Groza na obvoznici, danes ob 06:35....

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
dobro ne se sedaj vsi na kozarca spravljat
smile-1.gif

se še uči.....saj bo....

ekola kozarec sem našel že prvo luknjo tvojega predloga.....90 kubični šleper pošljem iz kp v slovaško.....89,8 kubika mu naložim njegovo ''primarno'' blago, tista 0,2m3 (1 večji karton) pa rečem da more pustit v lj.....(po možnosti odprem še en s.p ki bo puščal te prazne kartone pri meni - in da je še večje veselje je to podjetje le 500m iz njegove začrtane poti)...torej to vozilo ima ''dovoljenje'' da se vozi ob katerikoli uri in po tej poti...
:D

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik mitja pravi:

ekola kozarec sem našel že prvo luknjo tvojega predloga.....90 kubični šleper pošljem iz kp v slovaško.....89,8 kubika mu naložim njegovo ''primarno'' blago, tista 0,2m3 (1 večji karton) pa rečem da more pustit v lj.....(po možnosti odprem še en s.p ki bo puščal te prazne kartone pri meni - in da je še večje veselje je to podjetje le 500m iz njegove začrtane poti)...torej to vozilo ima ''dovoljenje'' da se vozi ob katerikoli uri in po tej poti...

"odkritje" te luknje pa res ne zasluži nobelove nagrade.

Ampak tega ne bodo delali vsi.

Nazadnje urejeno:

Domzalcan

Vzoren Državljan RS
22. jul 2007
228
0
16
42
Domaležale
Nope! Ne čakat. Ampak najt pravo rešitev, kot so policisti! Danes sem začudeno opazil policijski avto, čudne znamke. Če se ne motim je bila policijska KIA, no in je imel ustavljenega nekega voznika in ga popisoval.

Jaz sem tudi za povečanje nadzora na nasih avtocestah. Sam s kamionom ne delam večjih prekrškov, kar pa jih tujci delajo.
Recimo na ure vožnje ki jih prekoračujejo, ali pa se vozijo z izklopljeno varovalko. Zakaj? Ker vejo da ni kontrol! Ko bomo naredli kontrolno točko in podprli kakšno službo ki so specializirana samo za tovorna vozila aka policija, bom tudi jaz zadovoljen, saj bomo potem vsi vozniki enakopravni, ker se bomo morali držati pravil. In bomo vsi dobili isto za delat, ker si tisti, ki so prej prekoračevali ure vožnje, ne bodo upali tega več početi, zaradi večjega nadzora! Upam da bo v tej smeri kaj postorjeno. moram še povedat, da tistih 10novih octavij ki so jih dobili za avtocestne namene, nisem niti enkrat samkrat videl na AC. So že ribnile!

In ja. Res ne mores prepovedat prometa za 2 uri. Kaj bi blo, res, če bi jaz tebi prepovedal da greš na WC ko te fajn tišči. Sploh ob taki uri, ko ravno jaz recimo začenjam s poslom. Enostavno ne gre. Naredite 3 pasovnice, mogoče bo boljša pretočnost. Al pa kolona krajša.

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Ne, naslednjic ko bos na cesti opazuj dogajanje tako kot bi moral vsi drugi.

Lep primer je bila moja mati danes (nism bil zmozen se usesti za volan ker sem imel operacijo kolena)
Lepo sva se vozila po zaloski, in zenska se ma za umirjenega voznika ipd, ampak avtobus pred nama je hotel zaviti na najin pas, smernik mu je 4x blicnil, preden je moja mama opazila, ko pa je, je pa njena reakcija bila, bremza na ful pa ko jebe une zadi. Ko sem ji rekel kaj je naredila je njen odgovor bil, a nisi vidu kako je skocu ven pa to.....
V avtosolah ucijo, ko pospesujes, ko zaviras imas oci vedno na vzvratnih ogledalih.
Ampak 90% ljudi tega nejebe, Kolikokrat dnevno vidim ljudi ki vozijo z ogledali ki stran visijo, so pospravljena unicena ipd, o % ljudi ki jih pa neuporabljajo je pa skoda besed.
Prva stvar ki bi prispevala k varnosti v prometu je ta da bi v avtosolah zaceli uciti voziti in spremljati promet, ne pa uciti kako manevritati na mestih/progah kjer komisija mece kandidate. To je prva stvar!
Druga je ta da bo pocasi treba spremeniti mentaliteto drzavljanov slovenije, ker je mentaliteta taka, samo jaz sem tu, za ostale me bk. E ti ostali pocasi kupujejo vecje in tezje avtomobile, in mocnejse kamione. Pa ko voli nek izvoli, izsiljujte.
Tretja je pa ta da bi se ze enkrat te ceste uredile, cetrta pa ta da bi policaji bili bolj pismeni.

Domzalcan

Vzoren Državljan RS
22. jul 2007
228
0
16
42
Domaležale
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Citat:
Uporabnik mitja pravi:

Za 50eur ni problema. Kar pa bo verjetno doplačano.
evil.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik PiLLLe pravi:

Ne, naslednjic ko bos na cesti opazuj dogajanje tako kot bi moral vsi drugi.

Hvala za nasvet, ampak to delam že sedaj.

BTW - Saj vem, da opazuješ dogajanje (kot bi ga baje morala tudi jaz), ampak vseeno tole pojasnilo - avtobusi običajno preklapljajo žmigavce: desni dela, ko stoji na postajališču, potem vklopi levega, ko gre ven. Skratka - če bi tvoja mati (in ti) gledala okoli sebe, bi videla, da je gospod avtobusar izklopil desni žmigavec iz česar sledi, da bo v roku sekunde ali dveh vklopil levega in šel ven. Pa ne bi bilo treba na polno žlajfat.

Citat:
Uporabnik PiLLLe pravi:

Druga je ta da bo pocasi treba spremeniti mentaliteto drzavljanov slovenije, ker je mentaliteta taka, samo jaz sem tu, za ostale me bk. E ti ostali pocasi kupujejo vecje in tezje avtomobile, in mocnejse kamione. Pa ko voli nek izvoli, izsiljujte.

Tretja je pa ta da bi se ze enkrat te ceste uredile, cetrta pa ta da bi policaji bili bolj pismeni.

Kul.

In kaj naj naredimo tisti, ki za te mašine nimamo denarja?

Se pustimo požret?

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik Domzalcan pravi:
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Citat:
Uporabnik mitja pravi:

Za 50eur ni problema. Kar pa bo verjetno doplačano.
evil.gif

No, 50 evrov več je pa 50 evrov več za izgradnjo boljših cest in plačo policaja, ki stoji ob izvozih z obvoznice, kjer vsi vozijo po odstavnih pasovih.
zmaga.gif
:

Domzalcan

Vzoren Državljan RS
22. jul 2007
228
0
16
42
Domaležale
Ja, sej baje se prov na hitr da izšolat za policista. Sam da me drugi razglašajo za nepismenga pa tut nebi sel v ta poklic.

Imajo jih dosti, sam kaksnega naj se na AC poslejo v medkrajevno pa mal vec kontrolirat, pa bo bols, verjemte. Tut kar se tiče prehitevanja.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Baje je cel problem s tem šengenom, ker je baje preveč ljudi in jih nimajo kam prezaposlit.

Da bi jih pa dali na cesto (kot prometne policaje), pa nihče noče razmišljati.

Nazadnje urejeno:

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
kozarec....

saj to je problem ker ni nobelova nagrada.....to je bil trenutni preblisk.....predstavljal si da me zaprejo s skupino pravnikov in dispečerjev za 1 teden....se bojim da bo vlada morala spisati nov zakon...

sedaj se itak spuščamo v neke nove vode z omejevanjem brez temeljev....ki pa nimajo prihodnosti.....
smo v EU...prosti pretok, zakonodaja eu...itd.......
težka se vam piše tistim zagretim za spremembe.....v najsbšem primeru se lahko pojavi kaka ''italija, francija'' s štrajkom in šele takrat boste videli kaj pomeni kamion, tranzitiranje, dostava...

lp mitja......

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik mitja pravi:

sedaj se itak spuščamo v neke nove vode z omejevanjem brez temeljev....ki pa nimajo prihodnosti.....

smo v EU...prosti pretok, zakonodaja eu...itd.......

Vidim, da ti nekaj ni jasno.

EU - prosti pretok. To bi kršili samo v primeru, če bi rekli "SLO kamioni ja, PL kamioni ne".

Če rečemo "NOBEN kamion ne more čez to dolino", ne kršimo nobenega "EU - prosti pretok" pravila.

Bi bil že čas, da nehate klatiti take oslarije. Pa brez zamere, ker ti pač povem, da tole na noben način ne paše v to debato (s tvojo goro pravnikov ali brez).

Nazadnje urejeno: