Ok, a to z dodajanjem vode?Citat:
Uporabnik header pravi:
Meni je v prvem poizkusu uspelo pripraviti 43l v fermentorje.
Citat:
Uporabnik kadunnc pravi:
Kako se pa filter za hmelj obnese? Ali je šlo vse v "hop basket"?
Pa še % če nam zaupaš?
Citat:
Uporabnik rookie pravi:
Ok, a to z dodajanjem vode?Citat:
Uporabnik header pravi:
Meni je v prvem poizkusu uspelo pripraviti 43l v fermentorje.
Koliko si pa imel potem slada noter, če ti slad pobere cca 2,5l vode na kg...
Citat:
Uporabnik rookie pravi:
Ok, a to z dodajanjem vode?Citat:
Uporabnik header pravi:
Meni je v prvem poizkusu uspelo pripraviti 43l v fermentorje.
Koliko si pa imel potem slada noter, če ti slad pobere cca 2,5l vode na kg...
Slad pobere cca 1l na kilogram. 2,5l na kilogram je idealno razmerje za mash in.Citat:
Uporabnik rookie pravi:
Ok, a to z dodajanjem vode?Citat:
Uporabnik header pravi:
Meni je v prvem poizkusu uspelo pripraviti 43l v fermentorje.
Koliko si pa imel potem slada noter, če ti slad pobere cca 2,5l vode na kg...
Je pa fino opomniti, da je filter res uporaben samo pri kuhanju polne količine piva. Pri manjših količinah je takoj zabasan, ker je le manjši del v pivini. Jaz sem delal 25l z 35g hmelja in je bilo bolj kot ne na meji. Če bi notri zbasal 50g, bi imel samo gosti poc in obupno slabo ekstrakcijo.Citat:
Uporabnik header pravi:
Tudi filter za hmelj se je dobro obnesel.
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Je pa fino opomniti, da je filter res uporaben samo pri kuhanju polne količine piva. Pri manjših količinah je takoj zabasan, ker je le manjši del v pivini. Jaz sem delal 25l z 35g hmelja in je bilo bolj kot ne na meji. Če bi notri zbasal 50g, bi imel samo gosti poc in obupno slabo ekstrakcijo.Citat:
Uporabnik header pravi:
Tudi filter za hmelj se je dobro obnesel.
Zato je že naročen dodatni , da se bo lahko delalo tudi manjše količine bolj hmeljenih piv