Garmin Nuvi - več kart na eno kartico

scania

Pripravnik
27. jan 2008
350
5
18
ACTROS 1851
mene zanima zakaj me zafrkava cn 2012.30 karta...posnel sem okol 1.6GB na kartico. Odklenjena je pravilno le držav ne morem izbirat..nekaj časa nazaj sem imel problem sam se ne spomnem kako sem ga resil...

a mogoče kdo drug ve???

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Probaj dat ta SD na drugega nuvija in boš takoj videl,če ti tam deluje.
Če ne deluje potem še enkrat karto posnami na SD,ker je očitno prišlo do napake med prenosom.
Če pa si karto urejal z gmaptool potem pa tu leži problem zakaj ti ne deluje iskanje.
Preveri če imaš vklopljeno samo 1 karto in potem nuvija izklopi in nazaj vklopi mogoče bo potem delovalo iskanje.
Če imaš vklopljen AR in potem preklopiš na CN brez da bi nuvija med tem izklopil se včasih zgodi ta problem z iskanjem.

scania

Pripravnik
27. jan 2008
350
5
18
ACTROS 1851
sem zrihtal...v visokogorju je pašnik zaledenel in niso bli podatki dobr. Sm kupu novo karto in že surfa brez problema! ALTER in nejgovi sposobni forumaši so ZAKON!!

s1m0n

Pripravnik
8. avg 2007
431
0
16
37
Rabim pomoč.

Če kopiram JCV datoteko na SD kartico v mapo JCV in imam poleg tega že original naloženega na garminu v mapi system, katerega mi bo bralo?

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Na SD kartici moraš imeti mapo JCV v mapi Garmin in v njej jcv datoteko. ( SD\Garmin\JCV\datoteka.jcv )

Ne vem zakaj bi imel dva na nuviju za isto karto,mislim pa da ti bo nuvi zablokiral ali pa ti bo čital tistega iz Nuvija,ker prvo išče na nuviju,če tam ne najde pa gre na SD.

laksikon

Pripravnik
11. dec 2008
220
0
16
samo vprašal bi, če bo to v redu (že dolgo ne uporabljam garmina, sedaj mi je kolega prinesel naj mu dam nove karte:)): naložil sem AT komplet bivša juga, AR komplet bivša juga in CN komplet europa brez bivše juge.

Naprava: Garmin Nuvi 255w

poimenovanje:

AR=gmapprom.img
AT= gmapsupp.img
na SD kartico:
CN=gmapsupp.img

Nazadnje urejeno:

laksikon

Pripravnik
11. dec 2008
220
0
16
sem šel malo prej testirat in opazil težave:
-pri iskanju mest recimo v državah bivše YU imam podvojeno (ko dam išči po državi primer Hrvatska, Hrvaska). Ne vem, ali sem morda naredil napako pri nalaganju, saj sem prvo šel naložit AR, nato pa sem izbral zemljevid CN in mogoče nisem izbrisal označene države v AR in imam podvojeno. Ne vem zakaj je npr. Italija podvojena (Italija, Italia), Francija itd.??? To mi ni ravno jasno.
-Posodobil sem vmesnik na 7.60 in prav tako voice slovene, vendar na križiščih redno ne javlja zvočni ukaz. Bi ja moralo na vsakem križišču, a ne?
-Tudi sem opazil, da včasih kakšno destinacijo ne more obdržat izračunano in vsake toliko časa preračunava. Včasih pride tudi vsakih 5-10 sek - signal je moral biti OK, saj sem bil na odprtem. A ga mogoče matra, ker imam podvojeno?

Karte ne bom izklapljal, ker bo kolega tako imel skos nastavljeno. Bom jutri probal še enkrat naložit karte. Moral bi izklopit CN in preizkusit delovanje samo AR in AT, samo je že pozna ura.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Verjetno imaš vklopljene dve karti in ti najdi zadetke od obeh. Ima, pa včasih CNE take fore, ker ponuja imena držav v več jezikih.

laksikon

Pripravnik
11. dec 2008
220
0
16
ja imam obe karti vklopljene, vendar bi tudi tako imel. Saj sem hotel tako narediti, da se države ne prekrivajo med seboj. Samo očitno sem nekaj zaj****? Hmm, ali pa CN nagaja.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Lej, če boš imel vklopljeni dve karti naenkrat, potem pričakuj probleme. Tudi združevanje kart v en img file se je izkazalo kot slaba praksa (četudi narediš tako, da se države ne prekrivajo). Problemi so različni. Če hočeš optimalno delovanje Garmina, potem upoštevaj predloge tukaj na forumu in prvo pravilo je, da imaš vključeno samo 1 karto!