Garmin Nuvi - več kart na eno kartico

MeSkO__

Zelenc'
11. mar 2010
9
0
1
Dober dan

Zanima me nekaj. Namreč imam garmin nuvi 760. Težave imam namreč pri branju kart. Naložil sem novi CN in AR. CN na kartico ono AR pa na garmina. Zdaj ko dam iskanje mi ne najde nobene države, če sta obedve karte hkrati vklopljeni. Namreč garmin ni moj in je od starejšega gospoda, ki nima pojma kako delate s temi stvarmi. Samo zna Kam - naslov......... In zanima me kako bi se dalo naredit da bi bili obe karti naenkrat vklopljeni in bi delalo. Namreč to mam zdaj 5 garmin, ki nalagam nove karte. NA prejšnih 4 dela brez problema( bili so različni modeli) Kaj bi bilo za naredit?

Hvala

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Pri vklopljeni obe mapi na garminu pride do takih zapletov .Imeti moraš samo eno mapo vklopljeno ali :CNENT 2011.32 ali pa AR 3.11 .

Nazadnje urejeno:

MeSkO__

Zelenc'
11. mar 2010
9
0
1
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Povej ali napiši če imaš noter to : bazna karta (gmapbmap.img) . Da ti pošljemo file .

Tega pa zaj nemorem vedet ne. Nimam vec je doma. Jo rabi ta teden. Konec tedna si jo bom zopet sposoda pa bom pogledal... Hvala

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Imaš na ZS file basemap v5 .Lahko pa ta gospod sam pogleda v garmina noter če je ta file noter gmapbmap.img .Lahko ga vodiš

tic

Pripravnik
Izključen uporabnik
31. avg 2007
319
0
18
Rad bi preizkusil AR 3.20 NT in pa AR 3.11 lite da bi videl razliko. Sem dal obe karti na napravo v različnih datotekah, pa mi vedno pokaže le AR 3.20 NT lite verzijo pa ne. Sem dal lite na kartico pa mi tud je ni pokazal, ko pa sem zbrisal AR3.20NT pa je lite bila normalno vidna, tak da je s karto vse vredu. Vem da ni smiselno met dve skor isti karti gor, ampak bi želel samo poskusit če lite verzija manj zaostaja v krožiščih, oziroma če je dost hitrejša. Aja imam pa nuvija 1300, firmware 4.90 in pa LA in JCV aktivirano

Nazadnje urejeno:

Smer

Pripravnik
4. maj 2009
75
11
8
Kranj
MeSkO__
Kot je že nekdo napisal, če imaš vklopljeni obe karti so težave, ker se prekrivajo iz obeh zemljevidov bivše naše republike, zdaj države. Tej težavi se lahko izogneš tako, da v CN izbrišeš vse karte naših bivših republik, ker imaš te že v AR. Potem imaš lahko vklopljeni obe karti istočasno.
Sam sem si naredil takole. V Garmina sem naložil AR, na kartico pa CN z izbrisom vseh zemljevidov HR, BIH,MAC, ČG,SR, mislim da tudi Albanije in TOPO. Tako, da imam istočasno vklopljene CN in AR, občasno vklopim TOPO in izklopim AR.
Sem pa nekaj ujel, samo ne vem, če bo to držalo, da bo zadnja karta CN, ki bo izšla, imela tako dobro pokritje Slovenije, da AR ne bo več potrebna.

Nazadnje urejeno:

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
@smer

Ne vem, če bo tvoja trditev ravno držala. Če izpustiš v CNE države bivše YU, ravno tako nastopijo težave ob vklopljenih dveh ali več kartah. Zakaj. Ceste na mejah držav se namreč ne prekrivajo 100%. Najboljše je še vedno, žal imeti vklopljeno samo eno karto.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Smer pravi:
Sem pa nekaj ujel, samo ne vem, če bo to držalo, da bo zadnja karta CN, ki bo izšla, imela tako dobro pokritje Slovenije, da AR ne bo več potrebna.
Kar se samih cest in naslovov tiče ja. Tudi manj te po kolovozih vodi kot AR in vodenje je boljše. Toda po drugi strani me je CN že nekajkrat pri enakih nastavitvah samo ob preklopu karte želel peljati po daljši poti.

fifi

Zelenc'
2. dec 2008
23
0
1
Sem bolj lesen za te stvari in vas prosim za pomoč. Ker v Nuvi(255W) ni dovolj prostora, sem dal CNE2011 na SD kartico in ta tudi deluje. Po prebiranju tega foruma sem potem originalno ADRIO skupaj z unl.datoteko preimenoval v gmapprom in prenesel v napravo,
vendar pa karta ne deluje oz verjetno ne more odkleniti.
Prosil bi vas za pomoč kako se pravilno to naredi.
HVALA.