Ja opecene mas od sonca sam so itak ful majhni. V merkurju mas scorpion pa habanero pa se eno vrsto. Pa res lepe sadike.
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
ksz...
Ve kdo če se dajo pri nas kupit v trgovini kakšne frišne jalapeno paprike? tam cca 10cm?
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Ksz
Jest mam pa na enih kot da gnijejo zile. Enkrat sm jih pustu zunaj cez noc k je bilo 10stopinj, nekak od takrat se mi zdi da sem to zasledu.
Jaz dajem mojim babusove palice za oporo, ko se začno nagibati zaradi teže plodov.Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Moji res dobro uspevajo. Dreva na levi je meter 30, na sredini pa ji sledi dorset naga iz hoferjaZa drugo leto pa morem naštudirat novo metodo, kak jih fiksirat, da ne padejo in se polomijo?! Tanke alu palice takoj od začetka po presajanju, pa sadike sproti vežem gor, kot paradajz?!
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Jaz pa sem zdaj uporabo ene stare železne za gradnjo. Je pa boljše, da so palce od začetka v zemlji, da ne uničiš korenin. Mislim pa, da se bistvo ne bo poznalo na letini, če sem zdaj uničil nekaj koreninskih vej. Nisem pričakoval take rasti v višino, pa so redno zalite. No saj pri večini se vidi, da so bolj košate in nizke, tak da je tudi od sorte veliko odvisno. Samo da se veje ne polomijo. Pa iščem kandidate, ki bojo dorset nago pohrustaliPlodov bo najmajn 50-60..
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
sploh ne potrebuješ kisa za omako. malo packanja pa je pri vsaki zadevi, ni pa dosti dela. največ dela zavzame rezrez, pa rezsemenjevanje, če to počneš. ne vem če je več kot pol ure za pol litra omake. odvisno kolk kompliciraš
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Pol pa omaka ni dolgo obstojna, tudi ta na kis osnovi ni.. Pa veš kolko je dela s tem čiščenjem, ko je nekaj sto čilijev... Ni variante, da se tega lotim. Vse bom posušil v mašini, pol pa po željj. Nekaj gre v olje, nekaj direkt nadrobljeno na pico, v golaž itd.. ostale posušene pa kar poleg hrustam, kot kako zelenjavoPa še dolgo časa jih lahko imaš, komot čez celo zimo, pa se ne bojo pokvarili.
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Pol pa omaka ni dolgo obstojna, tudi ta na kis osnovi ni.. Pa veš kolko je dela s tem čiščenjem, ko je nekaj sto čilijev... Ni variante, da se tega lotim. Vse bom posušil v mašini, pol pa po željj. Nekaj gre v olje, nekaj direkt nadrobljeno na pico, v golaž itd.. ostale posušene pa kar poleg hrustam, kot kako zelenjavoPa še dolgo časa jih lahko imaš, komot čez celo zimo, pa se ne bojo pokvarili.
kaj ni obstojno ? dokler je zaprto je obstojno par let. potem pa v hladilnik. pač ne delaš literskih flaš. deci, 2, mogoče 3. jaz filam približno 2 deci.
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
.....
Uf, jaz se delanja omak brez kisa 100% ne bi šla.
KIS JE KONZERVANS! In če ne damo v omako umetnih konzervansov, moramo dati naravne. Nek konzervans mora biti v stvari, ki naj bi bila obstojna (v marmeladah je to velika količina sladkorja, v takih stvareh pa kis).
Kdor dela te omake brez kisa, kar ornk reskira
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
.....
Uf, jaz se delanja omak brez kisa 100% ne bi šla.
KIS JE KONZERVANS! In če ne damo v omako umetnih konzervansov, moramo dati naravne. Nek konzervans mora biti v stvari, ki naj bi bila obstojna (v marmeladah je to velika količina sladkorja, v takih stvareh pa kis).
Kdor dela te omake brez kisa, kar ornk reskira
ne delaj se pametne če nisi