Gojzarji-pohodniški čevlji

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Abeta pravi:
kako se pa kaj takega obnese?

Tibet

Glede na price/quality jaz tele ocenjujem kot best buy. Pozimi jih moraš (kot vse usnjene) ustrezno impregnirati pa tudi drži ob zelo pogosti uporabi pa se na podplatu pozna obraba (kot je že nekdo opisal).

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.803
550
113
42
povsod malo
Eni Alpini čevlji so danes v reklami od Spara ali Interspara in so okoli 70-80€ (ne vem na pamet nimam letaka pri sebi) meni se zdi kar vredu cena Alpina je pač Alpina, odlična.

Jaz sem z Adidasovimi treking čevlji prehodil peš do morja (150 km) in to z zelo malimi žulji. Hodila sva pa po ravnini in hribih.
Tako, da je zelo pomebno koliko jih imaš uhojene pred pohodom sem ziher prehodu 300 km z njimi.

zvezdicatv

Zelenc'
31. avg 2009
1
0
1
Živijo!

Tudi jaz se zanimam za nakup pohodniških čevljev Salomon cosmic 4D GTX. Trenutno imam že nekaj let Alpinine, pa bi rada zamenjala za kakšne lažje in mogoče bolj udobne čevlje. Hodim tudi v visokogorje, sicer ne na kakšne plezalne ture, grem pa tudi nad 2000. Če imate kakšne izkušnje z njimi, na kakšnih terenih se najbolje obnesejo, bom zelo vesela. Hvala.

Nazadnje urejeno:

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
no na koncu (sem pozabil objavit
redface-1.gif

BohVar_alias_BOHL

Pripravnik
6. sep 2007
698
0
16
Laibah
Citat:
Uporabnik zvezdicatv pravi:
Živijo!

Tudi jaz se zanimam za nakup pohodniških čevljev Salomon cosmic 4D GTX. Trenutno imam že nekaj let Alpinine, pa bi rada zamenjala za kakšne lažje in mogoče bolj udobne čevlje. Hodim tudi v visokogorje, sicer ne na kakšne plezalne ture, grem pa tudi nad 2000. Če imate kakšne izkušnje z njimi, na kakšnih terenih se najbolje obnesejo, bom zelo vesela. Hvala.

Odličen izbor..moj letošnji čevelj za letne (tudi mokre) ture. Znjimi bil tudi na največjih SLO. hribih.....(Triglav, Razor,...). Kot sem že napisal trenutno najlažji "gorniški" čevelj.....
Tudi ob povsem mokrem podplatu in skali (3 ure nas je iz Hribarc do koče pri 7. jezer pralo ko "pes"; mokratura.press) je oprijem podplata na skalo izvrsten. Prav tako se je GTX ob teh pogojih odlično obnesel in ni premočilo. Malo sem imel moker samo zgornje dele čevljev, ker je voda od nogavic, ki so nad čevljem pronicala v notranjost.
Fino je tudi pri Salomonu, da lahko izbiraš št. na tretjino (npr. jaz imam gorniške čevlje za 2/3 številko večje ko sicer).
Priporočam s souporabo nogavic (letnih ali zimskih) LORPEN.
Skratka z nakupom NE moreš zgrešiti!!!
aplauz.gif

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
huh garmonta nikoli več...žena je kupila srednje visok model se skeširala 138€ v akciji (sicer so bili nekaj manj kot 200),največja tura ki jo je naredila je bila šmarna gora pa mal po rožniku,urhu in po jančah,pa so po enem letu začeli šivi pokat,podplat škripat,jaz imam nek noname z kitajskega štanta,kupil kakih 5-6 let nazaj za piškavih 5000 SIT,še vedno so skoraj kot novi samo z notranje strani gležnja je ledr mal znucan in na petah se malo na profilu pozna

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
mene pa zanima če ve kdo kako se obnesejo nike acg gojzari za pozimi in mokro? sem jih gledal v humaniku za 90€ pa nevem če bi vzel. do zdaj sem imel fila, super zadovoljen z njimi, samo po menda 8 letih mi podplat pušča

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
Živi bili pa videli. Upam, da se meni kaj takega ne bo primerilo
grin1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Mene je Garmont na začetku navdušil, nato razočaral zaradi hudih žuljev, ki sem jih dobival. Potem sem to nekako saniral, zdaj pa čisto zmagajo za vse podlage in vse ture. Glede škripanja se meni zdi normalno, tesno zavezano debelo usnje pač mora malo škripati med hojo. O kakih razpokah pa ne morem poročati, celo vodoodbojnost ima še vedno po cca 20 turah (lahkih in težkih) v zadnje 3/4 leta kot na novem.

Je pa eno pravilo (isto kot pri smučarskih pancarjih): ne kupuje se firma, ampak čevelj, ki najbolj na nogo sede. To pač ni avto.

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
ne škripa ledr,temveč guma na podplatu,saj veš tisti cvileči zvok še posebej če je mokro,moja ni niti vedela kaj kupuje,je šla točno po sistemu kako se čevelj ''vsede''

sej pravim jaz imam no-name z kitajskega štanta za sedanjih 20€ in po kvaliteti je poleg planikinih najboljši pohodniški čevelj kar sem jih imel dosedaj

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Tele od Alpine sem nabavil, ko so bili okrog 90€. Odličen čevelj za kakšne u easy turce. Ožulil me ni nikoli, imam srečo da je skorajda narejen po moji nogi
smile-1.gif

Če nisi mahnjen na znamke in se ti gre samo zato, da piše na čevlju neka kao huda firma, so Alpinini gojzraji zakon.

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
meni so super sedli na nogo. saj pravim, prvo sem nameraval nabavit Tibet od Alpine, pa mi ni najbolj pasal. potem sem pa probal te, pa so bili kot uliti
smile-1.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik Abeta pravi:
kako se pa kaj takega obnese?

Tibet

Glede na price/quality jaz tele ocenjujem kot best buy. Pozimi jih moraš (kot vse usnjene) ustrezno impregnirati pa tudi drži ob zelo pogosti uporabi pa se na podplatu pozna obraba (kot je že nekdo opisal).
zmaga.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
plastika je zakon za pozimi. sploh vecdnevne ture, ko se usnje nikoli ne posusi in je prav zabavno zjutraj zmrznjen cevelj na nogo vlečt. ali pa dereze s paščki dol dajat... tako pa notranji čevelj iz plastičnega v spalko vzames in se do jutra ravno prav posuši.
novejši tudi niso več toliko težji in okornejši od usnjenih, trajajo pa leta.
jaz imam scarpo omego in trezeta en starejsi model.

http://www.scarpa.co.uk/Products/Product.asp?ProductId=45

tisti asolo od jaka6 so za evropske alpe cisto prevec. je tudi mene mikalo ampak cena...
grin1.gif