Saj imaš plastiko v imitaciji lesa. Problem pa je, da še pri lesenih oknih ti oni rečejo, da mora biti nenavaden les in ne običajni ki je na tržišču.Iz mojih izkušenj se da tudi s spomeniškim varstvom marsikaj zment in to brez kakšnih vez. Samo odločno in z argumenti moraš nastopiti. Ja če se z njimi ves prestrašen in z rešpektom pogovarjaš potem te pojejo.
Kar se pa PVC oken tiče pa hvala bogu da jih ne dovolijo na "spomeniških" objektih saj tja res ne pašejo.
Oprosti, ampak poante tega “jambrajočega” prispevka ne razumem.Stanovanjska kriza je vedno večja
Mamica s plačo, ki je veliko zaposlenih sploh ne doseže, si najema ne more več plačati, z otrokom začasno biva v otroški sobi stanovanja svoje prijateljice. Stanovanjska kriza v revščino potiska vedno večji delež ljudi s povprečnimi dohodki. Temu bi težko rekli solidarna prihodnost. Zakaj so...365.rtvslo.si
Zakaj pa ljudje kupujete spomeniške objekte?Iz mojih izkušenj se da tudi s spomeniškim varstvom marsikaj zment in to brez kakšnih vez. Samo odločno in z argumenti moraš nastopiti. Ja če se z njimi ves prestrašen in z rešpektom pogovarjaš potem te pojejo.
Kar se pa PVC oken tiče pa hvala bogu da jih ne dovolijo na "spomeniških" objektih saj tja res ne pašejo
Moj sorodnik je v Kamniku kupil stanovanje v takem objektu. Bilo je zelo poceni, zgubil pa je živce, ko je hotel menjati okna. Po bogu ni našel takih, ki jih je zahteval Zavod.Zakaj pa ljudje kupujete spomeniške objekte?
1) Ali mi je ”lokacija” tako pomembna, da vzamem vse v zakup, ker hočem biti točno tam
2) Ali sem imel “nesrečo” in podedoval tak objekt in ne vem kaj z njim
3) Ali mi je točno tak starinski in poseben stil tako všeč, da sem pripravljen vse plačati
4) Morda pa je bila ta stara bajturina ful poceni…
Oprosti, ampak poante tega “jambrajočega” prispevka ne razumem.
Tudi drugje na svetu so še posebaj matere samohranilke ali samci v težki situaciji. Morda je v tujini (tudi v bližini) malo več samskih domov, v Sloveniji smo jih v 90tih precej ukinili.
Bolj ali manj postaja lastniško stanovanje dostopno samo srednjemu sloju. Zvone Šeruga mi je bil včasih všeč in si ga predstavljam kot srednji sloj, ampak njegovo jadikovanje se mi ne zdi na mestu. Ena ura voznje do doma je na vecini zahoda povsem normalna, njemu se pa za sina zdi preveč. Nič narobe s tem, samo potem se zavedaj, da moraš luksus plačati.
To jo bolj tema za “ekonomski” podforum, ampak se bojim, da v družbi ni konsenza za to.Ampak če je nekaj "na zahodu" normalno in je to slabše, od tega kar imamo ali smo imeli, ali ne bi bilo potem bolje obdržati tistega, kar imamo oz smo imeli?
Včasih so se tudi vozili na delo. Tovarne so imele delavske avtobuse. Če to ni bilo dovolj, je skoraj vsaka večja vas imela tovarno... Gradile so se večgeneracijske hiše, kjer so sobivali mladi in stari. Sedaj na vasi že skoraj težko imaš kmetijo, ker se en vpiči v petje petelina (resnična zgodba).
Saj tudi včasih ni vsak imel svojega lastnega stanovanja ali hiše.
To so govorili tudi 12 let nazaj pa sem takrat bajto v LJ kupil. Vse se da ce se hoce sam pol pac ne gres za en mesec na morje nekaj casa.
danes so cene visje, so pa tudi place visje. Definitivno se place niso visale kot cene nepremicnin. Je pa danes npr airbnb ki ga takrat (vsaj pri nas in v takem obsegu) se ni bilo. In so druge moznosti zasluzka.
Tko da zalostno dejstvo je, da vecina ni pripravljena garat za t.i. preboj. Ker ko se zgodi preboj je lazje, veliko lazje. Lazje je na banki, mas vec poznanstev, dobis vec nasvetov in informacij, celo do posla lazje prides. Ce pa cakas da bo to prislo samo od sebe ob mantri da nam vsem enako pripada se bos pa predvsem nacakal
Jaz sem jo pa namensko zelel in mi je v tem casu marsikaj omogocila.Sam namensko nisem želel hiše, iskal sem nekaj, da se ne bom zapufal do amena in za ceu lajf...