Hamburger ?

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
PumaX.....zgornjemu odgovoru dodajam še:

....mala košarca s prtičkom, hamburger s krompirčkom in ketchupom preko, natakarica na kotalkah itd. Ne kle prosim zdej, kot da je hamburger neka novotarija, ker ima klasične korenine. No in tazga hamburgerja danes ni! Tak, čist simpl, ta prav, dober in preprost za 6EUR. Nope, nimamo!
smile-1.gif
 
Nazadnje urejeno:

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
evil.gif


V Ameriških (in tudi drugih - Ameriko sem uporabila le zato, ker je pač kao od tam ta tradicija burger in krompirček) velikih mestih je "vse dovoljeno".
Kaj to pomeni?
Da če živi na nekem področju toliko in toliko milijonov ljudi, se jih bo 100% našlo toliko, da bo neka restavracija, bar, burgerčnica,...lahko živelo. In to lepo živelo.
In teh zadev bo lahko toliko, da bo za vsakim vogalom ena...in še bodo vse lepo živele.
KER je toliko odjemalcev.

Cela Slovenija pa je ena mala vas.
V Aziji naprimer niti MESTO ne rečejo področju, ki nima vsaj 3 do 5 milijonov ljudi
evil.gif

In v taki VASI pa so zakonitosti tega kar se ponuja, po koliko se ponuja,... malo drugačne.
Tukaj je treba RAZMIŠLJATI
grin1.gif


Zato v SLoveniji nimamo take izbire obuje kot v Ameriki. Ker smo premajhni.
Zato v SLoveniji nimamo toliko burgerčnic in v takih cenovnih obsegih kot drugod...ker smo premajhni. Premala kupna moč ljudi v gospodarsko nestabilni državi = to, o čemer mi pišemo sedaj tukaj. Mali burger s 3dcl piva v Sloveniji za 14eur = NO GO
smile-1.gif

Oziroma je GO za malo peščico ljudi
cool-1.gif

Vsi ostali gremo na tako "Pojedino" 1x na vsake toliko časa. Od kar pa gostilna težko živi
cry12bpy.gif
 

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Jaz sem sit po dvojnem hood burgerju. Ne sam sit. Nažrt. Ponavad kr pustim mal kruuha. Keri ste pa vi požrešneži pa res nevem
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Jaz ne mešam Amerike in Slovenije. Dajem samo predpostavko, kaj bi hamburger lahko bil. Na Luni, če hočeš....pri nas je običen, dober, burger res redkost. Zmagujemo pa v "inovativnosti". To kar ti praviš za kupno moč je že vse res. Ne vem pa kaj hočeš doseči z neprestanim ponavljanjem da je burger za toliko in toliko € no go??? Mene npr. zvije ob cenah ženskih frizerjev....a rečemo kakšno o tej temi? A ne bi? Sej štekam.....

Prvo.....burger je ne glede na mere res dober- ni nateg po vidiku kvalitete. Drugo .....če jim ga uspe prodajat, se lahko ti na glavo postaviš z geopolitično ekonomijo - oni ga bojo prodajali. Kaj zdej? Bi najraje videla, da jutri zaprejo?
Pa res ne štekam......in ne hodim po teh lokalih sploh, ker mi ni to fora. Niti nimam neke ocenjevalne mrzlice, da bom šel vsakega novega testirat. Po prvem BurgerFestu me je minilo. Sigurno ne bodo vsi preživeli, ampak po ceni določat, kateri bo preživel in kateri ne bo, je pa po mojem skromnem mnenju napačno. To je hrana....užitek ob hrani je zahebana stvar. Čudna so pota tega biznisa, ampak enim uspe drugim ne uspe. Pa še neuspeh je ponavadi povezan s tem, da se kvaliteta zniža po nekem času, ko lastniki postanejo malo bolj preračunljivi. Stranke pa to občutijo kot največji nateg in odidejo drugam.
 

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
No, pa se le strinjava v tem, da če želiš uspeti se moraš pametno lotiti posla
cheer.gif
Pretuhtati tudi kupno moč, gospodarsko stanje države, itd.

Ko grem v Sydney, je recimo najcenejša pica okoli 20eur.
Super, picerije laufajo, ljudje zadovoljni lastniki zadovoljni.
V Sloveniji si trenutno tega ne gre privoščiti.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Itak, da se strinjava....As se je po mojem pametno lotil posla. Nek "newbee" s takim pristopom ne preživi 6 mesecev.
 

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.456
2.178
113
Sem videl par strani nazaj tistile račun
Jah ponovno se ponavlja rek da so ovce za strižt.

Drugače sem pa par mesecev nazaj jedel burger, ki ga je naredil en kolega (pro kuhar drugač).
Meso ekstra za burgerje mu naredi njegov mesar. Bombetke ekstra zanj spece njegov pek. Omakce naredi sam....
Se pravi vse po reglcih.

Burger je bil super nič ne rečem, samo da mi računajo 9€, bi bila pa mal huda.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.771
6.756
113
pri taščici
Kaksna je marza pri burgerju, pove cen krompircka in ocvrte čebule. Cena tega pridelka je 20c/kg, priloga pa je težka. Res da ga je treba olupiti, narezati, ocvreti, posreči, vendar ob nekem pricakovanem prometu se dobicek precentualno zagotov meri v trimestni ce ne celo 4 mestni stevilki
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz

10 let ste v slo imeli bureke in pleske zadnja leta se kebap in nabijali kako je to top, sedaj se je odpru svet z hamburgerjem in ni problema dat 10eur za hambic. Isto znanost se dela iz pice ki je enostavna stvar danes za kr konkreten denar v lj.

Bolano. Sicer ce pomislim kolk bi potem moral stat nek lep kos mesa v asu 40+eur, ce je hambic 10eur?

Svet je ratal potrosnisko bolan in to se takoj vidi tukaj na forumu kolk ljudi hoce predstavit zivljenje z dobrim hambicom in kraft pivom in se podzavestno ven mece vsak z svojim brandom in svojo kombinacijo. Tezki okusevalci.

Kaj ste pa danasnji krafterji pili zadnjih 20 let, uvozena kraft piva? Ne serite. In ce jekraft pivo za 4eur /4dc v trgovini tolk vredno, kaj je potem narobe z litrom vina k stane 10eur pa vinar ni samo kupil jecmen,slad,hmelj in jih skupaj nametal in zvaril?

Teli fancy hamburgerji so ze zdavnej zgubili svoj namen ko ga na kroznik dobis suhcanega in 2 stuka visokega da se ti razleti ko ga primes. Omake pa v takem premeru komaj da jo okusis kjer se zadrzuje vec ali manj na sredini burgerja.

Pr hoodu jest ne obcutim nobenih nebes v mesu, meso DELUJE mal boljse od navadnega in to je to. Sploh nevem kako lahko pametujes o dobrem mesu v burgerju zraven vseh drugih sestavin in omakc??? WTF a v argentini ko jes biftek za 40+eur tud zraven omake prelijes in dodas zelenjavo in to skupaj potem jes in ocenjujes kvaliteto mesa???
Dost mi pa pove ze kolk vi specijalci okusite kvaliteto mesa v kombinaciji z pipovimi 10/10 omakcami.

Pri burgerju je vsa pamet v tem da meso ni prepecen, da ni najslabse kvalitete in kombinacija omak.

Probajte si na zaru kdaj spect navadno meso v pravem casovnem roku, pa boste tudi navadne kotlete kosali z vilico. Aja pa neboste potrebovali weberja
 
Nazadnje urejeno:

bratec

Pripravnik
23. okt 2014
120
0
16
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
In ce jekraft pivo za 4eur /4dc v trgovini tolk vredno, kaj je potem narobe z litrom vina k stane 10eur pa vinar ni samo kupil jecmen,slad,hmelj in jih skupaj nametal in zvaril?

Vinar pač kupi grozdje...
 

THEDuke

Fizikalc
4. maj 2014
1.215
12
38
Dark Chest of Wonders
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
Ok, je kdo pogledal da je cena za burger +krompirček 11,40€....mogoče bi najprej nehal nabijat o 20€ za burger.

Tebe res ne razumem PumaX? Sej to, kar govoriš je ja jasno. Si kdaj pogledala cene hrane v trgovini v Nemčiji? Ne bomo pa tega rešli na enih hamburgerjih! Sori za Maribor, ampak tam marsikaj ne štima. Nazadnje sem bil tam jeseni in gledal propadat plantažo jabolk, ki jih že drugo leto ni nihče obral. Pogreb.....

Ko sem šel na prvi in moj od takrat edini obisk Beer&Burger festa sem bil najbolj, recimo temu začuden, kako da je ravno eden najmanjših in od najdražjega lokala narejen hamburger najboljši! Imel je tudi zelo najdražje vse ročno narejene sestavine zraven.
Zdaj pa to primerjam s povprečnimi "hamburgerji", ki so zanič, imajo kupljene bombetke in dodatke in stanejo 6 - 7EUR. Nekateri tudi brez krompirčka. Damn....what is wrong here?!?!?

Vsi tisti, ki vpijete da je to nateg, OK. Ampak kaj pravzaprav lahko naredimo? Ne gremo na burger? Lahko....ampak šli bodo drugi.
Če se mene vpraša je pošten hamburger premera 10 cm, notri mora bit 125gr mesa, slanina, pravi sir, 1x omakca in dodatki po želji - če so seveda nestandardni je višja cena. Prave slanine za to pri nas ne delajo - naredi sam. Pravih bombetk pri nas ne pečejo - naredi sam. Kje boš našel pravi sir? Omakca - hm? Sveža zaloga, ročna izdelava, vsi "legal" pogoji za firmo in prava oprema. Hm, hm??
Poštena cena za takle hamburger s krompirčkom je pomojem 8 - 10EUR. Plus, da se še vsedeš v kul ambient i da ima osebje kaj pojma kaj dela. Ostalo je pa res ogromen nateg, ki ga sprejema večina. Samo nateg je v slabih sestavinah, slabi pripravi, slabem odnosu....pa še vedno cenah okrog 6EUR.

svet se ne konča za mejo slovenije, tudi izven slovenije mas hude kvalitetne burgerje, pa ne stila hors ko je vlek in ogabn.

glede hooda bi se reku, odkar so spremenili način priprave mesa, se mi zdi da ga ne more tk fajn več spečt (rare). ful je suh
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Kaj ste pa danasnji krafterji pili zadnjih 20 let, uvozena kraft piva? Ne serite. In ce jekraft pivo za 4eur /4dc v trgovini tolk vredno, kaj je potem narobe z litrom vina k stane 10eur pa vinar ni samo kupil jecmen,slad,hmelj in jih skupaj nametal in zvaril?

Pred dvajsetimi leti sem bil še premajhen da bi pil pivo. Sem s prvim okušenim craft pivom presedlal na craft piva.
Z litrom vina po 10€ ni nič narobe, je pa narobe to da ne razumeš da vinarja stane liter vina cca 10-30 centov (pač škropiva in amortizacija).
Crafterja pa liter piva stane cca 1,50-2€ (vse surovine mora kupiti, oprema je peklensko draga, plus za razliko od vinarja ga država udari z trošarinami).
Aja, pa iz prve roke, ni tok enostavno da sam skp zmečeš pa zvariš
wink-1.gif
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz

10 let ste v slo imeli bureke in pleske zadnja leta se kebap in nabijali kako je to top, sedaj se je odpru svet z hamburgerjem in ni problema dat 10eur za hambic. Isto znanost se dela iz pice ki je enostavna stvar danes za kr konkreten denar v lj.

Bolano. Sicer ce pomislim kolk bi potem moral stat nek lep kos mesa v asu 40+eur, ce je hambic 10eur?

Svet je ratal potrosnisko bolan in to se takoj vidi tukaj na forumu kolk ljudi hoce predstavit zivljenje z dobrim hambicom in kraft pivom in se podzavestno ven mece vsak z svojim brandom in svojo kombinacijo. Tezki okusevalci.

Kaj ste pa danasnji krafterji pili zadnjih 20 let, uvozena kraft piva? Ne serite. In ce jekraft pivo za 4eur /4dc v trgovini tolk vredno, kaj je potem narobe z litrom vina k stane 10eur pa vinar ni samo kupil jecmen,slad,hmelj in jih skupaj nametal in zvaril?

Teli fancy hamburgerji so ze zdavnej zgubili svoj namen ko ga na kroznik dobis suhcanega in 2 stuka visokega da se ti razleti ko ga primes. Omake pa v takem premeru komaj da jo okusis kjer se zadrzuje vec ali manj na sredini burgerja.

Pr hoodu jest ne obcutim nobenih nebes v mesu, meso DELUJE mal boljse od navadnega in to je to. Sploh nevem kako lahko pametujes o dobrem mesu v burgerju zraven vseh drugih sestavin in omakc??? WTF a v argentini ko jes biftek za 40+eur tud zraven omake prelijes in dodas zelenjavo in to skupaj potem jes in ocenjujes kvaliteto mesa???
Dost mi pa pove ze kolk vi specijalci okusite kvaliteto mesa v kombinaciji z pipovimi 10/10 omakcami.

Pri burgerju je vsa pamet v tem da meso ni prepecen, da ni najslabse kvalitete in kombinacija omak.

Probajte si na zaru kdaj spect navadno meso v pravem casovnem roku, pa boste tudi navadne kotlete kosali z vilico. Aja pa neboste potrebovali weberja

Saj fora craft piv ni v tem, da jih delajo male pivovarne, ampak v sorti. Pri nas se je dolgo dobilo samo lagerje, ki pa smo jih že prenažrti. Pa recimo Union in Laško sta se v zadnjih 10 letih precej poslabšala.

Pa ti zagotavljam, da znajo pivovarji v Laškem in Unionu naredit odlično "craft" pivo, ampak si ga očitno še ne upajo spravit na police. Sicer so začeli nekaj čarat s temi special editioni, ampak očitno majo smešne testne skupine. Da bi pa kak IPA dočakali...
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Kaj ste pa danasnji krafterji pili zadnjih 20 let, uvozena kraft piva? Ne serite. In ce jekraft pivo za 4eur /4dc v trgovini tolk vredno, kaj je potem narobe z litrom vina k stane 10eur pa vinar ni samo kupil jecmen,slad,hmelj in jih skupaj nametal in zvaril?

Pred dvajsetimi leti sem bil še premajhen da bi pil pivo. Sem s prvim okušenim craft pivom presedlal na craft piva.
Z litrom vina po 10€ ni nič narobe, je pa narobe to da ne razumeš da vinarja stane liter vina cca 10-30 centov (pač škropiva in amortizacija).
Crafterja pa liter piva stane cca 1,50-2€ (vse surovine mora kupiti, oprema je peklensko draga, plus za razliko od vinarja ga država udari z trošarinami).
Aja, pa iz prve roke, ni tok enostavno da sam skp zmečeš pa zvariš
wink-1.gif

No vidis to mene ne zanima, kaj moras ti v opremo vlagat itd, tako kot jest nedobim ob prodaji avta ven vecje stroskovne servise. Mikro pivovar lukovica pri domzalah ki sam dela pivo je sam povedal da ga pride pol litra cca 40centov ,trosarine je potem do ene 70centov ostalo je pa njegov zasluzek, pivo prodaja pa za cca 1 eur.Ja je lager pa vseeno dvomim da so extra sladi 3 eur drazji od navadnega In se mi hebe za kraft pivo ceprav je dobro amapk 4eur za 4dc naj si narisejo.
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:


Saj fora craft piv ni v tem, da jih delajo male pivovarne, ampak v sorti. Pri nas se je dolgo dobilo samo lagerje, ki pa smo jih že prenažrti. Pa recimo Union in Laško sta se v zadnjih 10 letih precej poslabšala.

Pa ti zagotavljam, da znajo pivovarji v Laškem in Unionu naredit odlično "craft" pivo, ampak si ga očitno še ne upajo spravit na police. Sicer so začeli nekaj čarat s temi special editioni, ampak očitno majo smešne testne skupine. Da bi pa kak IPA dočakali...

Prjatu to je men vse jasno. Pa ves zakaj vse pivovarne sponajo lagerje ki so voda kot je recimo heineken s katerim se ven mecejo fancj petek zurerji? Zato da ga pije vsaka ovca ki je vesela in da denar. Ce bi bila piva specialna se oža krog potrosnikov in kolk bo teh kraftarjev ostalo bomo se videli ker jih je cez noc cist prevec. Super da so sam cene so pa cist prevec-

Ja nase pivovarne imajo znanje sam to ni splosno potrosnja od katere zivijo. In ja sta se poslabsala ker konstantno kot vsak kapitalist isceta kako slabse in cenejse ter hkrati podoben sestavine notr metat da istrzijo cim vec ven.

Men je in kraft pivo super in boljsi hambic ok, sam cene se cist prevec high in mi gre na qrc folk k se tolk trud to upravicit ker oni bolj vejo od tistega ki jih dela
 
Nazadnje urejeno:

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Da bi pa kak IPA dočakali...

Ha, pa veš da jo je mel inion, sedaj za rojstni dan. Res da sam za 1 teden, pa samo točeno.....vendar, pravo IPO, zgornje fermentacije
wink-1.gif
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Kaj vas tok boli, kaj drugi delajo in koliko zaslužijo za to? Neverjetno......pa misliš, da koga skrbi kaj si ti misliš? Če je nekdo sposoben najprej narest dobro pivo ali hamburger ali ali whatever (kvaliteta pogoj Nr. 1), potem naredit dobro embalažo (meni je npr. design pomemben), zapeljat okrog vsega dobro zgodbo in povrh vsega tega še prodat po ceni, ki mu paše - kaj je s tem narobe? To da tukaj cviliš o mikropivovarju iz Lukovice.....nima nobene veze. Ampak tudi on ima prav gotovo računico in ne dela z minusom, jasno?
Sej počasi se itak kristalizira spet slovenceljska foušija....ni druge!! Jaz privoščim čisto vsakemu. Še najbolj privoščim takim, ki dokažejo da se da tudi v težjih razmerah. Tipično pa je, da se take popljuva, ker njihov izdelek stane npr. 2.70€ za 0.33l piva ali pa 9€ za hamburger. To pa res ne gre, ne? Newsflash.....očitno mnogim gre! Verjetno zato, ker imajo sicer čist beden izdelek, ampak fajn hipstersko zavit. Zdej pa grem raje na eno slovensko IPA craft pivce, kot da tukaj prepričujem prepričane! Spotoma pa grem še do mesarja po eno kilco angusa za burger, pa si ga čist iz nule hipstersko oblikovat, zapečt in ponudit samemu sebi. Če bi kdo rad probal je pa 12€ s krompirčkom. Mogoče mi pa rata!
nahrung002.gif
 
Nazadnje urejeno: