Garmin Nuvi - več kart na eno kartico

yill

Pripravnik
18. avg 2008
30
0
6
Pozdravljeni!

Imam težavo z NUVI 660 in zaznavanjem kart. Prebral sem vseh 10 strani te teme tako, da so mi stvari "precej" jasne.
Moj problem:
1. V mapsourcu sem naredil TRI .img datoteke (vse mape sem že odklenil v mapsourcu):
Gmapsupp.img --> vsebuje: AdriaRoute v2.20, AdriaTopo v2.11, SCG Route v1.9,Austria TOPO v1.0
Gmapsup2.img --> vsebuje: City Navigator Europe NT 2009
Gmapprom.img --> vsebuje: BlueChart Atlantic v9.5
2. Datoteke naložim na garmin SD kartico
3. Prepozna mi samo karte iz Gmapsupp.img, torej te: "AdriaRoute v2.20, AdriaTopo v2.11, SCG Route v1.9,Austria TOPO v1.0"

-Kaj delam narobe?

Hvala v naprej za pomoc

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Slabo si prebral, zlasti zadnje dve strani, kjer smo razpravljali, kako velika je lahko tista edina IMG datoteka na SD kartici!

Če bi tvojo kartico uporabil za GarminXT bi vse delovalo OK, Nuvi 660 pa na SD kartici prepozna le eno IMG datoteko (gmasupp.img).

Sba

Pripravnik
18. avg 2007
225
1
16
LJ
ksz

Meni nikakor ne uspe na nüvi 660 spraviti City Navigator Europe NT 2009 in AR 2.20 skupaj. Posamezno deluje, če pa ju pošljem skupaj na kartico mi ne deluje iskanje. (namesto naslova zahteva hišno številko, nato pa se ugasne) Če izklopim AR 2.20, deluje, če pa izklopim Citi Navigator, pa ne.

Na napravi imam prednaložen City Navigator Europe NT v9 in pa kupljen AR 2.0 (update z 1.70). Želel bi, da so "kupljene" zadeve ločene na kartici, pa mi ne uspe. Poskušal sem tudi preimenovati ime datoteke na kartici na gmapprom.img in gmapbase.img, vendar preimenovanih ne zazna.

Pozna kdo kako rešitev? Morda kaj delam narobe?

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Če si kupil se obrni na prodajalca ali izdelovalca. Če si pa "kupil" bo pa z odklepom kaj narobe!

Sba

Pripravnik
18. avg 2007
225
1
16
LJ
Sem zdele probal original kodo za AR, pa deluje tudi za 2.20. Kaj se ni nekaj govorilo, da bo delalo le do 2.0?

No, sedaj bom verjetno uštimal.
smile-1.gif

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18
Se bom prislinil k tej temi in kar prešel na vprašanja.
Na Garminu 760 imam gmapbmap.img in gmapprom.img file (skupaj 1.75 GB),
na SD pa samo gmapsupp.img file (545 MB)

1. Je hitrost delovanja (osveževanja) GPSa boljša, če uporabljam karte na notranjem spominu, kot če jih uporabljam s kartice ?

2. Če bi dal karte (datoteki gmapbmap.img in gmapprom.img iz GPS notranjega spomina na SD) in obratno (gmapsupp.img datoteko iz SD kartice v notranji spomin GPS-a), bi zadeva sploh delovala oziroma, kako naj se lotim tega postopka ? Rad bi namreč karte, ki jih večinoma uporabljam, prenesel v notranji spomin GPS naprave in tiste, redko uporabljane, na SD kartico.

BorutMaja

Pripravnik
23. jul 2008
97
0
6
45
Citat:
Uporabnik Jodlar pravi:
Posta ne najdem, sem pa shranil besedilo:

Citat:
pa še to Garmin lahko odpre po več map naenkrat po naslednjem postopku
poimenovati jih morate:
Gmapbmap.img -->base map (1. mapa)
Gmapsupp.img -->your map (2. mapa)
Gmapsup2.img -->another map (3. mapa)
Gmapprom.img -->another map (4. mapa)

vse mape shranite na SD Card\Garmin\
Kdo in v katerem postu je bilo to napisano se ne spomnim ampak preverjeno deluje na 660 in 750T

To kaj si ti napisal ... To lahko uporabim imena za vse mape? ... na primer osterreich topo mi prekrije s Adria Route ...

Se pravi, zdaj če uporabim katerokoli od zgoraj navedenih imen in preimenujem, potem pa nazaj naložim adria route, bosta potem obe mapi gori?
Ampak kako bi naj bila, na primer, ta mapa: "Gmapbmap.img -->base map (1. mapa)" prva mapa, ko pa mam jaz na SD kartici pod prvo mapo ime "gmapsupp.img"?

Ali ma to kaj veze, kako je ime mape pod TOPO ali Route, na primer če spremenim gmapsupp.img v gmapbmap.img, bo potem še vedno delala karta?

Upam da je moje kompliciranje kdo razumel, se pa veselim odgovora.
LP.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
To ne drži. Jaz sem probal na Nuviju 350 in 250 in je prepoznal samo gmapprom.img in gmapsupp.img. In popolnoma nič drugega.

boogle

Pripravnik
29. apr 2008
287
0
16
Bom izkoristil kar tole temo:

Zanima me če imaš cel CN-Europe in celo AdriaRouto na eni napravi hkrat (nuvi ali XT) in obe odkljukani - kako napravca ve katero uporabit za Slovenijo? ...npr na AR je že šentviški tunel, v CN-E pa ni in... kako nuvi ve "katero slovenijo vzet" za navigacijo?

medeni

Pripravnik
6. dec 2008
56
0
6
Murska Sobota
Pr meni za slo zmer uporabi AR kljub temu, da so vse karte okljuklane. Zakaj tako dela ne vem verjetno zato, ker lahko izračuna hitrejšo pot. Če daš ruto od nas recimo v nemčijo do meje uporabi AR potem pa CN. Ne vem ali to "znaju" vse naprave ali samo določene? Načeloma pa je nastavitev hitrejša pot torej bi moral uporabit AR, ker ima tudi AC od MB do Lendave gor itd...

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Naprava ima sistem, ki glede na položaj sama preklaplja med kartami, vendar zna včasih tudi malo zaštrikat, zato je bolje, da sam izbiraš karte katere rabiš.

Blond

Zelenc'
30. jan 2008
13
0
1
Maribor
Pozdravljeni mojstri !!!

Tak zdaj vas pa res prosim za pomoč. Malo še pa bom mojga Garmina vrgo pri oknu ven
wink-1.gif

600x sem že poskušal preimenovati img in unl fajle in nikakor ne prepozna druge karte.

Imam Nuvija 200W

Adriaroute 2.2 na napravi in tega prepozna vedno, neglede na to kako ga preimenujem

City Navigator 2010 pa na SD kartici in tega hudiča ne prepozna nikakor.
Poskušal sem že z
Gmapsupp.img in Gmapsupp.unl
Gmapbmap.img in Gmapbmap.unl
Gmapsupp.img in Gmapsupp.unl
Gmapsup2.img in Gmapsup2.unl
Gmapprom.img in Gmapprom.img

Nikakor noče prepoznati City Navigator Europe 2010.

Dajte mi prosim pomagat in povedat kaj delam narobe.

Hvala in LP
Blond

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.083
5.657
113
Isti problem na nuviju250......nuviju270......na garminu ni varjante dat gor CN2010....edin na SDju ga bere!

Na nuvi760 dela brez problema....ma kdo kako idejo?