GEN-I

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.973
6.991
113
Zdaj pa še naj nekdo napiše skripto, ki bo uporabnika opozorila, če bo v določenem ČB presežena X moč.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.983
6.601
113
Pa moras filat avto z 11kw vsako noc?
Jaz bom pri sveh gospodinstvih in dveh EV (brez tc!) probal biti pod 8kw vsaj za prve tri prvega bom probal drzati na minimum.
Ali bom polnil ob soncu ali pa ponoči z 8 ali 10A.
Jaz nisem imel lanskih podatkov , tako da sem oktobra imel dejansko CB.

V bistvu filam vsako 2. noč. Ampak od 22h- in potem očitno vsak dan priklopljen. Vedno pa v enem izmed zadnjih 3 blokov.

1. V bloku od 3 gor ne razumem, zakaj bi omejevala. Drugo leto oziroma za 2026 se mi bo dogovorjena moč ponastavila na, ne vem, 14-15kW od 3ga bloka dalje, za kar je znesek minimalen in avto normalno filam

2) očitno je povsem vseeno koliko dni. Sem bolje pogledala položnico. Racuna se moc*omrežnina*faktor. Ne mnozi se nič s številom dni, to je samo za zavaravanje neprijatelja.

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
510
71
28
širne planjave Dolenjske
2) očitno je povsem vseeno koliko dni. Sem bolje pogledala položnico. Racuna se moc*omrežnina*faktor. Ne mnozi se nič s številom dni, to je samo za zavaravanje neprijatelja.
Ok, ampak kje pa so dobili količino 10,10 kW, za vse tri bloke? To pomeni, da si v vseh treh blokih prebila porabljeno moč? Pa kolikokrat v tem času?
1732602823340.png

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.983
6.601
113
To mi je se vedno neznanka.

Izide se: 6,9(dogovorjena) + 10,1(presezna) =17(moc varovalk). Ne vem, kako bi lahko bilo drugace, kot da je neka taka kapica, ker so tudi vsi bloki enako presezeni.

Ceprav cez 14 nikdar nisem sla, sem sla pa otengi cez res vsak dan. Kot receno, avto filam vsak drugi dan. Ampak starta ob 22h in konca cez ene dobre 4h.
Dan 1: 22-24
Dan 2: 00-3
Dan 3: 22-24
San 4: 00-3
Se pravi recimo, da se je avto filal 5h - 15min interval sem med vsakim polnjenjem prebila 20x. In ce polnim vsak drug dan je to 15x20=300x.

To receno... V teoriji je to vsak dan. Ampak... Ker seveda dnevi niso vsi glih, sem sla bolj natancno gkedat. Definitivno ne bi mogla doseči teh moci vse dni v mesecu, ker sploh prvih par dni se nisem imela polnilnice. S šukom pa na 14 ali pa 10 ne prides. Poleg tega seveda niso cist vsi dnevi glih - med pocitnicam smo se vozili manj, nisem filala avta po zgornjem vzorcu in so bili polni dnevi, ko ni bil priklopjen.

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
510
71
28
širne planjave Dolenjske
To mi je se vedno neznanka.

Izide se: 6,9(dogovorjena) + 10,1(presezna) =17(moc varovalk). Ne vem, kako bi lahko bilo drugace, kot da je neka taka kapica, ker so tudi vsi bloki enako presezeni.

Ceprav cez 14 nikdar nisem sla, sem sla pa otengi cez res vsak dan. Kot receno, avto filam vsak drugi dan. Ampak starta ob 22h in konca cez ene dobre 4h.
Dan 1: 22-24
Dan 2: 00-3
Dan 3: 22-24
San 4: 00-3
Se pravi recimo, da se je avto filal 5h - 15min interval sem med vsakim polnjenjem prebila 20x. In ce polnim vsak drug dan je to 15x20=300x.

To receno... V teoriji je to vsak dan. Ampak... Ker seveda dnevi niso vsi glih, sem sla bolj natancno gkedat. Definitivno ne bi mogla doseči teh moci vse dni v mesecu, ker sploh prvih par dni se nisem imela polnilnice. S šukom pa na 14 ali pa 10 ne prides. Poleg tega seveda niso cist vsi dnevi glih - med pocitnicam smo se vozili manj, nisem filala avta po zgornjem vzorcu in so bili polni dnevi, ko ni bil priklopjen.
Zanimivo, res zanimivo. Bolj razmišljam in berem, ne razumem :(.....saj se bo sklistariziralo v tem prehodnem času;). Do takrat nas bodo pa "itak" samo opozarjali :cool:

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.564
1.152
113
Verjetno je samo čudno napisano, po tvojih podatkih ni možno faktor 31 dni upoštevat. Verjetno štart položnice, bojo "izgled" še pilili.