Habanero feferoni

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Bla bla bla.... V resnici pa te še danes gobec žge ko svinja.
grin1.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Bla bla bla.... V resnici pa te še danes gobec žge ko svinja.
grin1.gif
Pridi probat, pa boš videl. Sem rekel, da se mi ne zdijo ravno pravi. Bolgari pa itak niso zelo pekoči.

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Jaz se včeraj po vrnitvi iz dopusta nisem mogel premagat....
tongue-1.gif
Sem tele tri uničil! So kar konkretno pekli, ampak to še ni to, kar pričakujem od njih!
Zaradi moje zmede, ko so se mi izbrisala imena čilijev , ki sem jih imel napisana na ploščicah, sedaj ne vem, kateri je kateri. Mi lahko pomagate? Edino zgornji vem, da je papeževa kapa, za rdeča pa ne vem...

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
Citat:
Uporabnik zabar pravi:
Jaz se včeraj po vrnitvi iz dopusta nisem mogel premagat....
tongue-1.gif
Sem tele tri uničil! So kar konkretno pekli, ampak to še ni to, kar pričakujem od njih!
Zaradi moje zmede, ko so se mi izbrisala imena čilijev , ki sem jih imel napisana na ploščicah, sedaj ne vem, kateri je kateri. Mi lahko pomagate? Edino zgornji vem, da je papeževa kapa, za rdeča pa ne vem...

Papezeva kapa te je konkretno pekla?

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
lol, jaz imam oranžnega dolgega lemon dropa, lepo so se mogli nekomu pokrižat :D

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Ja, westie, me je pekla!
evil.gif

Če bi vedla, kaj vse požrem, najbrž ne bi spraševala....
wink-1.gif

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Jaz sem v sobot jedel vložene zrele papeževe krone, pa se mi sploh niso zdeli pekoči.
Koliko pa so bili dolgi tile na sliki? Je srednji rasel navzgor? Kakšne barve so še cvetovi in nezreli plodovi, so mogoče vijolični? Bolivian Raibow?

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
Citat:
Uporabnik zabar pravi:
Ja, westie, me je pekla!
evil.gif

Če bi vedla, kaj vse požrem, najbrž ne bi spraševala....
wink-1.gif

Kaj vse pojes? Firbecbabji.press
grin1.gif

Gretzky, a se ti ne zdi, da prevec sprasujes
tongue-1.gif
(danes bo, ne jutri)

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Jaz sem v sobot jedel vložene zrele papeževe krone, pa se mi sploh niso zdeli pekoči.
Koliko pa so bili dolgi tile na sliki? Je srednji rasel navzgor? Kakšne barve so še cvetovi in nezreli plodovi, so mogoče vijolični? Bolivian Raibow?
Papeževe krone sem prvič jedel lansko leto, so zelo dobrega okusa, pečejo pa nič kaj preveč.
Srednji je bil dolg 2-3 cm, rasel je navzdol, spodnji pa je bil precej daljši, je pa rasel navzgor. Bolivian rainbow ni, ker tega poznam! Nezreli plodovi so pri obeh zeleni, zreli pa najbrž rdeči. Oboje pa imaš tudi ti.....

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Gretzky me sprašuje, da mi pomaga in ne iz firbca, tako kot ti!
cool-1.gif

Sicer pa požrem vse pekoče zadeve, se moram prijavit v Gretzky-jev klub vaških nabijačev!
shocked-1.gif

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik zabar pravi:
Oboje pa imaš tudi ti.....
Tile mi očitno niso ratali. Niso vsi ven prišli. Bom pogledal, kateri so mi propadli, mogoče bo kaj sreče.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Evo zdaj sem pojedel 2 od tistih 4ih na zadnji moji slikici in sicer Jalapenota in lemon drop. S jalapenotom nekaj ni vredu
grin1.gif
čeprav ima pravo obliko in velikost ter barvo ne peče 0, nič, nada, niente. V bistvu je sladek, tako kot tista rdeča paprika, ki jo dobiš v kilskem pakiranju pri hoferju.

Lemon drop peče malo, tako ko sem ga samega probal, recimo toliko kot zelen (jalapeno) tabasco. Ampak v sendviču potem pa ni imel nobenega učinka.

Zvečer bom še tretjo sorto sprobal.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Očitno je tako, da če novo vrsto Habanero Babure pustiš še nekaj časa rasti, se tudi začne barvati iz zelene v oranžno...
smile-1.gif

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Sam sem od enih 50 do zdaj pobranih naletel na par sladkih, torej praktično nič pekočih. Spet drugi pa so prav hudičevi in le po okusu nikoli ne bi uganil, da je to jalapeno.

Poganjajo pa že (končno) mali habaneroti, 2-3 tedne še, pa bo veselica...

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Tudi pri meni se zgodi, da sta po velikosti in barvi primerljiva ploda z istega grma, bila po pekočnosti povsem različna. V soboto smo imeli neke "svinjske dirke" in tudi degustirali čilije. Descu, ki je vajen čilijev, sem prinesel par plodov, ki so mene precej pekli, on pa nič. Tako mimogrede sem mu dal še red savino, katero je samo probal in takoj spačil obraz. Rekel je, da ne bo več, jaz pa, nebodigalen, sem jo dokončal. Mislil sem, da sem požrl gada. Solze, iz nosa mi je teklo bolj kot pri gripi, v glavo sem bil kot rdeč semafor,...
Po nekaj časa (slabo uro), ko se je vse skupaj malo umirilo, sva odprla še plemenskega habanero orangea. Ven sem seveda pobral semena, potem pa pojedla vsak svojo polovico. Bilo je še huje, nekako dvakratno močneje kot pri red savini.
Bemti pijane glave
bonk.gif

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik zabar pravi:
Sicer pa požrem vse pekoče zadeve, se moram prijavit v Gretzky-jev klub vaških nabijačev!
shocked-1.gif
Ti kar pridi. V septembru bom organiziral prireditev "kdo je pravi moški", kjer se bo žrlo tele čilije. Čiliji bodo đabe, mleko/jogurt pa bo po 20 EUR/dcl.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113
ksz...

A mi lahko kdo od vas stručkutov pove kaj je narobe z mojimi sadikami?
Namreč pred 1 mesecem so bile zele lepe, temno zeleni listi, tudi plodovi so že gor, potem pa je bilo 14 dni mokrega in hladnega vremena in zdaj že dva tedna opazujem, da so listi čedalje bolj rumeni in tudi cvetovi so začeli odpadati.
frown-1.gif

Sadike imam v 10l glinenih loncih v vrtu na prostem, zalivam jih ko je zemlja že res suha ampak preden sadika oveni in vsakih 14 dni zalijem z dodanim gnojilom BIO PLANTELLA VRT.

Tašča mi je svetovala fungicid za paradižnik, ker lahko da jih plesen daje ampak ne vem kako bi to preveril, da nebi bilo potem še večje škode?

Dajte mi prosim pomagat, če se komu sanja kaj se dogaja z mojimi čiliji.
write.gif