta SYMA S032 (srednja velikost) in S031 (večji). Nobenega še nisem imel, sta pa menda kar ok, problem je edino da menda crkujejo glavni motorji (prevelika obremenitev zaradi velike teže). Oda sta 3,5 kanalna, se pravi da helikopter ne more leteti vstran.

Ostalo je pa vse več ali manj čez 100 eur ali pa za notrnajo uporabo. Večkanalne zadeve sicer omogočajo večjo okretnost, a je tudi upravljanje malo težje. Jaz imam doma še enega 6 kanalnega Bell222, a se ga moram še naučiti upravljati (čakam na dele, saj je med preizkušanjem doživel srečanje z vrvjo za perilo).

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.208
3.831
113

Jaz imam SYMO S107G, ki je notranji helikopter (ima IR vodenje) in je res kvalitetna zadeva za tak denar. Ker ima vijačeno alu konstrukcijo, je tudi po več orenk padcih še vedno vse na mestu. Edini problem je baterija, ki ni dobra za več kot par minut.

Za zunaj sta SYMA S032 (srednja velikost) in S031 (večji). Nobenega še nisem imel, sta pa menda kar ok, problem je edino da menda crkujejo glavni motorji (prevelika obremenitev zaradi velike teže). Oda sta 3,5 kanalna, se pravi da helikopter ne more leteti vstran.

Ostalo je pa vse več ali manj čez 100 eur ali pa za notrnajo uporabo. Večkanalne zadeve sicer omogočajo večjo okretnost, a je tudi upravljanje malo težje. Jaz imam doma še enega pravega 4 kanalnega Bell222, a se ga moram še naučiti upravljati (čakam na dele, saj je med preizkušanjem doživel srečanje z vrvjo za perilo).

Za upravljenj z iNapravo so pa najboljši qaudcopterji, saj zadeva lebdi sama od sebe in je precej lažja za upravljanje. Ne morem si namreč predstavljati, da bi krmilil "živčnega" 4 ali 6 kanalnega kako drugače kot za pravimi komandami z paličicami.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik 3287

Kaj pa vem. Ta dražji je bil iz alu, pa je dvakrat padel na travo in šel narazen. Zanimam me predvsem vodljivost zunaj. Zlomljivi so po moje vsi (za nek normalen denar). So kake specializirane trgovine v LJ z takimi zadevami?

I

Izbrisan uporabnik 3287

Kje pa bi pri nas dobil quadcopterja? google vrže samo tuje strani. Potrebujem do sobote.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
http://etrgovina.mobitel.si/katalog/brezplacna-postnina/2008/

Za slabih 300e pa ne
hysterical-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 3287

u hvala. pa še kamerci ima. super. to zadevo bo osem letnik lažje obvladal zunaj kot navadne helikopterje?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Kar sem gledal filmčke so baterije švoh.

Upravljaš pa lahko z androidom ali iphonom.

So na YT filmcki.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik smt pravi:
Kje pa bi pri nas dobil quadcopterja? google vrže samo tuje strani. Potrebujem do sobote.

Poizkusi v SLO modelarskih trgovinah (Mantua, Mladi tehnik, Mibo modeli), Delko ima tudi enega, drugače pa skoči čez mejo v Avstrijo...

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik smt pravi:
Kje bi lahko kupil to otroško igračo? Do sedaj sem kupil dva: enega za cca 65 in drugega za cca 110 eur. Oba sta šla dokaj hitro v k... Zanima me predvsem za zunanjo uporabo. Če bi se lahko upravljal preko iNaprav- toliko boljše. lp

http://www.banggood.com/Wholes...on-p-36779.html

jaz imam tega, 4 kanali, tezko za vozit, za otroke sploh ne...vzdrzljiv, 7 minut letenja...poceni!

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.252
1.402
113
Jaz imam Silverlit Gyrotor

Je bil že vspovsodi pa še vedno leti. Dreve, zidovi, itd. Ni problema pobereš in gre dalje
smile-1.gif

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
V sloveniji obstaja en spletni trgovec, ki dela dva milijona prometa s temi helikopterji, pošilja pa večinoma v tujino seveda...ne spomnim se strani, lahko pa vprašam tistega, ki mu je postavil stran, če koga hudo zanima.
wink-1.gif

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
726
34
28
Te igrače se kupuje na ebayu al pa direkt s kitajske. Jaz sem dal za tega hišnega S107 16,00€ z dostavo vred. Pri nas je cena za istega malo lepše zapakiranega 35+€.