garmin 2455

BeWild

Zelenc'
3. dec 2013
12
0
1
Sevnica
sites.google.com
Torej, sedaj me pa zanima še ena stvar.. Ali obstaja možnost da si doma na računalniku naredim ruto in s katerim programom seveda, da jo potem nesem v Garmina in me bo on peljal po njej?

Druga stvar ki pa je... Ali obstaja možnost da bi navigacija prikazovala prepoved prehitevanja za kamione, kje ob strani tako kot prikazuje omejitev hitrosti ali kaj podobnega?

Najlepša hvala!

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
@Alijen

Lahko ga spremeniš v tovornjakarski 465, pridobiš lane assist to je pa tudi vse.

@BeWild

Na Pc si lahko narediš ruto preko Mapsource in potem pošlješ na napravo.
Prepoved prehitevanja za tovornjake ti bo prikazovalo le, če si boš naredil poi točke za to.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Ja, upoštevaj nasvet od scania, ti govori to iz lastnih izkušenj
smile-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
@BeWild

Moj prejšnji odgovor se je nanašal za Alijen, ti ne boš nič poškodoval, če narediš ruto v mapsource in jo pošlješ na napravo.
To za prepoved prehitevanja za tovornjake bi pa rabli koordinate, da lahko potem naredimo poi točke ali če lahko te točke dobiš kje drugje.

Torej na nuviju, ko se pelješ po cesti in naletiš na znak za prepoved prehitevanja za tovornjake stisni na nuviju na ikono avta in ti bo odprlo okno s koordinatami in samo shraniš.
Ko si doma potem pogledaš pod priljubljenimi te koordinate in jih posreduješ in bomo naredili skupaj POI za omenjeno kategorijo.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
Komot predelas na 465...da bos imel LA in izbiro kamijona..

Samo da model ostane se vedno uradno 255...do tja ni panike da zaspi...poisci moj post v tisti temi ce ti prva navodila ne bodo razumljiva
smile-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Na voljo nova posodobitev teksta v3.60 za 24x5/25x5.

V priponki je popravljen tekst, ki vsebuje te popravke:

Na voljo ni nobenega sporočila --> Ni novih sporočil. Prosim, preverite kasneje.
"Ali želite napravo izključiti" - PREKLIČI in IZKLOPLJENO --> " NE " in " DA ".

Najbolj viden popravek je ta:

PREJ:
prva-stran-prej.png
POTEM:
prva-stran-potem.png

Odpravljena je pa tudi napaka na strani za koordinate ( tri črtice) kjer se spremeni zapis formata koordinat:

PREJ:
koordinate-prej.png
POTEM:
koordinatepotem-nove1.png

Odpravljenih pa je tudi še nekaj manj opaznih napačnih prevodov.

p.s.
Po prenosu priponke je potrebno le to razpakirat in se potem da sl_SI.glx v mapo Text na nuvija.

Priponke

• 1985175-sl_SI24x5in25x5v3.60.rar
    53,4 KB · Ogledi: 254

Kamele0N

23. jul 2008
42.077
5.652
113
Imam model 2405........

Težave ki jih opažam zadnje čase so sledeče:
1) če tapnem na ikono avta da bi shranil položaj mi garmin melje......včasih rabi dalj časa včasih manj
2) pri obeh CN NTU 2015.10 in 2015.20 sem opazil da mu dela problem izračunavanja rute če obkljukaš opcijo da te ne vodi po plačljivih cestah...oziroma brez Avtocest

Sploh daljše ture naprimer iz Essona do Pariza....ali pa pred kratkim iz Murterja do Ljubljane je napisal da je pot predolga in da je ne more izračunat......oz da jo bo ko pride do prve točke (recimo če planiram pot z točkami)....wtf ker ne moreš videt kam te bo peljal ker ne opciji Zemljevid ne ponudi trase poti

Garmin je posodobljen...zadnje NTU datoteke.....ima dovolj prostora.....tudi reset je bil ob nalaganju zadnje NTU karte

sprasujem se.gif

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Taki simptomi so značilni, ko imaš vklopljeno funkcijo traffic trends. Za začetek preveri in če je vklopljena jo izklopi.

Kamele0N

23. jul 2008
42.077
5.652
113
Sem 95% da jo imam izklopljeno...mi je delala ovinke okol Munchna
frown-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.077
5.652
113
Sem ga sicer v preteklosti popravljal z dodatnimi funkcijami...(2405 v 2455)...pa ne vem sicer ce je slo ok cez...imam opcijo 3D stavbe naprimer...karto vidi...stavb pa nikjer

pa une knjiznice poti imam dodatno nalozene...SQ al kaj so ze...pa se nekaj od visjih modelov...ga lahko kaj od tega moti
sprasujem se.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.077
5.652
113
Po pogovoru z Popotnikom prilagam odgovor z mogočimi rešitvami....

Citat:
Ne rabiš imet vmesnih točk, on ti preračuna kolikor lahko in ko se približaš do tega dela ti avtomatsko samodejno izriše ruto naprej brez da bi ti moral kaj posredovat ali da bi ti kaj zaštekalo.

Ta napaka se je pojavljala na dolgih relacijah tam cca 800km + ali pa, ko je bil predpomnilnik poln.

Probaj mu naredit 1Gb prostora na napravi in preveri, če bo isto jamral, da nima dovolj prostora.

Poglej v mapi GPX, če imaš mapo Archive večjo kot 50mb in lahko je tudi krivo, če imaš shranjenih preveč priljubljenih

Ki pa žal pri meni niso rešili problema
frown-1.gif

Probal bom ponovno naložit FW.....potem downgrade na eno verzijo nazaj ( če prvo ne bo pomagalo)

Včeraj spraznil GPX mapo.....zbrisal vse priljubljene.....na napravi je več kot 1Gb free prostora...

Pa ni šlo zračunat pot Eben (Avstrija)-Lj....ene 150km če sem obkljukal Izogibanja/brez stroškov na cesti ( Izogib Tauren tunelu)....nuvi pride do 80% in obvisi tam...vse ostale funkcije delujejo....se premika na karti ( ne zmrzne naprava)....

Napaka v FW al v karti
sprasujem se.gif
Prej teh problemov nisem zaznaval!

Aia funkcija če dam izogibanje Avtocestam deluje brez problema!

Kamele0N

23. jul 2008
42.077
5.652
113
Dal sedaj Brnik-Eben......točki sta samo 2...pa kljub temu napiše....

Načrtovana pot je predolga. Navodila za navigacijo bodo dodana, ko se približate cilju
bonk.gif

No vsaj pot pokaže celotno...da sploh veš kam greš
smile-1.gif

EDIT: po reloadu FWja bo očitno šlo skoz
cheer.gif

Nazadnje urejeno: