Gume pri novem avtu

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
120
63
Doma
Bilo je leto 07 december, ko sem kupil avto.Prodajalec mi je ponujal kleber zimske gume, po ugodni ceni, pa verige sem dobil.
ko pa sem prišel prevzet avto, sem pripeljal nove gume s seboj in so mi jih brezpalčno in brez besed zamejali
aplauz.gif
, tko da sva bila oba zadovoljna.
P.S. cena avta je bila ugodna...
cheer.gif

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.014
-1.287
113
Z nekaterimi prodajalci se pri pogajanju o ceni, dokler ne kupiš avta, da zmeniti, da ti dajo zraven zimske gume in feltne.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
S fleksibilnim trgovcem, ki zan razmišljati tržno, se da dogovoriti marsikaj...ampak če mi sredi zime nekdo že v osnovi turi letne gume, se pa niti ne mislim menit, grem drugam odnest moj denar.
cheer.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
v zimskem času MORA avto imeti ali zimske gume, ali letne s ketnami. To je dejstvo. Hipotetično; kupim avto pozimi in takoj, ko zapeljem na cesto me ustavi policaj. Imam samo letne gume( original namontirane v fabriki). Kdo je v prekršku?

Avto mora tudi imeti obvezno opremo... pa ni nikjer napisano oz. ni predpisa, ki bi nalagal prodajalcem, da to MORJAO dat zraven... Vecinoma itak dobis tako obvezno opremo... kot tudi zimske gume... ce je seveda taka akcija...vendar pravilo pa to ni...

Tudi brez goriva ne gre... pa dobis ponavadi v rezervoarju par deci goriva, toliko,d a se lahko pripeljes do crpalke...
grims-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
To ni primerljivo...DVD lahko direkt domov odpeljem v prtljažniku, če nisem slučajno ravnokar kupil avta brez zimske opreme pri 'ibr' prodajalcu pa rahlo sneži zunaj...največja fora pa je,d a pri nekaterih plačaš neko 'dekonverzacijo' avta, kar pa še ne pomen, da se z avtom smeš odpeljat, če malce sneži pa se malce oprijema ceste...so pa v slo tud kul prodajalci, k dejansko dobiš pozim na avtu zimske gume...se pač pri takem pusti denar. Kupec je car, kupec je kralj. kdor tega ni spsoben dojeti, bo slejkoprej na cesti. Brez zimskih gum.
grin1.gif

Ce si tolk naiven in verjames, da ti gume senka... ptoem OK... Pri drugem prodajalcu pac dobis vec popusta...
evil.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
S fleksibilnim trgovcem, ki zan razmišljati tržno, se da dogovoriti marsikaj...ampak če mi sredi zime nekdo že v osnovi turi letne gume, se pa niti ne mislim menit, grem drugam odnest moj denar.
cheer.gif
Ravno kupoval avto za žlahko. X% plus zimske ali Y%. Je prodajalec rekel, da zdaj vsi vzamejo prvo varinato (ki je na koncu za par 100 evrov manj ugodna od druge, ampak folk zdaj pač tripa na zimske gume
bonk.gif
). Seveda sem ga vzel z letnimi (zimske, ki sem jih pripeljal dan pred prevzemom, so zmontirali zastonj).

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Saj so, ce jim reces oz. ce reces da naj tako naredijo, ko ti to svetujejo... Mami je prejsnji teden na nov avto dobila montirane zimske, letne na feltnah pa v prtljazniku ...

Privzeto pa na avtomobilu, ko se dobavi VEDNO pridejo letne gume... ne glede na letni cas, ko avto kupis ... Sploh ce so vozila kupljena na zalogo (torej niso po narocilu) nikoli ne morejo vedeti, kje se bo avto prodal... in recimo kupec pride iz Portoroza ... verjetno ne bo dajal gor zimskih gum, ker sneg vidijo mogoce enkrat na 10 let
smile-1.gif
...

Meni je logicno, da so na vozilo ob nakupu letne pnevmatike ...

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
cheer.gif
saj trgovci znajo razmišljati tržno. ko sem jaz julija kupil nov avto, mi je trgovec zraven ponujal še en komplet zimskih gum, po "ugodni" ceni seveda
grin1.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
"Pacientom" tako ali tako ni nikoli prav, če bi imel nov avto zimske gume, bi pa vprašal kje so pa letne gume.
bonk.gif

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
jest sem naredil simpl... stranka ob prevzemu ni imela zimskih gum. Jih bo pač sama kupila. In ker sem dec, sem ji za en teden posodil verige. Dokler pač ni dala gor zimske.

stranka vesela, jaz vesel... kaj lepšega...

lp

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik mitja155 pravi:
jest sem naredil simpl... stranka ob prevzemu ni imela zimskih gum. Jih bo pač sama kupila. In ker sem dec, sem ji za en teden posodil verige. Dokler pač ni dala gor zimske.

stranka vesela, jaz vesel... kaj lepšega...

lp

Ja sej to je tudi praksa...ce je stranka OK seveda.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Vidim da prodajalci avtov vsak € krvavo zaslužijo, vem da slovencem nakup avta predstavlja življenjski dosežek, ampak nisem si mislil da se tolk napihujejo.

Pol bo pa prodajalec gume dol pobral, pa dal zimske gor, bo pa jok in stok spomladi ko ne bo za letne gume denarja haha.