Golf vs. kolesarji

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
tu bi ga bilo fajn terat s štirikolesnikom
evil.gif

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik MobiSuxGuru pravi:
maddog, tvoj problem kolk ti narediš na biciklu, zato še nisi upravičen po svoje se vozit

pa vožnja vštric je prepovedana
pa dejte te egote na dveh kolesih nekam na stran, pa bo prec bolš
ker počasni kot ste, ste na regionalkah OVIRA, pa sprjaznte se že s tem
in furat egotrip "sej mam pravico kle se vozit" se ponavadi ne konča dobro

Mogoce si me narobe razumel (pa se kdo). Sem seveda proti voznji vstric, komentiral sem le voznjo izven kolesarske steze (na kateri je pri nas hitra voznja prakticno nemogoca). Osebno rajse vozim sam, ce bi imel namen cebljat med voznjo, grem raje na pijaco v gostilno, ko se pa vozi se vozi.

Glede na to da ni denarja se za ceste flikat, pa je utopicno pricakovat urejene tudi kolesarske steze.

Priznam pa, da preden sem sam zacel z bolj aktivno voznjo s kolesom, sem tudi klel ces "spokaj se na stezo", zdaj pa sem bolj strpen. Kar mogoce ne bi skodilo marsikomu (strpnost in/ali rekreacija).

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
jaz pa ne razumem, kje je čar, da greš v največji gužvi na najbolj prometno cesto, zato, da se rekreiraš?

obstaja ogromno cest, ki niso glavne prometnice, ampak ravno na tiste je treba s peciklom, da lahko potem reče, da se je peljal iz Dravograda v Maribor
bonk.gif

Sploh si ne predstavljam kako je, ko pelješ po cesti in ti 15m šleper z 90km/h pelje pol metra mimo... Potem pa že raje backflipe grem na pohorje delat, manjša verjetnost za poškodbo...

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Glede na to da smo v drzavi zabasani s prometom, je skoraj tezko it na cesto, da ni guzve. Razen da gres gonit ob 12 ponoci. Tak da na to se ne mores ozirat. Sleperov se pa navadis, ce bi tak razmisljal, skor nebi upal dat noge iz bajte ;]

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Dolska runda je na sporedu že več kot 30 let, sam sem hodil tja v drugi polovici devetdesetih, pa ni bilo nikoli problemov. Seveda je od takrat prometa 10x več, cesta pa bolj ali manj enaka. Tako da, policijo se sedaj kliče redno vsako sredo, na radiu so obvestila, lani je bila na rundi tudi racija, so plavi zablokirali cesto po celi širini in popisali kompletno grupo (razen tistih, ki so pravočasno spizdili). Je pa od začetnega zanesenjaštva vse skupaj preraslo v grupo debilov, ki delajo pyzdarije po cesti (in ki so za zmago na namišljeni dirki pripravljeni sekat mrtve ovinke in podobne neumnosti). S treningom brzine, kot je bil vglavnem namen rund včasih zdaj nimajo več kaj dosti veze.

Sicer pa fina tema za pofočkanje vseh debilov na dveh in štirih kolesih. (Sam se nekako še ne morem odločit kam naj se dam. Ko sem tečen me motijo avtomobili, ko sem siten pa kolesarji).

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Ok, sva enakega mnenja da je med njimi veliko
stupid-1.gif

Lansko leto sem policiste srečal 2x. Dokler nimajo policisti skupne akcije (prometniki+PP Litija, občasno potem nižje dol še Zagorje ob Savi)), se recimo Litijskim sladko fučka glede klicev....

Samo mi vseeno ni jasno zakaj še vedno "igrajo z usodo" in gredo na cesto ob največji gužvi
confused-1.gif
, ker ko bo enkrat nekdo od avtomoblistov kateri nima dovolj živcev, ves nervozen prehiteval in se mu ne bo izšlo bo polovica skupine ali na intenzivni v KC ali na Žalah.
No mogoče se to mora res zgoditi, da pridejo k pameti in prestavijo "rudno" na bolj primeren čas, mogoče celo prostor (ne glede na njeno bogato 30 letno zgodovino).

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
No danes so spet imeli turo.

A glej ga zlomka, takoj za tablo Litija v smeri Zagorja stojijo policisti Postaje prometne policije Ljubljana (srebrn accord, bel mondeo) in naši domači Litijski. Lepo so celo skupino 30+ kolesarjev dali na parkirišče in jih malo obdelovali
cheer.gif

Sej jih bo počasi izučilo....upam

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Prav je, da so jih. Danes sta dva delala do 2km kolono iz Mengsa do Kranja. Po cesti kjer je promet kolesarjem prepovedan. Pa nihce nic.

Firing_Nukez

Pripravnik
3. mar 2010
328
0
16
Če bi dali kakih 5000 evrov kazni na kolesarja, če se vozi tam, kjer je prepovedano ali pa vštric, tudi ne bi noben nič izgubil.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Ni mogel do njiju, ker je bil 2km zadaj
smile-1.gif

Ne bos verjel imas kar prav
smile-1.gif
To me je potem se bolj jezilo. Resno, ne se zajebavat, da ne boste brali potem v cajtengah drug dan... Vsaj magistralnih cest se izogibajte in mislite se na koga drugega kot na svojo rit.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
ksz

Včeraj so bili ponovno na cesti, vendar sem bil s strani kolesarjev ZELO POZITIVNO presenečen.

Lepo so se razdelili v 5 skupin po 6 kolesarjev, kateri so vozili en za drugim. Skupine so bile v lepih razmakih 500+metrov tako, da se jih je dalo lepo prehiteti brez nevarnosti za njih in nas. Tudi zastojev ni bilo
cheer.gif

Policisti si jih ponovno čakali na vstopu v Litijo ampak ne verjamem, da so kateremu zaračunali "štartnino" v višini 160€
smile-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ce bi vse bedake (ne samo biciklisticne) tako ucinkovito oglobili, bi bil hitro mir in red na cesti. Redki so frajerji, ki radi kar naprej placujejo ...

joshC

Zelenc'
30. maj 2011
17
0
1
Voznja vstric tud meni gre najbolj...nekam. Pa mi ze kolesarji na splosno, ker, sori vsem, jst morm na siht pa nazaj, kolesarji se pa po vecini hodte malo vozkat za zabavo, a zato se bom jst vam prilagajal, bremzal iz 90 na 30 vsake 100 metrov? za vsakega posebej mi je skoda benza, gum, bremz... pa ko bi vsaj po robu vozil, takega ponavadi lahko bp prehitis, tudi ce gre kdo nasproti, ampak ne, nekateri so sami pa morjo po sredini ceste vozt, ker je rob poskodvan. zacnite se kolesarji cestnino vsako leto placvat, tko kot jo mi z avtomobili, pa se bo nabralo se za kksno obnovo ceste pa za kksno kolesarsko... dokler pa samo mi placujemo za ceste pa mislim, da ne mormo govort da smo ''enakopravni'' udelezenci.