Pa moras filat avto z 11kw vsako noc?
Jaz bom pri sveh gospodinstvih in dveh EV (brez tc!) probal biti pod 8kw vsaj za prve tri prvega bom probal drzati na minimum.
Ali bom polnil ob soncu ali pa ponoči z 8 ali 10A.
Jaz nisem imel lanskih podatkov , tako da sem oktobra imel dejansko CB.
Ok, ampak kje pa so dobili količino 10,10 kW, za vse tri bloke? To pomeni, da si v vseh treh blokih prebila porabljeno moč? Pa kolikokrat v tem času?2) očitno je povsem vseeno koliko dni. Sem bolje pogledala položnico. Racuna se moc*omrežnina*faktor. Ne mnozi se nič s številom dni, to je samo za zavaravanje neprijatelja.
Zanimivo, res zanimivo. Bolj razmišljam in berem, ne razumem .....saj se bo sklistariziralo v tem prehodnem času. Do takrat nas bodo pa "itak" samo opozarjaliTo mi je se vedno neznanka.
Izide se: 6,9(dogovorjena) + 10,1(presezna) =17(moc varovalk). Ne vem, kako bi lahko bilo drugace, kot da je neka taka kapica, ker so tudi vsi bloki enako presezeni.
Ceprav cez 14 nikdar nisem sla, sem sla pa otengi cez res vsak dan. Kot receno, avto filam vsak drugi dan. Ampak starta ob 22h in konca cez ene dobre 4h.
Dan 1: 22-24
Dan 2: 00-3
Dan 3: 22-24
San 4: 00-3
Se pravi recimo, da se je avto filal 5h - 15min interval sem med vsakim polnjenjem prebila 20x. In ce polnim vsak drug dan je to 15x20=300x.
To receno... V teoriji je to vsak dan. Ampak... Ker seveda dnevi niso vsi glih, sem sla bolj natancno gkedat. Definitivno ne bi mogla doseči teh moci vse dni v mesecu, ker sploh prvih par dni se nisem imela polnilnice. S šukom pa na 14 ali pa 10 ne prides. Poleg tega seveda niso cist vsi dnevi glih - med pocitnicam smo se vozili manj, nisem filala avta po zgornjem vzorcu in so bili polni dnevi, ko ni bil priklopjen.
Thanks. Saj je čisto enostavno . Zdaj pa moraš samo izbrskati podatke in izračunati tvojNo, sem nasla... Takole se racuna:
Enjoy. Bom preverila račun, ker imam obcutek, da so tole kar malo na blef.
kolikorat si presegel? Ce jaz filam avto neprekinjeno 5h, sem presegla 1x ali 20x?
Iz algoritma na linku izhaja tako, iz obračuna, ki ga je Jabe pripela, pa ne.Vsakih 15 minut je nova prekoračitev.
a to si imela na računu za oktober?no, tako... sem zračunala penale. upoštevala, da vsakih 15min plačam, kot je rekel Daniel in ima kar prav: piše v navodilih in praktičnem primeru "torej tri prekoračitve moči, vsakič po 15-minut"
v resnici sem naklofala za 7,61€ penalov. Sem mogla pooguglat funkcijo za koren v excelu. Nikdar še rabila...
tako da fantje, preverjajte račune