Golf vs. kolesarji

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Tako je!
Če dobro pogledate, je ponavadi desni rob cestišča mnogo bolj uničen kot pa sredina. Ker se edino kolesarji večinoma vozijo po desnem robu, je edini logičen sklep, da bi tudi oni morali plačevati nadomestilo za uporabo cest, saj jih tudi nesorazmerno močno uničujejo.

wink-1.gif

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Če gledam mene:
Avto 1430+90 = 1520 kg / 4 = 380 kg na gumo, ki je široka 22,5 cm - to je 16,9 kg na cm gume
Na kolesu 12+90 = 102 /2 = 51 na gumo - širina cca 1 cm = 51 kg na cm gume

Neki sem sicer zanemaru ampak če hočš bolš si sam zračuni. :p

joshC

Zelenc'
30. maj 2011
17
0
1
Hehe, sej vem sej vem, ne uničujejo cest, ampak, malo v šali, malo zares, če uporabljajo ceste bi jih lahko plačeval, seveda sorazmerno manj an... Lahko pa tako sklepamo ja, sje*an je desni rob, oni so krivi, nej placajo
wink-1.gif

sicer pa bi se lahko počasi nabralo za kakšno lepo traso kolesarske poti, malo bi še naša država prstavla
wink-1.gif
pa bi blo :p

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
ksz
Kaj pa to k so danes v Šentjakobu na semaforju k se vključjueš levo na AC proti NM, trije našpkani zapečeni južni "bilderji" v črnem Passatu B6, prvo skoraj povozili kolesarja oz. najbrž ga je zbil pri speljevanju (so imeli rdečo luč, stali so v isti koloni, kolesarji pred čefurji) in potem napadli vseh 6 al 7 kolesarjev iz te skupine.
2 sta premetavala šasijo enega kolesa po asfaltu, reklo bi se da sta jo asfalitrala, tretji je tekel za kolesarji kateri so stali na sredini križišča in jim nekaj gorzil.
Ni treba omenjati, da je bila prižgana zelena luč in da folk ni mogle nikamor ampak samo nemo gledal in se čudil 3 budalam.

Mi k smo zavijal z AC desno proti Dolu smo morali speljati tako, da ne vem ali je prišlo do fizičnega obračuna ali ne.

Če je, upam da bodo 3 čefurčki konkretno tožbo fasali, no jaz bi jih tižil že zaradi specialke k je vredna par k €.

Vglavnem, svašta se dogaja na teh cestah.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik predator pravi:
ksz
Kaj pa to k so danes v Šentjakobu na semaforju k se vključjueš levo na AC proti NM, trije našpkani zapečeni južni "bilderji" v črnem Passatu B6, prvo skoraj povozili kolesarja oz. najbrž ga je zbil pri speljevanju (so imeli rdečo luč, stali so v isti koloni, kolesarji pred čefurji) in potem napadli vseh 6 al 7 kolesarjev iz te skupine.
2 sta premetavala šasijo enega kolesa po asfaltu, reklo bi se da sta jo asfalitrala, tretji je tekel za kolesarji kateri so stali na sredini križišča in jim nekaj gorzil.
Ni treba omenjati, da je bila prižgana zelena luč in da folk ni mogle nikamor ampak samo nemo gledal in se čudil 3 budalam.

Mi k smo zavijal z AC desno proti Dolu smo morali speljati tako, da ne vem ali je prišlo do fizičnega obračuna ali ne.

Če je, upam da bodo 3 čefurčki konkretno tožbo fasali, no jaz bi jih tižil že zaradi specialke k je vredna par k €.

Vglavnem, svašta se dogaja na teh cestah.

In cela kolona ljudi (se pravi vsaj 15 ljudi) ste gledali kako se trije nasilneži znašajo nad nekimi kolesarji
stupid-1.gif

A je kdo od vas pomislil da bi kako lahko pomagal ubogim kolesarjem
confused-1.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Mi smo bili na drugi strani križišča tako, da pričakovati da bo kdo od nas šel ven, tekel čez križišče in se ubadal s čefurji je malo čudno. Tisti k so bli za Passatom so samo gledali ja.
Še slika za lažje razumevanje situacije in računaj, da je bila ura 16:10, ko je največja gužva.

ab.jpg

brdavs

Pripravnik
21. apr 2009
40
0
6
v razmislek:
V naši družini imamo 5 avtov, 5 mopedov, 15 koles. Kolk cestnine moramo plačati, da boš znal s 100+ ali celo 200+ konjskim avtom varno prehiteti nekoga, ki zavzema 1m desnega roba ceste?
na cesti nisi sam...
LP