Gume pri novem avtu

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
ksz... zakoni gor in dol, kot tudi proizvajalec avtov, dejstvo je da če bo prodajalec hotel prodat avto in če si vsaj malo pogajalca bo prodajalec navrgel zimske gume (vsaj v tem letnem času) če bo želel prodat avto. Lahko pa greš drugam, saj vsi vemo kako se prodajajo avtomobili...pa ne sam zdej v času "recesije".

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Vidiš, tukaj je neumnost. Prodajalec jamči, da prodaja avtomobil, ki je homoligiran, pripravljen za slovensko tržišče. Iz tega, bi moral prodajalec dati na avtomobil zimske gume pozimi in letne poleti. Enako je s pripadajočo obvezno opremo.
Ampak tega pri nas ni.....
A nekdo ne loči med homologacijo, tehnično izpravnostjo, obvezno opremo in zimsko opremo?
stupid-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik Swich pravi:
ksz... zakoni gor in dol, kot tudi proizvajalec avtov, dejstvo je da če bo prodajalec hotel prodat avto in če si vsaj malo pogajalca bo prodajalec navrgel zimske gume (vsaj v tem letnem času) če bo želel prodat avto. Lahko pa greš drugam, saj vsi vemo kako se prodajajo avtomobili...pa ne sam zdej v času "recesije".

Recesije
confused-1.gif

Pa jst ne vem kje se še vedno najdejo pacienti s to idejo "zdej je recesija,dejte mi popust" . Pa nismo ti mi krivi če tvoji firmi ne lavfa, večini povprečnih avto znamk lavfa cist fino, men dostikrat ne znese it na malico zadnje case,ker dejansko imam skos kej za postimat.

Seveda, prodajalec ti da lahko zraven zimske gume. Lahko ti da tudi poleg zastonj garmina. In pa TV popolnoma gratis. Ampak ti bos avto plačal 12.000€ , sosed ki pa si je gume sam kupil, garmina že ima, dodatnega TVja pa nima kej rabit, je pa plačal 11.000€ za isti avto. Ampak važno da si ti "stisnil" prodajalca v recesiji in ga izsili za zimske gume, garmina in pa še TV za mulca.
Svaka čast, orenk pogajalec
zmaga.gif

Nekateri očitno še vedno ne razumejo da nobenemu podjetju ni v interesu prodajati vozila z izgubo, hec je samo v tem kako se lotis posla oziroma kako oceniš stranko. Par dni nazaj sem imel primer ko nisem več vedel kdo je
stupid-1.gif
, jst al on;
Stranka je prisla s ponudbo za eno vozilo ( številke zdele si bom zmislil) , polog je bil 1.500€ in pa 230€ na 84 obrokov. Jaz sem mu naredil ponudbo za 1.500€ pologa, obrok 200€ , avto popolnoma identičen. In na vsak način on mene prepričuje,kako je njegova ponudba boljša, ker ima zastonj obvezno pa kasko. Ja pa pizzdaaa no, a res ljudje ne znajo več računat? Preplačilo dodatnih 30€ x 84 mesecev definitivno ni zastonj,ampak folk je sveto prepričan da neki more dobit zastonj, pa čeprav še krava na pašniku vidi da ni zastonj.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
A še nisi obupal da nekateri enostavno ne znajo razumeti.

Čudi me, da ko kupijo toaster, se ne jezijo zakaj ni toasta notri, saj je izdelek homologiran za toast
confused-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Pa kaj si
stupid-1.gif
al kaj?

Jaz točno vem kaj je potrebno, žal pa ljudje ne vedo kaj je potrebno oz. mislijo da bomo drugi razmisljali namestno njih.

Torej kupcu izročite avto, s katerim se ne sme odpeljati????

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Pa kaj si
stupid-1.gif
al kaj?

Jaz točno vem kaj je potrebno, žal pa ljudje ne vedo kaj je potrebno oz. mislijo da bomo drugi razmisljali namestno njih.

A ko DVD player kupiš tudi težiš, zakaj ni zraven nobenega ploščka, saj je enota kot takšna popolnoma neuporabna?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
To ni primerljivo...DVD lahko direkt domov odpeljem v prtljažniku, če nisem slučajno ravnokar kupil avta brez zimske opreme pri 'ibr' prodajalcu pa rahlo sneži zunaj...največja fora pa je,d a pri nekaterih plačaš neko 'dekonverzacijo' avta, kar pa še ne pomen, da se z avtom smeš odpeljat, če malce sneži pa se malce oprijema ceste...so pa v slo tud kul prodajalci, k dejansko dobiš pozim na avtu zimske gume...se pač pri takem pusti denar. Kupec je car, kupec je kralj. kdor tega ni spsoben dojeti, bo slejkoprej na cesti. Brez zimskih gum.
grin1.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
To ni primerljivo...DVD lahko direkt domov odpeljem v prtljažniku...

Ampak vseeno moral kupiti ploščke za popoln izkoristek naprave, a ne? Torej imaš nek dodatni strošek. Enako je pri avtomobilu. Res je, v trenutku, ko se sneg oprijemlje cestišča si samo z letnimi gumami v prekršku. Ampak to stvar se da zelooo enostavno rešit. Pri prodajalcu, ki ti je prodal avtomobil lahko morda kupiš tudi snežne verige. Torej jih kupiš, vržeš v prtljažnik in se odpelješ. Od tega trenutka naprej nisi več v prekršku. Nenormalno enostavna rešitev težave, ki ste jo tukaj predstavili kot najbolj zajebano enačbo kvantne fizike... So pa še druge opcije...dodatno kupiš zimske gume, katere ti na avtomobil namontirajo preden ga prideš iskat. Strošek je enak, kot če dobiš avtomobil na zimskih, pa spomladi kupiš letne.

Citat:
Uporabnik stieber pravi:
so pa v slo tud kul prodajalci, k dejansko dobiš pozim na avtu zimske gume...se pač pri takem pusti denar. Kupec je car, kupec je kralj. kdor tega ni spsoben dojeti, bo slejkoprej na cesti. Brez zimskih gum.
grin1.gif

Potem pa sploh ne vem, čemu ta debata? Pač vsi k tistemu, ki ti da avto na zimskih gumah pa basta.

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Tole geslo kupec je kralj je že malce dozorelo z enim fajnim dodatkom: kupec je kralj, DOKLER SE OBNAŠA KOT KRALJ. Ko se začne obnašat kot cigo je en navaden cigo.
nahrung002.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Če nisi ravno bilko deb.ilko, se da tudi z letnimi po snegu vozit brez zastojev. Tako da ***** čez nesposobneže za volanom, ne pa na letne gume.
Sem že doživel, da smo loleka z zimskimi gumami morali porivati, medtem ko sem sam z letnimi šel bp mimo.
Aja, da ne bo napačnih razumevanj. Za po snegu so vsekakor boljše zimske gume.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
lost1,Stieber:pa kaj je z vama, da primerjate nabavo DVDja z avtom??!!!!! Primerjava NI na mestu!!
SJTV: dobro poznam razlike med homologacijo, obv.opremo in zimsko opremo, kot rečeno, moje vprašanje je bilo retorično!

Še enkrat; Če kupim NOV avto, mi prodajalec MORA zagotoviti v zimskem času, zimske gume. Sedaj na kak način me ne zanima, desjtvo, je da čim zapeljem na cesto sem v prekršku. Pa ne mi kle spet srat lost1 s toasterji....

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
lost1,Stieber:pa kaj je z vama, da primerjate nabavo DVDja z avtom??!!!!!

Lost ni nič kriv, nad mano se *****.

Citat:
Še enkrat; Če kupim NOV avto, mi prodajalec MORA zagotoviti v zimskem času, zimske gume.

Tale MORA paše v stavek le v primeru, da je to kje zakonsko določeno. Drugače je to zgolj teženje zatežene stranke.

Citat:
Sedaj na kak način me ne zanima, desjtvo, je da čim zapeljem na cesto sem v prekršku. Pa ne mi kle spet srat lost1 s toasterji....

Kot sem že omenil, kot dodatno opremo kupi tudi zimske gume, katere ti na servisu pred prevzemom namontirajo na avto in problem je rešen. A ta varianta ni OK?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:

Še enkrat; Če kupim NOV avto, mi prodajalec MORA zagotoviti v zimskem času, zimske gume. Sedaj na kak način me ne zanima, desjtvo, je da čim zapeljem na cesto sem v prekršku. Pa ne mi kle spet srat lost1 s toasterji....

MORA? A to piše v ustavi? Mogoče v kakšnem zakonu? No daj objasni.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Pa kaj si
stupid-1.gif
al kaj?

Plačal si avto in dobil si ga. Lahko ga odpeljes tudi z vleko do doma če nimas za zimske gume,ce nimas za registracijo, ga tudi ne smes odpeljati.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Sem se pa malce potrudil, pa poiskal še nekaj primerov, ki lahko pri umsko omejenih ljudeh pomenijo velik problem...

-Svojemu 12-letnemu sinu kupiš novo kolo. Z njim se mali ne sme odpeljati domov, ker prodajalec ne šenka zraven kolesarske čelade, saj bi mali bil v prekršku.

-Kupiš ultra dobro gorsko kolo, s katerim se ne smeš ponoči odpeljati domov, saj si v prekršku, če ne poskrbiš za odsevna telesa.

-Kupiš NOV avto in ga ne smeš odpeljati domov, če ga ne zavaruješ, saj nesposobni trgovci tega ne ponudijo zraven

-Mater, čudno da ne zahtevate od trgovca, da če vam že proda NOV avto, da vam časti še izpit, saj brez njega ne smeš odpeljati avtomobila na cesto... (OK, pretiravam, ampak v tem stilu so vaše izjave....)

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Po mojem mnenju gre tu za pretiravanje kupcev...

Dober prodajalec bi v zimskem času kvečjemu moral kupca opozoriti na dejstvo, da mora imeti obvezno zimsko opremo in mu ponuditi rešitev, seveda v zameno za doplačilo (razen, če se kako drugače izpogajata). Ponudi mu lahko verige ali pa zimske gume. Če pa kupec vztraja da ne bo dal denarja ne za eno ne za drugo, pa ni prodajalčev problem.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
lost1,Stieber:pa kaj je z vama, da primerjate nabavo DVDja z avtom??!!!!! Primerjava NI na mestu!!
SJTV: dobro poznam razlike med homologacijo, obv.opremo in zimsko opremo, kot rečeno, moje vprašanje je bilo retorično!

Ne, ni mu treba. Njegova zakonska obveza (!) je da ti proda tehnično izpraven, homologiran avto. Za ostalo oraš poskrbeti sam (obvezna oprema, zimska oprema, odsevni jopič) ...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik DrM007 pravi:
Po mojem mnenju gre tu za pretiravanje kupcev...

Dober prodajalec bi v zimskem času kvečjemu moral kupca opozoriti na dejstvo, da mora imeti obvezno zimsko opremo in mu ponuditi rešitev, seveda v zameno za doplačilo (razen, če se kako drugače izpogajata). Ponudi mu lahko verige ali pa zimske gume. Če pa kupec vztraja da ne bo dal denarja ne za eno ne za drugo, pa ni prodajalčev problem.

To pa mislim da ni prodajalca, ki nebi stranke opomnil in mu ponudil rešitve. Sej se da zmenit kakšen % popusta več, brezplačna montaza etc...samo mora biti pač v mejah normale. Ne pa "dejte mi gume, nebom plaču" . Vsake toliko se najde kdo ki popizdi zakaj je prazen tank. Al pa kje je vinjeta .
confused-1.gif

Naslednjic k bom kupoval pralni stroj bom popizdu ker ni praška in vode.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Jaz vem, da bi v primeru, da avta trogvec ne bi bil sposben obutvi v zimske gume rekel samo: Hvala, grem k sposobnejšemu in bi šel nakup opravit drugam. Če avto kupim, ga ležim tudi odpeljati, ne da ne smem nikamor, če je malo snega zunaj. In tistemu, ki mi je predlagal, da naj si kupujem ketne...hahah...če mi prodajalec ni sposoben ali pa je tako neelastičen, da ne da zimskih gum na avto, bo pač ostal brez denarja.

Kupec ima denar, od njega je odvisen trgovčev kruh, k sreči nismo več v časih, ko si alhko kupil samo crveno zastavo, revoz renaulta, cimos citroena aloi pa tas ljudski voz...plus trgovcev se kar tare za vsako malo bolj razširjeno znamko.