Groza na obvoznici, danes ob 06:35....

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Daj daj ti ne bluzi...Zakaj pa vsi ti vzhodnjaki ne vozijo po A, zato ker tam je treba placat, pa dovolilnic ni tolk. Mi pa samo da EU kaj migne se ze userjemo in vse naredimo. Dejstvo je da je potrebno tranzitni promet tovornakarjev spravit na zeleznice. Tudi iz ekoloskega vidika.

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
mah....saj vsi mislite prav glede tovornega prometa....samo je vse malo utopično....
ko so mi najprej predstavili problem...sem imel v 5 minutah v glavi približno rešen problem kako spravit kamion na železnico....potem pa brskaš in brskaš...in tako mozgaš in iščeš rešitve in kompromise celih par let in na koncu vidiš da se splača cesta....in tukaj cena nima velikega vpliva...verjemite s ceno ne bomo preusmerili kamion na železnico....tako kot z visokimi denarnimi kazni za prekrške ne bo manj mrtvih....

nekoč mi je rekel profesor.....če želite plavati si najprej najdite vodo...šele nato filozofirat kako boš plaval....v vodnjaku ni še noben plaval, samo utopili so se.......
enako je z železnico....najprej si najdi tir, šele nato filozofiraj kako boš vozil.....aja..opsssss slovenija nima tirov...smešno ne :DDD

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Kakor jest vem obstajajo tiri iz Kopra proti Balkanu, proti Madzarski, proti Avstriji, skratka povsod. Se strinjam da je lazje in hitreje kamion do Litve. Samo koliko cest je unicenih, koliko ozracja je onesnazenega samo z enim kamionom iz Litve. Mene bodo zajebaval ce bom hotel priti do centra prestolnice, ta tovornjakar ki oneznazi veliko vec okolja kot jaz, bo pa lahko zastojn v tranzitu.
uf-1.gif

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Sploh zjutraj, ponekod so dobesedno tekme, kdo bo prej.
stupid-1.gif
Samo to pa res ja. Po obvoznici je vse (še dokaj) normalno, ko pa človek enkrat zavije iz tomačevskega rondoja na trzinsko obvoznico je pa zjutraj tko kot da so vsi direkt iz formule 1. Levo-desno variante stalno, prou uni killer pogledi izza volana.
crazy1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.704
113
pri taščici
Če pogledaš malo višje je bilo takrat (13:4x)to že objavljeno na ALterju.Sumim da je isti članek???
Najbrž pritiskajo na policaje zakaj se je to zgodilo in zakaj je xtisoč zamudilo v službo, kaj misliš. Saj policaji pa tud lahko dajo kak podatek od sebe, sploh če iščejo morebitne priče za razjasnjevanje okoliščin. Sicer pa je s slik razvidno da se tudi na ta kraj nesreče bolj težko prebijejo med čakajočimi vozili (se je našlo nekaj voznikov ki se zgužvalo med kamione, tik do policajskega traku)

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Daj daj ti ne bluzi...Zakaj pa vsi ti vzhodnjaki ne vozijo po A, zato ker tam je treba placat, pa dovolilnic ni tolk.

Za šleparje je cestnina po km cca. 2x dražja v Avstriji kot pri nam. Menda je jasno, zakaj gredo raje po naših cestah.
grims-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
ksz...

Ker jih nekaj tolce po dinamikih. Koliko je zaspanetov, ki se vozijo 100, 110 po prehitevalnem, se ne umaknejo z njega in zadnji moment na bremzo in hop desno v razcep proti obvoznici. So za vse krivi dinamiki? Poleg tega pol ljudi zjutraj se spi in so totalne kome, se polovica je pa takih, ki se jim ni ljubilo spucat sip pa se kaksna, ki se vmes sminka se najde.

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
Evo, voznik BMW-ja 61 letni moški, je svoje vozilo po manjšem trku ustavil kar na voznem pasu in to je botrovalo tragediji. Ne razumem, zakaj ni mogel avto premakniti na odstavni pas (avto je bil vozen). To pa sedaj marsikaj pojasni, 41 letni voznik je v temi zadnji hip oz. prepozno opazil BMW-ja na voznem pasu, sledi sunkovito zavijanje, trk z odbojno ograjo in avto je obstal na prehitevalnem pasu. Tovornjak je potem priletel v 41 letnega voznika in vse skupaj je potem zgorelo.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Ne moreš sklepat zgolj iz nabijanja in predpostavljanja nekaterih, ki niso bili prisotni v/ob tej prometni nesreči. Če sem prav razumel vsa dejstva, se je ta 41-letnik z Meganom pripeljal preko razcepa iz smeri Šmartinske proti Sneberjam. Na tem razcepu je omejitev 80 km/h. Če je pa z nadvoza AC proti Sneberjam pripeljal prehitro, je pa pač njegov problem (oziroma bil!), če je spregledal posledice nesreče, ki se je zgodila par trenutkov prej. Pa tudi odbojna ograja, v katero se je prvotno zaletel je kar konkretno zvita. Verjemi, vanjo se pokojni ni zaletel z nizko hitrostjo. Možno je, da je nekako obšel tovornjak po levi, zadel v ograjo in ga je odbilo nazaj pred tovornjak, le ta pa je pa končal vso to žalostno zgodbo.

Ne vem. Ugibam!

Niso pa dejansko tovornjaki vsega krivi. Najprej je treba počistit pred 'domačim' pragom.

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
V tem primeru ni bil tovornjak nič kriv....žal ni mogel ustaviti....

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
ksz...

Ker jih nekaj tolce po dinamikih. Koliko je zaspanetov, ki se vozijo 100, 110 po prehitevalnem, se ne umaknejo z njega in zadnji moment na bremzo in hop desno v razcep proti obvoznici. So za vse krivi dinamiki? Poleg tega pol ljudi zjutraj se spi in so totalne kome, se polovica je pa takih, ki se jim ni ljubilo spucat sip pa se kaksna, ki se vmes sminka se najde.

Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Sploh zjutraj, ponekod so dobesedno tekme, kdo bo prej.
stupid-1.gif

Ponekod se pa dobesedno še spi za volanom....
stupid-1.gif

Če bi ljudje malo prej vstali, se taki heci - tako pri dinamikih kot pri hipnotikih - ne bi dogajale.

Očitno se strinjava.
wink-1.gif

Tudi mene namreč fascinira, kako ljudje, ki komaj pokonci sedijo, še vseeno lahko vozijo.
(to da sploh ne opazijo, da vozijo v prvi ali drugi, in to pri hitrosti 40 kmh, niti ne mislim razpredat).

Se pa drugače strinjam, da so problem eni in drugi - OBOJI BI MORALI ITI MALO PREJ SPAT IN MALO PREJ VSTATI.
Ne pa da hipnotiki spijo za volanom, dinamiki pa lovijo zadnje sekunde, da so točni na šihtu.

Sama že vsa leta pridem 1 uro prej na šiht (ker ni šanse, da se zamudi), pa mi ne pade krona z glave.
Če drugega ne v miru prečekiram novice, pošto in kavo (sem in tja pa celo za alter ostane kakšnih 5 min).

Drugače pa ta nesreča dejansko kaže eno - jutranje razmere na cesti so tako katastrofalne, da samo bog ne daj, da se kaj zgodi (ker se je še vedno v razmaku ene ure po nesreči zgodila še veriga drugih nesreč).

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Citat:
Uporabnik elvir_vr6 pravi:

Danes na poti v službo sem bil priča zelo grozljivemu prizoru....
frown-1.gif
Na Lj obvoznici ...

Ne bom se čudil, če se bo v teh predprazničnih dnevih zgodilo še kaj podobnega ... Ker že od ponedeljka čutim in vidim, da je promet zelo povečan ne glede na uro. V Ljubljani in okoli Ljubljane. Kaj šele bo tik pred prazniki. Ob prav tako vse večjem deležu tovornjakarjev, od katerih je marsikdo tudi pravi "biser" (vključno domači), pa rajši niti ne bom govoril. Ampak tu ne gre le za ožji problem (promet).

P.S.: Glede šihtov in urnikov - sam brez dinamičnega urnika že skoraj ne bi mogel, pa čeprav obstaja uradni delovnik. Bistvo šihta ne bi smelo biti, da pride narod ob 7h v fabrko, če karikiram, in potem tam kakorkoli že odvegetira svojih 8 delovnih ur. Res je, da si marsikatera organizacija drugače ne more privoščiti, je pa vse več takih, ki bi tak način lahko dopustile in ga tudi (vsaj tiho) dopuščajo. Čeprav so to že zadeve za druge debate. No, meni recimo se ni treba zjutraj (in popoldan) drenjati v največji gneči, ker to je najmanj nesmiselna izguba časa in denarja. Najmanj.

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Zakaj se šleparjem ne prepove promet med 6h in 9h in med 15h in 17h?

Vsaj v okolici mesta (obvoznica).

Samo ideja...
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Citat:
61-letni Domžalčan, zaradi kolone vozil pred seboj ustavil na prehitevalnem pasu.

Kva se ma ta stardec ustavlat na prehitevalnem pasu?

Dve možnosti:
1. na prehitevalnem pasu je bila stoječa kolona - v tem primeru ni imel druge možnosti
2. hotel se je vključiti v nabasan vozni pas, pa se je ustavil - v tem primeru
10.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Kakšne "dve možnosti"?

Jasno je napisano, da je bila kolona PRED njim. In zato je ustavil.

A so v OŠ ukinili Slovenščino, ali kaj, da nihče več ne zna brati?
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno: