Garmin Nuvi - več kart na eno kartico

joshyslo

Pripravnik
Izključen uporabnik
30. jun 2008
250
4
18
ona karta je original na garminu tak da ne prikaže imena na sd kartico pa sem shranil v mapo garmin ime fajla pa je gmapsupp.img tak da v garminu prikaže da je karta gor sam da prikazuje karto ki je bila gor kljub temu da jo izklopim AR in AT je unlok če nebi bila bi že pri zagonu prikazal da ni unlok
zakaj pa moram vedno ko se prižge stisnit vredu za licenco
v garminu sem našel tole karto gmapprom.img ki je nevidna in sem jo spremenil a še vedno noče pokazat

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Tudi tako lahko.Pojdi ven da ti signal zaznamuje.Če pa ti to pokaže pa izklopi da ti ne bo več pisalo. To imajo novi sedaj 23xx ali 24xx.Sej imaš v nuvi 2450 8Gb spomina ne rabiš SD kartice ,dej kar direkt na garmina AR , AT pa ne rabiš .Jaz sem imel na 2360LT še tako napisano na SD, garmin mapa pa noter AR z imenom gmapsupp.img

Nazadnje urejeno:

joshyslo

Pripravnik
Izključen uporabnik
30. jun 2008
250
4
18
probal sem zunaj na odprtem prižgat in ok izklopit ponovil že več kot 5 x in vedno noče sprejet licence
nažalost gatmin ima 4 gb spomina
sw ver 2.50 nuvi 24xx v5 4gb 64 mb

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
vredu za licenco lahko izklopiš na začetku da te ne opominja več. Si ga fleshal na novi FW v2.5 ,Si mu nastavil domačo lokacijo

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Ali si ti mogoče prestavljal ali brisal ta file gmapbmap.img ki je Garmin Worldwide Autoroute DEM Basemap NR 5.00

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Potem vse to kar sva ti pomagala s @popotnikom bi ti moralo delati .Lahko pa daš printscreen sd in garmina tam kjer imaš mape noter da ne boš vse delal.

joshyslo

Pripravnik
Izključen uporabnik
30. jun 2008
250
4
18
da sem počakal da je našel satelite in mojo trenutno lokacijo
zdaj še grem zsadnjič probat pol pa pustim..
frown-1.gif

kocka430

Pripravnik
8. jun 2008
46
0
6
imam en problem glede odklukanja kart.Namreč na garminu 3790 imam na internem spominu nameščene karte cn 2011,40 +ar 3,20 v kompletu ,zraven pa še adria in austria topo ter dodatki za cn.vse ostale karte lahko odkljukam ,da jih izlopi sam ar nemorem.odkluka jo ampak takoj ko se vrnem pod nastavitve zemljevidi je spet obkljukana.ampak samo ta ,druge delujejo.

komu kaj znano?

lp

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Miljonkrat povedano,da se CN in AR ne združujeta v en image,ker meje niso enako vrisane in pride do napak posledično karte ne delujejo tako kot bi morale.
3790 podpira mape z poljubnim imenom v mapi Map in jih prikazuje tudi 10 različnih kart,ne vem zakaj vsi tako radi združujete AR in CN.
Če hočete imeti težave z nuvijem,pa počnite to še naprej.

pecni

Zelenc'
13. avg 2011
1
0
1
Imam problem z Nuvi 2350. Že kar nekaj kolegom sem porihtal garmine v smislu da sem jim dodal SD kartico, nanjo pa naložil datoteko z združeno AR + AT. S tem ostanejo originalni zemljevidi (ponavadi CN), ki so naloženi na sami napravi nedotaknjeni. Tako sem porihtal kar nekaj 2** in 6** modelov... vedno brez problemov. Na tem modelu 2350 pa zadeva nikakor ne deluje če dodam datoteko z združenimi kartami AR in AT: samo vodenje in izračun poti sicer deluje (grafični prikaz), ni pa glasovnega vodenja pri navigaciji, ne kaže hitrostnih omejitev, ni prikaza stavb iz AT karte.. Zadeva deluje samo v primeru da na SD kartico naložim datoteko samo z AR karto. Izgleda da so na teh novih modelih nekaj spremenili. Deluje mi kot da ta model pozna še samo NT karte oz. ne dovoljuje združevanje in uporabo NT in navadnih kart.

Poskusil sem tudi z združevanjem vsake karte v svojo datoteko (CN je že v gmapprom na napravi, AR v gmapsupp v napravo, AT v gmapsupp na kartico) vendar mi tudi ni uspelo. Naprava v tem primeru zazna samo CN iz naprave in AT iz kartice. Poskusil sem še vse druge možne variante poimenovanj in prestavljanj v napravo ali SD kartico (ki so omenjene na tem forumu) vendar nikakor da mi naprava hkrati pokaže vse tri mape (CN, AR in AT).

Ima kdo kaj izkušenj s temi modeli oz. še kakšen predlog kaj še poskusit?

janezpesec

Pripravnik
6. jan 2008
487
0
16
Ne kompliciraj, na tem modelu naredis direktorij Map na SD kartici in vanj nalozis posamezne zemljevide ki jih lahko poljubno poimenujes, na primer adriaroute.img, adriatopo.img itd.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
No pa še enkrat za vse,ki se jim ne da preverit po forumu.
Modeli z 3 številkami se pravi 2x5,7xx in tako dalje uporabljajo za karte mapo Garmin in imena gmapprom.img,gmapprom1.img na SD kartici v mapi Garmin pa samo gmapsupp.img

Novejši modeli z 4 številkami kot so 1xxx.2xxx in 3xxx pa lahko imajo karte v mapi Map in system mapi.

Na samem nuviju lahko ustvariš novo mapo Map in v njo daš karte z poljubnimi imeni adriaroute.img, adriatopo.img itd važno je le da ima končnico .img
Na SD kartici se tudi ustvari nova mapa z imenom Map in v njo da karte z poljubnimi imeni.

Prednost novih modelov je da se lahko na njih naloži več kot 3 karte in da zna iz SD kartice brat več kot 1 karto tako kot pri starih modelih.

Ker mi že gre ponavljanje ene in iste stvari 1000000x napisane na forumu pod serijo 2xxx ali 3xxx prekleto na živce, lahko rečem samo naslednje:

Če ste trmasti dajajte karte v mapo Garmin tako kot se je to delalo na starih modelih in ne jočite,da vam prepozna samo 3 karte.

Če pa hočete delat tako kot vsi,ki so prečitali forum in uporabljajo po 10 kart iz SD kartice in jih nuvi prepozna,potem si naredite mapo Map na SD kartici in v njih dajte karte poimenovane naprimer adriaroute.img, adriatopo.img in vam bo delalo.

Pa še enkrat ne združujte kart na novih modelih v en image,ker bodo samo težave,ker firmware ni isti kot pa pri starih modelih in tudi meje se ne pokrivajo ravno najboljše.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
747
113
EU
Tudi sam se zahvaljujem za ponovni opis, čeprav danes ne potrebujem še tega, ampak bo zagotovo zopet prišel dan, ko bom ponovno hotel spraševati te reči he he
smile-1.gif

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
V themes imaš različne predloge za ozadje zemljevida in barve cest glede na kategorizacijo po različnih regijah. Meni osebno je to nepotrebno, saj je bilo na seriji 1xxx čisto v redu. Pa še Gmapdem prikaz terena se na novejših 2xxx ne vidi več.

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Aha to je povezano. OK. Zdej pa še neki. Vse sem naredil tako kot si napisal popotnik. Na napravi sem naredil mapo Map, vanjo naložil ločeno AR in AT ter poimenoval adriaroute in adriatopo s podaljškom .img. Ko sem se zdaj peljal domov, mi ni nič piskalo pri radarjih in tud govora pri navigaciji ni bilo. Ko sem prestavil na EU karto, je vse delovalo normalno. EU je v mapi system poimenovano gmapprom.