Gorenje - dol po bregu?

hermann

Guru
19. mar 2014
9.666
6.528
113
ali je že 10 let od tovarne v Valjevu?

Tkole. Tista tovarna je bila začetka mišljena samo za prepakriat, sestavljat aparate namenjene za rusko tržišče. Pač aparat narediš v Velenju, tam ga prepakiraš, sestaviš, daš timbr Made in Srbija in evo. Ker drugače bi plačevali carino in bi bili aparati dražji, Srbija in Rusija pa imata trgovinski sporazum in se tako ogneš carinam. Takrat je bila to praksa.Poleg tega se je hladilna tehnika takrat še delala v Velenju, ampka so jo martarale rdeče številke. Kasneje se je del hladilno-zamrzovalne tehnike preselil v to tovarno, na koncu pa so preselili komplet proizvodnjo hladilno-zamrzovlanih aparatov, edino razvoj je ostal v Velenju. Ker menda je predrago pri nas delat, o kakovosti pa raje ne bi.

ja bi znalo biti kakih let let, če ne pa precej blizu

Ah ponudbe nič ne pomenijo. Samo poglej nlb in telekom kako se borijo, da ne bi prodali. Potem bi zmanjkalo korit za "nagrajevanje" zvestih vojščakov.

tle je mal drugače. Tu te zna trg pokopat. In ga tudi fino pokopava (vsaj zahod) Jug pa tud ne bo večno kupoval Gorenja. Gorenje pri Kitajcih nabavlja vse živo, tako da ne vem zakaj kakšna Midea ne bi kupila Gorenja. Če ne druzga bodo njihove vgradne mikrovalovke bolj poceni, pa upam da bodo pomivalci malo boljše izdelave

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Kitajci delajo za pest riža je rekel kitajski direktor.

Slo13

Pripravnik
5. mar 2018
32
12
8
Ksz
Najvecji slo pogrebnik je se vedno v sedezu...
Pa ni zdajsnji/bivsi predsednik

S Kitajci prihajajo velike spremembe: Bobinac ne bo več glavni v Gorenju

bobi ne bo več glavni, pare bo pa še vseeno dobre vleku. Sicer pa je zdaj mel plačo nekje 400k neto+vsi dodatki...pa ne dodatki kt jih mamo mi, da se razumemo.....če se ne motim je bil vsa j1x če ne večkrat takoj za Colaričem po višini letne plače....tko da bobiju ne bo hudega, ima črni fond še iz prejšnjih let, bil je ene 10,12 let predsednik uprave. Množeno kt fina letna plača....ma bo že prežvel. če ne pa k mami od rotnika da ga navadi solato gojit in prodajat

• Všeč mi je
Reactions: Mr_Wolf
KSZ

Pa nima sploh veze če si levi al desni. Če to podpiraš, si isto za v kanto, kot tile omenjeni....

https://www.finance.si/8865049

wrong...če to podpiraš imaš z zelo malo dela, zelo, zelo dobre dohodke....vpršanje je sicer na čigav račun,ampak če te to ne skrbi, si ga zmagal...da bi jaz mel eno bobijevo mesečno plačo, pa ni pomembno al bruto al neto al z dodatki al ne.....majkemi, to šoldi , kr jih cel kup ljudi v življneju niti ne vidi, njemu je pa max uspeh prodaja firme, o ostelm kaj dost ne duha ne sluha

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.364
9.602
113
EU
Ni Kemis v lasti Gorenja? To bi prodali in managerjem razdelili nagrade po sedemstotisočakov za dobro poslovanje, preden bi to kitajci ugotovili.:evil: