Habanero feferoni

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.130
113
lepo ti rastejo
smile-1.gif

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
Wooow gretzky, super. Moji se ne niso zaceli barvat

Kaj mas te vijolicne?

Tvoji rejencki pa se nic
frown-1.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik westie pravi:
Kaj mas te vijolicne?
Bolivian Rainbow. Ti so "bolj švoh" (5.000-30.000 SHU). Že zdaj lepo pečejo, kaj bo šele, ko bodo barvo spremenili iz vijolične v rumeno in rdečo.
Pri meni so nepalčki veliki že do 5 cm (tisti največji).

Drugače pa mi raste tudi Naga Morich (1.300.000 SHU). Ta je za vaškega gofljača, ki lahko požre najbolj pekoče stvari na svetu. Bomo videli.
evil.gif

Je možno, da bi imel človek, ki bi zaužil zeloooo pekoč čili, kakšne zdravstvene težave ,ali samo peče? Človeka ne bi rad ubil.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Je možno da umre v najsabšem primeru od prevelike količine feferonov. Daj mu za začetek mali košček pa poleg literco mleka
smile-1.gif
Več kot enega pa mu jaz nebi ponudo.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik westie pravi:
Kaj mas te vijolicne?
Tile vijolični (Boliwian Rainbow) so za moje pojme popolnoma neuporabni. Pekoči, brez okusa, polno semen in nič mesa... Sem jih lani imel, prvič in zadnjič.
Enako je s Suave Orange Numex... Naj bi bili blaga verzija Habanero čilijev (Habanero okus skorajda brez skovilov), zato če imajo Habanero vsaj podobno ogaben okus, hvala lepa. Suave so me konkretno spominjali na pralni prašek zaradi svojega čudnega milnatega okusa, tudi zato so bili letos takoj črtani iz seznama za sejanje.

Imam pa posajene sorte Rocoto, zaenkrat polno plodov, ki so pa še dojenčki, Fish chili, ki so se že začeli barvat, "Sweet & Hot" (pod tem imenov ta sorta ne obstaja nikjer razen na Chili pipp), ki jih že konzumiram - zelo okusni, ravno prav pekoči, ter Pasilla Baio, ki se že barva v svojo temno vijolično, skorajda črno barvo, počasi bom jih začel konzumirat - enega sem poskusil, pa je prijetnega čili okusa z blago pikantnostjo. Skovilov ima od oka nekje podobno kot Suave Orange.
Slike sledijo...

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Poslikaj Sweet and Hot. Imam jaz tudi od Pippa. Si počakal na rdeče ali si udaril po zelenih ? Ker zeleni so mi ogabni, preveč je mlečnato vse skupaj. Danes se mi je prvi obarval rdeče, sedaj bom pa počakal še kakšen teden, da naredi svoje.

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Kje so slike?
grims-1.gif

Ker sem precej firbčen in neučakan, grmički pa so kar bogato obrodili, vsake toliko časa utrgam kakšen nezrel čili. Opazil sem (predvsem pri Habanero Orange), da ima dva "razreda" plodov. Eni so bolj mehki, svetli, votli, rahlo nagubani, in ne pečejo (skoraj) nič. Drugi so bolj kompaktni, ko jih rahlo stisneš, se skoraj nič ne podajo, so temnejši in bolj bleščeči (kot bi bili povoskani), ko pa jih zgrizeš, že kar pošteno pečejo. Opazil sem tudi, da rastejo bolj počasi.
Se bodo takrat, ko bodo dozoreli, izenačili v okusu in skovilih?

Moja rekorderka Naga Morich (1.300.000 SHU) pridno raste in dela nove plodove. Papričice na Goat's Weed so postale črne, vendar sem pogooglal in prebral, da gredo iz zelene v črno, potem pa v rdečo. Folku je za videti najbolj všeč Bolivian Rainbow, par plodov že rumeni, ostali so še vijolični. Trenutno vreme ni ravno idealno za pridobivanje skovilov.
Pa vaši pridelki.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.130
113
vizualno je najbolj zanimiv BR in podobni a vseeno,ti kar počakaj na zadeve dozorijo. Pa tudi ko so plodi zreli, zelo varirajo v "moči". po mojem noben od naših slo naga morič, pa trinidad butch ne bo blizu mio scovilov.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Mojemu jalapenotu se je čez vikend strgalo. V petek sta bila gor 2 velika plodova, včeraj jih je bilo že 7
grin1.gif

Habanerota sta po začetni počasni rasti zdaj praktično največji rastlini. Gor je miljon cvetov ampak zaenkrat samo dva plodova (bo pa že konc drugega tedna drugačna situacija). Bom dal jutr slike gor, ko sem fraj.
grin1.gif

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Kje so slike?
grims-1.gif
Pomanjaknje cajta, da bi jih "poknil" sem...
redface-1.gif

Dve izpred slabega tedna (ista rastlina)

031.jpg

032.jpg

Še več pa jih prilepim kaj kmalu - obljubim...
zmaga.gif

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Jap. Žal je gugl ne pozna, razen na linku do čilipip. Je pa mi fajna sorta, ravno prav šarfna, kar okusna...

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Sorta Red cayenne, okoli 50k skovilov. Na bilkah se mi niso hoteli obarvat oz. bi jih moral še pustit, pa sem se odločo, da jih potrgam in posušim in naredim plac za nove
smile-1.gif
Bom prilimal sliko, ko bodo rdeči.

Računam, da jih bom imel letos vseskupaj 3x toliko, morda malo več.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Nekaj jalapenotov od danes (275g). Habaneroti se komaj trudijo poganjat cvetove, upajmo da rata kaj. Poblanos pa so se najbolj razbohotili, že jemljejo svetlobo drugim sortam.

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Ksz...
Seme za naslednje leto mora biti iz popolnoma zrelih plodov, ali pa je vseeno, če so še zeleni?

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Lahko pa da rastlina preventivno razvije prej semena, da če se ji kaj zgodi, da bodo potomci
smile-1.gif
Zakon preživetja.
Ene 3 zelene sem že pojedel pred tednom dni, pa je blo videt, da so semena že povsem razvita, barva čilija pa še pač ni bila prava.