Golf vs. kolesarji

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.592
1.272
113
ksz

kaj bo šele ko se bodo kolesarji s tem začeli vozit:

samo za info... povprečna hitrost take zadeve je med 40 in 50 km/h če žene športnik
grims-1.gif

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Citat:
Uporabnik Lateral pravi:
Kdaj vam bo jasni, da je v štric prepovedano?

In zdej boš ti pameten o tem kaj je dovoljeno in kaj ne. Verjentno tam kjer je 50 pelješ 48, pred vožnjo ne spiješ 1 kaplje alkohola in nikoli ne pelješ v rumeno.

V naselju se drzim omejitve, tako z avtom kot z motorjem, alkohola ne pijem sploh, v rumeno pa vozim kadar sem preblizu krizisca, ali pa v guzvi zaradi pretocnosti. Kolesarjev pa tudi z motorjem ne prehitevam, kadar nasproti pripelje avto, ker pac ne zaupam drugim udelezencem v prometu...

Tako da drzi se zakona in klepetaj ob cesti ali na kavici, ne pa na cesti.

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:
Da se prepreči nasilje kolesarjev nad vozniki avtov (sam sem oboje in ko sem kolesar se jezim nad vozniki in jasno obratno je tud) vozi znanec s sabo poprov sprej. Kaki 2 leti se je nek biciklist preveč junaka delal - vožnja vštric potem pogovor na 6 oči odhod 2 oči v avto 2 para oči pa sta baje morala čakat 1 uro da sta lahko nadaljevala.
Ne vem kaj so mel, ampak da je dva pospreju
13.gif
enga bi lohka sam dva???
No, mene če bi probu bi blo zanga zelo priporočljivo da zadane iz prve k drgač on nebi vozu avta naprej (pa ne sam 1 uro)
Popr sprey ima curk in je treba kr dobr cilat zato dvomim da je to resnica
crazy1.gif

Nism konflikten, sam vrnem pa VSE pa še mal povrh dam da si zapomne za drugič
evil.gif

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
ksz

A ni bilo tole že stokrat predebatirano? In zaključek je, da manjka strpnosti in uvidevnosti obojim, voznikom in kolesarjem.

Osebno mi ni problem za tistih 20 sekund zmanjšati na hitrost kolesarja in počakati na priložnost za prehiteti. Večkrat sem tudi že doživel, da mi je kolesar na nepregledni cesti dal znak, da je fraj in lahko prehitim. Seveda so pa tudi med kolesarji cepci, kot npr. tisti, ki se v času rush hour spravijo na Dolsko rundo.

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:

Seveda so pa tudi med kolesarji cepci, kot npr. tisti, ki se v času rush hour spravijo na Dolsko rundo.

Nekateri imamo različne urnike in obveznosti kot so npr. Družina itd... in ne gledamo kdaj je rush huor in se nam rahlo malo je*e
ker nekateri ne znate strpno vozit al pa štartat 10 min prej na šiht....
Če je idealno vreme za bike je ura nepomembna
cheer.gif

Pa stprno in varno.... Lp

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Jst ko vidim pred sabo dva kolesarja pred sabo k se vštric peljeta---pridem čisto do njiju in nato trobim do konca------so prestrašeni ko kure, saj sploh ne ve kaj bi naredil.
Matr-kje so policaji da bi naredili red na cestah glede teh problematičnih dvokolesnikov.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Jst pač potrobim od daleč da se data v vrsto in po črti lepo počas prehitim pa sploh ni treba (v večini primerov) čakat da je nasproti frej.

Sploh ne vidim tu problema kot ga nekateri opisujete
sprasujem se.gif

LP.S

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.135
198
63
Citat:
Uporabnik suzica pravi:
Jst ko vidim pred sabo dva kolesarja pred sabo k se vštric peljeta---pridem čisto do njiju in nato trobim do konca------so prestrašeni ko kure, saj sploh ne ve kaj bi naredil.
Matr-kje so policaji da bi naredili red na cestah glede teh problematičnih dvokolesnikov.

dj probi kdaj to v italiji naredit....

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.592
1.272
113
bolj kot kolesarji me moti neuporaba smernikov v krožiščih in nasploh v prometu

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.613
2.421
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik suzica pravi:

kaj takega samo piæka upa naredit.

Imaš cepce kolesarje. Veliko več je cepcev voznikov, ki malomarno rinejo v škarje, če se peljemo en za drugim.
Ko nas je 5-6 v koloni vozimo cca 45km/h še te en čas prehiteva, da pride mimo.

Vozim pa samo po avstriji, ker balkancev za volanom je preveč.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik Anzee pravi:
Citat:
Uporabnik sole pravi:
Citat:
Uporabnik Lateral pravi:
Kdaj vam bo jasni, da je v štric prepovedano?

jaz tudi popenim, vozijo vštric kot da je njihova cesta

x3
Pa voznja po cesti tam kjer je na plocniku kolesarska. Pa sem tudi sam kolesar (sicer ne cestni) ampak tega pa res ne toleriram.

Probaj gonit vec kot 20km/h* po plocniku, kjer je na vsake tolko dovoz.

*Kar je pod to hitrostjo na treking peciklu, je dolgcas in bi vec naredil, ce hodim od fotelja do hladilnika po stopnicah.

MobiSuxGuru

Pripravnik
6. nov 2008
119
0
16
maddog, tvoj problem kolk ti narediš na biciklu, zato še nisi upravičen po svoje se vozit

pa vožnja vštric je prepovedana
pa dejte te egote na dveh kolesih nekam na stran, pa bo prec bolš
ker počasni kot ste, ste na regionalkah OVIRA, pa sprjaznte se že s tem
in furat egotrip "sej mam pravico kle se vozit" se ponavadi ne konča dobro

Jst10

Pripravnik
1. sep 2008
151
0
16
KSZ

Tudi sam dosti kolesarim, a vseeno te vzporedne vožnje ne razumem in gredo tudi meni ti kolesarji, ki vozijo vzporedno in s tem ovirajo promet, konkretno na živce ...
A vendar so bili kolesarski lobiji v DZ več kot uspešni, saj po ZVCP-1 velja naslednje:

" 103a. člen

(1) Ne glede na drugi odstavek prejšnjega člena smejo kolesarji,
ki imajo licenco Kolesarske zveze Slovenije ali ustrezne druge
mednarodne kolesarske organizacije, za nastope na organiziranih
kolesarskih tekmovanjih pri izvedbi treninga na javni cesti
voziti tudi po dva vzporedno. Kolesarjem ni dovoljeno voziti
vzporedno, kadar je zmanjšana vidljivost in ponoči. Pri
vzporedni vožnji se lahko uporablja le skrajni desni prometni
pas.

(2) Trening iz prejšnjega odstavka lahko poteka na vozišču
tistih cest, ki nimajo kolesarskega pasu oziroma kolesarske poti.

(3) Organizirana kolona kolesarjev, ki vozijo vzporedno, ne sme
šteti manj kot štiri kolesarje (dva para). Organizirano kolono
kolesarjev spredaj ali zadaj spremlja vozilo, označeno z rumeno
utripajočo lučjo.

(4) Ko kolesarji trenirajo v skladu s prejšnjim odstavkom, smejo
uporabljati na javnih voznih površinah tudi tekmovalna kolesa.
Kolesarji morajo obvezno uporabljati kolesarsko čelado.

(5) Kolesarji morajo imeti v času, ko vozijo po določilih tega
člena, pri sebi ustrezno potrdilo o tem, da imajo licenco, ki jo
je izdala Kolesarska zveza Slovenije ali ustrezna druga
mednarodna kolesarska organizacija. Navedeno potrdilo morajo
kolesarji predložiti pri nadzoru na vpogled.

(6) Kolesar, ki med treningom na javni cesti vozi v nasprotju z
določbami tega člena, se kaznuje z globo 100 eurov."

Torej, če imaš licenco, lahko voziš vzporedno. Očitno ti ta licenca da neke supermoči in z njo prometa ne oviraš oziroma z njo nisi v nevarnosti ...
zmaga.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Ja, ce ne pozabis na spremljevalna vozila (!)

...Organizirano kolono kolesarjev spredaj ali zadaj spremlja vozilo, označeno z rumeno utripajočo lučjo...

namar

Pripravnik
23. feb 2011
49
0
6
@novaa na Avstrijskem Koroškem je teh kolesarjev kar veliko. Drugače pa sem tudi sam kolesar in kot je že nekdo napisal, se večina časa vozim po Avstriji in ne pri nas, ker imajo več kolesarskih stez in so ceste bolj prazne. Vzporedne vožnje pa tudi sam ne toleriram, če je pa skupina z avtomobilom na čelu se jih pa takoj opazi. =)

LP

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Taki hudi ljubitelji kolesarstva, da bi se lahko spravili skupaj in zatezili ze enkrat za kolesarske steze. Kdor se je kdaj vozil po Nizozemski ve kako to izgleda ampak pri nas ocitno znanstvena fantastika. Govorim o tapravih stezah, fizicno locenih od ceste, dvo ali stiripasovnice. Ceprav stroski sploh niso veliki. 2m avtoceste za cca 200km teh stez...

Tukaj se pa raje pobijamo med sabo kolesarji vs. avtomobilisti in izgubljamo energijo. A nimate nobenega ornk kolesarskega kluba? Najbrz tristo manjsih kot motoristi, vsi skregani med seboj. Brezveze. Vse kar ste dosegli je, da so vam po Ljubljani prebarvali steze v rdeco barvo.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
ksz
Najboljše je, ko imajo kolesarji t.i. Dolsko rundo.
Vsako sredo okrog 16:00 (raje kako minuto prej kot kasneje) se jih 30+ (jih je bilo tudi že čez 60) komadov nariše na glavni cesti Dolsko - Litija - Zagorje ob Savi, o spremstvu ne duha ne sluha.
Prehitevajo en drugega kot, da so na dirki, po 3je vozijo vzporedno, itd...

Seveda je ob tej uri na omenjeni relaciji največ prometa v celem dnevu in tako nastane tudi več kot 10km kolona vozil, katera vozi med 40-50km/h (omejitev na omenjeni cesti je 90% časa 90 km/h).

Res super, kot da ne morejo štartat eno uro kasneje ko je za več kot 50% manj prometa......kratko-kurčniki