Greta

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.361
3.425
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Kaj je namen tega posta? Ali samo sovražiš Slovenijo in Slovence ali lahko produciraš kakšen dokaz, da se to dogaja pri nas?
Ah, daj no, vsak teden je kaka novica pri nas o mučenju živali...
Če ti ni jasno, si pač zatiskaš oči...
Je pa res, da stvari, ki jih je omenil 8888 pri nas ne delamo. Kuhamo pa žive jastoge, pa žabe, polže... Da o klanju večjih živali za hrano ne govorim... In ti praviš, da tega ni pri nas?
Nisem pozabil v kakšnih razmerah živijo domače živali pri nas... Daj, odpri oči...

• Všeč mi je
Reactions: ozze

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.361
3.425
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Dodatek zgoraj napisanemu. Ene starejše, ampak še vedno aktualne novice. Žal...

Morgoth

Majstr
27. sep 2018
789
884
93
Ok, gremo po vrsti. 8888 je prilimal twit, kako so rešili 2 psa, ki jih je ženska prevažala v zelo majhni kletki in sta bila namenjena skuhanju (zelo krut način, kot je značilno za Kitajce in Vietnamce, ki pse še danes jejo). Ti si se nato oglasil, da se to dogaja tu pri nas. Jaz še nisem slišal ali videl takega primera pa sem bil že po celi Sloveniji.
Res je, da se tudi pri nas ljudje grdo ravnajo z živalmi, kar kot ljubitelj živali močno obsojam. Ampak smo vseeno bolj napredni od njih in je tega precej manj, tako, da ta tvoj odgovor, da je to tudi pri nas, ni na mestu.
Konec koncev, bi lahko napisal potem, da se to dogaja po celem svetu. Se strinjaš, da se? Se strinjaš tudi, da je mučenja veliko manj v razvitih državah, kot v nerazvitih?

• Všeč mi je
Reactions: 8888

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.361
3.425
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Ok, gremo po vrsti. 8888 je prilimal twit, kako so rešili 2 psa, ki jih je ženska prevažala v zelo majhni kletki in sta bila namenjena skuhanju (zelo krut način, kot je značilno za Kitajce in Vietnamce, ki pse še danes jejo). Ti si se nato oglasil, da se to dogaja tu pri nas. Jaz še nisem slišal ali videl takega primera pa sem bil že po celi Sloveniji.
Res je, da se tudi pri nas ljudje grdo ravnajo z živalmi, kar kot ljubitelj živali močno obsojam. Ampak smo vseeno bolj napredni od njih in je tega precej manj, tako, da ta tvoj odgovor, da je to tudi pri nas, ni na mestu.
Konec koncev, bi lahko napisal potem, da se to dogaja po celem svetu. Se strinjaš, da se? Se strinjaš tudi, da je mučenja veliko manj v razvitih državah, kot v nerazvitih?
Nisem se oglasil na dva psa...
Oglasil sem se, ker se dogaja marsikatero mučenje živali, ne samo pri nas, ampak seveda po celem svetu...
Pri nas, enako v "razvitem" svetu/državah, je marsikaj "pometeno" pod preprogo, pa se še vedno dogaja.
En, za vse brezvezen primer je to:
Drug, pa jih vsi radi jejo (sem bil tak, zdaj pa...):

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Neomejena rast na omejenem viru.......nekaj v tej zgodbi ne štima.

Človeška populacija nezadržno in eksponentno raste. "Nerazviti" vzhod in jug želita čimprej doseči "zahodni" standard.

Trenutni kapitalistični pristop k čimvečji proizvodnji/prodaji/potrošnji ne bo špilal za vedno. Ker količina odpadkov in izpustov ki jih uspemo sproducirati sledeči taki logiki je več kot alarmantna.
Sam sicer vidim večji problem v onesnaženju okolja pri in zaradi pridobivanja resursov ter posledični onesnaženosti z odpadnimi produkti. Danes se redke stvari delajo za "dolgoročno".

Moje mnenje je, da bo potrebno začeti živeti bolj "trajnostno".
Npr. sadje in zelenjava katera so bila nekoč sezonska so sedaj celoletna, nekoč je bil izdelek/produkt namenjen dolgotrajni uporabi in potrošnji, danes je do konca garancije, potem pa smetišče in po novega.... Globalna populacija bi vsi furali zahodni standard z elektroniko (vsake 2 leti nov telefon, vsake 5 let nov TV, pralni stroj,...., vsake 7 let nov avtomobil,....). Za trenutno število ljudi na zemlji to ni mogoče, kaj šele za podvojeno oz potrojeno populacijo v naslednjih desetletjih....

• Všeč mi je
Reactions: bizi, sad in Matey

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.224
2.831
113
Lublana
Obišči stran
Moje mnenje je, da bo potrebno začeti živeti bolj "trajnostno".
Npr. sadje in zelenjava katera so bila nekoč sezonska so sedaj celoletna, nekoč je bil izdelek/produkt namenjen dolgotrajni uporabi in potrošnji, danes je do konca garancije, potem pa smetišče in po novega.... Globalna populacija bi vsi furali zahodni standard z elektroniko (vsake 2 leti nov telefon, vsake 5 let nov TV, pralni stroj,...., vsake 7 let nov avtomobil,....). Za trenutno število ljudi na zemlji to ni mogoče, kaj šele za podvojeno oz potrojeno populacijo v naslednjih desetletjih....
Imam 15 let star pralni stroj, 30 + let stare avtomobile, pohištvo in oprema stanovanja, hi fi... v glavnem vse 40 + razen nekaj izjem v kuhinji in računalnik, ki pa tudi ni nov ampak kupljen rabljen pred 2 leti. Pralni stroj 15 let in še vedno melje, sem pa res moral že dvakrat servis poklicat ampak ga je mimogrede v red spravil. Mnogi raje stran vržejo in po novega. Pametnega telefona še nikoli nisem imel, prav tako nimam in nikoli nisem kupil TVja.... Mnogo oblačil imam tudi precej starih, od 10, 20, celo 30 let. Razen seveda gat in štumfov...In po vsem tem mi osebki z telefončki za jurja, novimi in še novejšimi EV, večjim in še večjim televizorjem ter poleti z vladnimi letali....pridigajo, da sem jaz tisti, ki svinjam, ki sem nekomu uničil otroštvo in se moram jaz odrekati udobju in plačevat davke iz tega naslova. Marš golazen požrešna ničvredna!

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.224
2.831
113
Lublana
Obišči stran
Sem pozabil še to. Najbolj me pogreje, ker mi mutava raja stalno teži, da bi vendar moral stalno kupovati nove in nove stvari, ker novejše je vse bolj eko. Prav tako vsa podjetja v reklamah prepričujejo, da bomo z nakupom novega izdelka rešili svet. In nenazadnje, vlade nas načrtno z raznimi omejitvami in davki usmerjajo v stalno nakupovanje novih in novih stvari.... Bravo, brezglavo potrošništvo in pufanje, da postaneš suženj podjetja kjer si zaposlen bo rešilo svet.:D

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Imam 15 let star pralni stroj, 30 + let stare avtomobile, pohištvo in oprema stanovanja, hi fi... v glavnem vse 40 + razen nekaj izjem v kuhinji in računalnik, ki pa tudi ni nov ampak kupljen rabljen pred 2 leti. Pralni stroj 15 let in še vedno melje, sem pa res moral že dvakrat servis poklicat ampak ga je mimogrede v red spravil. Mnogi raje stran vržejo in po novega. Pametnega telefona še nikoli nisem imel, prav tako nimam in nikoli nisem kupil TVja.... Mnogo oblačil imam tudi precej starih, od 10, 20, celo 30 let. Razen seveda gat in štumfov...In po vsem tem mi osebki z telefončki za jurja, novimi in še novejšimi EV, večjim in še večjim televizorjem ter poleti z vladnimi letali....pridigajo, da sem jaz tisti, ki svinjam, ki sem nekomu uničil otroštvo in se moram jaz odrekati udobju in plačevat davke iz tega naslova. Marš golazen požrešna ničvredna!
Pohvalno. Žalostno pa je,da dandanašnji trendi gredo v popolnoma drugo smer. Priznali ali ne, trenutno je poraba in konzumacija hrane/oblačil/elektronike/goriva/..... all time high na prebivalca,vsaj v razvitih državah.

Kapitalizem je sam nase čudovita stvar, ampak zahteva nenehno rast in dobiček.....in tako v nedogled.

Sam uporabljam večino če ne vseh stvari do bridkega konca. Če funkcionira,me ne zanima koliko A++++ ima,pa kak nov procesor/ekran/kamera je na najnovejšem fonu/tablici/..... Oblačila uporabljam do meje uporabnosti,če ne zunaj pa doma.... Ampak koliko je % takih v družbi? Glede na gnečo v raznoraznih trgovskih centrih, avto salonih, dopustniških destinacijah pol sveta daleč,......

Pa da ne bo pomote, niti ne kritiziram srednjega ali nižjega razreda. Tu se stvari še relativno zelo racionalno kupujejo in uporabljajo (kak "bombonček"ki si ga kak posameznik ali družina privošči kljub "nepotrebnosti" ni kritičen).

Izdelovanje in distribucija milijarde ton dobesedno "šare",za dobesedno enkratno uporabo (nizkokvalitetna oblačila,oprema,elektronika,....). Izdelovanje in prodaja izdelkov katerih sam niti ne moreš več popraviti temveč si prisiljen kupiti drugega oz plačevati absurdne zneske za nadomestne kose. Marsikateri NOV artikel ne doseže neke "starosti".
Artikli spakirani v absurdne količine embalaže. Pritiski "družbe" da je potrebno vedno in povsod nekaj novega, oddaljenega, dragega......

Pa vsi vemo da imamo problem. Pa to ne z CO2 in podobnimi jajci. Problem imamo z smetmi in vsem ostalim povezanim z proizvodnjo, distribucijo in uporabo "stvari" še preden postane smet. Mikroplastika se je našla že na vseh koncih sveta,v naravi z lahkoto najdeš kup odpadkov,da ne govorim o rekah in ozračju......

Pretirana potrošnja zahteva pretirano proizvodnjo in distribucijo,vse skupaj pa fantastično onesnažuje naš planet. Toplogredni plini verjamem da so problem,čeprav sam vseeno onesnaženje in pretirano izčrpavanje resursov vidim kot veliko večjo grožnjo prihodnosti.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.665
15.712
113
Pa vsi vemo da imamo problem. Pa to ne z CO2 in podobnimi jajci. Problem imamo z smetmi in vsem ostalim povezanim z proizvodnjo, distribucijo in uporabo "stvari" še preden postane smet. Mikroplastika se je našla že na vseh koncih sveta,v naravi z lahkoto najdeš kup odpadkov,da ne govorim o rekah in ozračju......
Si me spomnil na en članek, ki sem ga pred časom bral. Pazi zdaj to:

• Všeč mi je
Reactions: Trigger