GEN-I

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.973
6.991
113
Zdaj pa še naj nekdo napiše skripto, ki bo uporabnika opozorila, če bo v določenem ČB presežena X moč.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.990
6.604
113
Pa moras filat avto z 11kw vsako noc?
Jaz bom pri sveh gospodinstvih in dveh EV (brez tc!) probal biti pod 8kw vsaj za prve tri prvega bom probal drzati na minimum.
Ali bom polnil ob soncu ali pa ponoči z 8 ali 10A.
Jaz nisem imel lanskih podatkov , tako da sem oktobra imel dejansko CB.

V bistvu filam vsako 2. noč. Ampak od 22h- in potem očitno vsak dan priklopljen. Vedno pa v enem izmed zadnjih 3 blokov.

1. V bloku od 3 gor ne razumem, zakaj bi omejevala. Drugo leto oziroma za 2026 se mi bo dogovorjena moč ponastavila na, ne vem, 14-15kW od 3ga bloka dalje, za kar je znesek minimalen in avto normalno filam

2) očitno je povsem vseeno koliko dni. Sem bolje pogledala položnico. Racuna se moc*omrežnina*faktor. Ne mnozi se nič s številom dni, to je samo za zavaravanje neprijatelja.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
510
71
28
širne planjave Dolenjske
2) očitno je povsem vseeno koliko dni. Sem bolje pogledala položnico. Racuna se moc*omrežnina*faktor. Ne mnozi se nič s številom dni, to je samo za zavaravanje neprijatelja.
Ok, ampak kje pa so dobili količino 10,10 kW, za vse tri bloke? To pomeni, da si v vseh treh blokih prebila porabljeno moč? Pa kolikokrat v tem času?
1732602823340.png

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.990
6.604
113
To mi je se vedno neznanka.

Izide se: 6,9(dogovorjena) + 10,1(presezna) =17(moc varovalk). Ne vem, kako bi lahko bilo drugace, kot da je neka taka kapica, ker so tudi vsi bloki enako presezeni.

Ceprav cez 14 nikdar nisem sla, sem sla pa otengi cez res vsak dan. Kot receno, avto filam vsak drugi dan. Ampak starta ob 22h in konca cez ene dobre 4h.
Dan 1: 22-24
Dan 2: 00-3
Dan 3: 22-24
San 4: 00-3
Se pravi recimo, da se je avto filal 5h - 15min interval sem med vsakim polnjenjem prebila 20x. In ce polnim vsak drug dan je to 15x20=300x.

To receno... V teoriji je to vsak dan. Ampak... Ker seveda dnevi niso vsi glih, sem sla bolj natancno gkedat. Definitivno ne bi mogla doseči teh moci vse dni v mesecu, ker sploh prvih par dni se nisem imela polnilnice. S šukom pa na 14 ali pa 10 ne prides. Poleg tega seveda niso cist vsi dnevi glih - med pocitnicam smo se vozili manj, nisem filala avta po zgornjem vzorcu in so bili polni dnevi, ko ni bil priklopjen.

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
510
71
28
širne planjave Dolenjske
To mi je se vedno neznanka.

Izide se: 6,9(dogovorjena) + 10,1(presezna) =17(moc varovalk). Ne vem, kako bi lahko bilo drugace, kot da je neka taka kapica, ker so tudi vsi bloki enako presezeni.

Ceprav cez 14 nikdar nisem sla, sem sla pa otengi cez res vsak dan. Kot receno, avto filam vsak drugi dan. Ampak starta ob 22h in konca cez ene dobre 4h.
Dan 1: 22-24
Dan 2: 00-3
Dan 3: 22-24
San 4: 00-3
Se pravi recimo, da se je avto filal 5h - 15min interval sem med vsakim polnjenjem prebila 20x. In ce polnim vsak drug dan je to 15x20=300x.

To receno... V teoriji je to vsak dan. Ampak... Ker seveda dnevi niso vsi glih, sem sla bolj natancno gkedat. Definitivno ne bi mogla doseči teh moci vse dni v mesecu, ker sploh prvih par dni se nisem imela polnilnice. S šukom pa na 14 ali pa 10 ne prides. Poleg tega seveda niso cist vsi dnevi glih - med pocitnicam smo se vozili manj, nisem filala avta po zgornjem vzorcu in so bili polni dnevi, ko ni bil priklopjen.
Zanimivo, res zanimivo. Bolj razmišljam in berem, ne razumem :(.....saj se bo sklistariziralo v tem prehodnem času;). Do takrat nas bodo pa "itak" samo opozarjali :cool:

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.566
1.152
113
Verjetno je samo čudno napisano, po tvojih podatkih ni možno faktor 31 dni upoštevat. Verjetno štart položnice, bojo "izgled" še pilili.

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
960
149
43
Vsakih 15 minut je nova prekoračitev.
Iz algoritma na linku izhaja tako, iz obračuna, ki ga je Jabe pripela, pa ne.
Moj zaključek bi bil, da ima ta, ki je Jabe izstavil račun, težave z matematiko (in se vsem fučka, ker je "informativno"). Lahko je pa celo njemu nekdo (operater omrežja) tako izstavil.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.990
6.604
113
Meni se tudi vedno bolj dozdeva, da je na mojem racunu kar nekaj, upajoc, da se nobeden ne bo s tem ukvarjal zaenkrat.

• Všeč mi je

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
960
149
43
Ker si ljubiteljica Excela, ker imaš podatke na mojelektro na razpolago, ker je algoritem znan in ker imaš očitno v vseh ČB enako predvideno moč, si lahko kar enostavno izračunaš, koliko bi bili penali po formuli. Mogoče ponudiš to kalkulacijsko storitev SODO...

• Haha

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.856
686
113
Jaz imam dogovorjene moči v vseh blokih 4,6kW in sem imel en špic na 4,8kW in na računu ni bilo nobenega informativnega izračuna glede penalov :rolleyes:

sass

Guru
1. sep 2007
5.219
857
113
kje si pogledal svojo dogovorjeno moč? jaz jo imam napisano na računu za elektriko, medtem ko na moj.elektro ni napisana. tudi jaz na računu nisem imel napisanih penalov, čerpav sem prekoračil. ko sem se pozanimal na Elektro Ljubljana, so mi rekli, da ker so mi šele poleti priklopili novi števec, so mi izbrali dogovorjeno moč glede na neko povprečje lanske porabe. naslednje leto, ko bo minilo 1 leto od priklopa novega števca, mi bodo korigirali dogovorjeno moč glede na špice trenutne porabe, takrat bo dogovorjena moč pisala tudi v moj.elektro.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.990
6.604
113
no, tako... sem zračunala penale. upoštevala, da vsakih 15min plačam, kot je rekel Daniel in ima kar prav: piše v navodilih in praktičnem primeru "torej tri prekoračitve moči, vsakič po 15-minut"

v resnici sem naklofala za 7,61€ penalov. Sem mogla pooguglat funkcijo za koren v excelu. Nikdar še rabila...

tako da fantje, preverjajte račune :evil:

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
960
149
43
Se pravi "redna" omrežnina 7,5EUR, penalov še ca 100% tega. In to pri človeku, ki razume in si zna izračunat in je v najdražjem bloku imel 0 penalov.

Kot je že en napisal, ok priložnost za "bankrotirat". Ko bo enkrat na položnicah pravi informativnii znesek, bo marsikdo pop*, zato pa se je Golob verjetno hitro oddaljil, volivci bodo besni :)

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.612
10.819
113
no, tako... sem zračunala penale. upoštevala, da vsakih 15min plačam, kot je rekel Daniel in ima kar prav: piše v navodilih in praktičnem primeru "torej tri prekoračitve moči, vsakič po 15-minut"

v resnici sem naklofala za 7,61€ penalov. Sem mogla pooguglat funkcijo za koren v excelu. Nikdar še rabila...

tako da fantje, preverjajte račune :evil:
a to si imela na računu za oktober?