Gojzarji-pohodniški čevlji

I

Izbrisan uporabnik #488

V tem trenutku bi ravno bil soliden nakup
smile-1.gif
V Hervisu so imeli akcijo 3 za 2... Tam tudi prodajajo Salomon.

glede "tvojega" modela, ki ima skoraj kg več.
Verdict: The Salomon Quest 4D GTX is a very good lightweight walking boot that is ideal for general hill-walking, but for rockier terrain others are better.

Mislim da uporabnica ne išče obutve za npr. Mangart, ampak nekaj za "vsak dan".

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.470
448
83
Uporabnica že ima obutev in sicer gojzarje za 250€.

Teli vajini copati s tem nimajo veliko skupnega
grin1.gif

BohVar_alias_BOHL

Pripravnik
6. sep 2007
698
0
16
Laibah
OK s 3 za 2 se strinjam.
Kar, pa se tiče kilaže, pa je to najlažji gorniški čevelj (Cosmic- te imam jaz) in ima nekaj gramov več kot 630. Kar pa je za dober gorniški čevelj zeloooooo majhna gramaža.............
SALAMON Cosmic 4D GTX4

Čaki a ni uporabnica kupila za cca 250 € čevlje......za vsak dan.....valda niso dolčegabana
uf-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, saj tvoji so gojzar, ni dvoma
smile-1.gif

Jaz sem hotel le malo nakazati, da si ljudje ne kupujejo tisto kar rabijo in sem namerno napisal "copat", ki povsem zadovolji vse potrebe po naši planinski hoji.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

250 evrov... to je ze lep denar za gojzarje.

Res bi bilo fino, da napises se znamko in model... morda se za kak tip cevlja gre. Ima priklop za avtomatske dereze... in podobno.

Meni osebno tole smrdi po premalo / neustrezno zavezanih cevljih in / ali neprimernih nogavicah. Ce te prav razumem, so te ozulili nekje nad Ahilovo tetivo. V tisti vdolbini se lahko kaksna nekvalitetna nogavica lepo nabere in se drgne ob kozo in jo stiska. En, dva, tri in si ozuljena.

Enako bi lahko bilo pri premalo zavezanih cevljih, kjer se ti pri vsakem koraku peta malenkost dvigne v cevlju in potem obcutljivo mesto podrsa po notranjosti cevlja.

Tretja opcija pa je, da je enostavno cevelj oblikovan za ljudi z bolj izrazito petnico (to je kost, ki oblikuje peto). Pomeni, da je v peti cevlja prevec prostora za tvoje stopalo, kar pomeni, da se zadnja stran noge nenehno drgne ob cevelj (podobno kot ce bi bil premalo zavezan).

To mi zdejle pade na pamet.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Kot sem rekel, to je moje mnenje in imam ze precej hribov za sabo. Tako v nizkih treking cevljih kot v dvojni plastiki.

Verjamem, da je bilo vcasih tako, ampak ob sodobnih cevljih in debelih sinteticnih nogavicah stojim za svojim mnenjem. Cevljev se NE UHODI vec, ampak morajo od zacetka pasati kot uliti. Sicer bos vedno cvikal a bo se zdrzal eno uro ali ne. Ce das 250 evrov za cevelj, mora bit po 18ur hoje noga notri popolnoma neozuljena in brez znakov pomanjkanja oskrbe krvi (beri pretiranega pritiskanja notranjosti cevlja).

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Kot sem rekel, to je moje mnenje in imam ze precej hribov za sabo. Tako v nizkih treking cevljih kot v dvojni plastiki.

Verjamem, da je bilo vcasih tako, ampak ob sodobnih cevljih in debelih sinteticnih nogavicah stojim za svojim mnenjem. Cevljev se NE UHODI vec, ampak morajo od zacetka pasati kot uliti. Sicer bos vedno cvikal a bo se zdrzal eno uro ali ne. Ce das 250 evrov za cevelj, mora bit po 18ur hoje noga notri popolnoma neozuljena in brez znakov pomanjkanja oskrbe krvi (beri pretiranega pritiskanja notranjosti cevlja).

Se strinjam. Jaz že nekaj let kupujem od Planike in grem lahko z novim takoj na triglav, pa ne bo enega žulja.

Babe v naši familijo so se nekaj zajebavale s fancy tujimi znamkami, beri dražjimi, obup. Dražje ni vedno boljše.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Moji prejšnji čevlji!
smile-1.gif
Zdaj imam Lowe.

Nimam kaj za pripomnit... udobni, ne pretežki, trženi, super podplat. Sedaj je sicer vibram zguljen do konca in so samo še za kak paintball...

So pa to čevlji izključno za poletne ture. Usnje hitro premoči in za kam v sneg ne bodo.

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
Hvala. saj trenutno kupujem čevlje za poletne ture in bi rad kupil nekaj dobrega, za pametno ceno
redface-1.gif

več približen cenovni razred, koliko to znese €€, ker nikjer nisem uspel najt cene za te čevlje. sem pa gledal približno podobne? čevlje Garmont, Skarpa in podobne "firme" so kar okoli 250€.
crazy1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Žal nimam pojma, kakšne so cene.

So pa Alpinine trgovine kar pogost spremljevalec nakupovalnih centrov, tako da po mojem ne bi smelo biti težav. Pač pokličeš nekam in vprašaš.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.605
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Ravno včeraj bil na Peci. Precej let star šuh od Planike podoben temu od Alpine - Tibet. Jezi me edino, da je podplat začel drseti na mokrem. Očitno je čas pustil posledice na gumi podplata. Dobil pa prvi žulj po več letni uporabi.
crazy1.gif
Ugotovil, da so nogavice dotrajane (raztegnjene) in jih bo treba zamenjat z novimi.
Pohodil že nekaj čevljev in nikoli problemov z žulji...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kako pa lahko v trgovini določiš, da čevelj paše kot ulit? Da se potem ne zgodi tako kot meni:
https://www.alter.si/tabla/show...true#Post631008
Po nekaj mesecih ti delno znucanih čevljev ne bo nihče menjal. Kar drugih pa tudi ni za kupovat, saj niso poceni.

Saj zdaj je že bolje, na konkretni enodnevni turi ne ožuli več (malo sem ekperimentiral z vložki), ampak pravi test bo ta vikend, ko nameravam 4 dni lazit gor in dol.

Mene so tudi Teva sandali konkretno ožulili že v prvi uri hoje z njimi in to skoraj na vseh paščkih. Po tvoje bi jih moral vreči stran, a ne? No, sedaj hodim samo v njih cele dneve celo poletje (razen v hribe).