garmin 2455

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
V naših navodilih piše gmapsup1.img ti imaš v tvojem imenu en P preveč.

V mapi Garmin na SD daj ime karti CN2013.40.img in ti jo bo prepoznalo
wink-1.gif

Lahko pa ustvariš na SD novo mapo z imenom Map in v njo daš karto z imenom CN2013.40.img

POZOR:

Samo nuviji od modelov 2012 naprej prepoznajo v mapi Garmin karte z različnimi imeni.

BeWild

Zelenc'
3. dec 2013
12
0
1
Sevnica
sites.google.com
Nic od tega ne deluje. Ali mi lahko kdo pove kje naj dobim verzijo kart ki bo 100% delovala? Ampak kot sem že zapisal na drugih navigacijah ki jih imamo v kamionih ta mapa deluje.

Malo sem že brez upanja.. V tole navigacijo sem vložil že 10 ur (v 5 dneh) in še kar ni uspelo. Mogoče bi vas moral že prej vprašati.

P.s.: Med vsem tem nameščanjem in brisanjem mi je pred 15 min uspelo pobrisati staro karto in ne vem če to kaj vpliva na nadaljne delo ali ne.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
V mapi .System moraš imeti gmapbmap.img, ki je ne smeš izbrisat, če jo boš odstranil ti CN karte ne bo prikazalo.

Če ti ista karta dela na drugih napravah ti mora tudi na tej napravi.

V mapi .System ima originalna karta ime gmapprom.img.

Naredi print screen kje imaš sedaj karto, da ti je še vedno ne vidi, bomo tako lažje ugotovili v čem je problem.

BeWild

Zelenc'
3. dec 2013
12
0
1
Sevnica
sites.google.com
Torej, problem je še večji.

V mapi .System sem uspel izbirisati ½gmapbmap.img½. Originalna karta ½gmapprom.img½ ni iz 2.2102, temveč današnjega datuma
Še printscreen:

1907069-Breznaslova.jpg

Priponke

• 1907069-Breznaslova.jpg
    1907069-Breznaslova.jpg
    60,5 KB · Ogledi: 203
Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
Oziroma si jo prenesi z webupdaterjem na novo

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Originalna karta je od datuma 28.10 2013 čisto prva v vrsti na tvoji sliki.
gma, ki preverja odklepanje karte je pa od 2.12.2013 samo mi ni jasno kako ti je to uspelo, da je novejša kot pa sama karta.

Imam občutek, da si ti imel že novo karto gor in si potem dajal na nuvija starejšo oziroma po nepotrebnem drugo karto.

Zaženi Garmin express ali map updater in preveri, če ti bo ponudilo prenos karte iz Garmin serverja oziroma, če ti bo napisalo, da že imaš naloženo najnovejšo.

Preko webupdater pa ne moreš prenest gmapbmap, tukaj imaš link za gmapbmap, ki ga prenesi in samo daj v mapo .System. Klik

BeWild

Zelenc'
3. dec 2013
12
0
1
Sevnica
sites.google.com
Torej, prenesel sem gmapbmap.img. Sedaj je na navigaciji v mapi .System.

Kaj naj storim sedaj? Bolje da vas sprašujem korak po koraku, kajti očitno je da sem naredil že dovolj škode.

Garmin Express pokaže tole:

1907532-Breznaslova.jpg

Priponke

• 1907532-Breznaslova.jpg
    1907532-Breznaslova.jpg
    56,6 KB · Ogledi: 192

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Torej iz slike sodeč nimaš Lifetime ampak ti ponuja karto 2013.10, ki pa je že zelo stara.
Zapri garmin Express, ker ti v tvojem primeru ne koristi.

Iz mape .System izbriši gmapprom.img in gmapprom.unl.
Izbriši tudi vse datoteke, ki imajo končnico .gma

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
Men moj 2405 tud...ampak samo zato ker nisem nareu varnostne kopije peden sm se ga spravu prckat
wink-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Predvidevam, da imaš karto v mapi Map.

Torej sedaj si naredil edino napako, da si dal mapo Map v mapo .System.

IZREŽI mapo Map, pojdi ven iz mape .System in jo prilepi na root nuvija ( to je zraven map: text, voice..... ), ko bpš mapo Map prilepil na nuvija zraven prej omenjenih map bo tvoj nuvi prepoznal karto.

Evo za lažjo predstavo kje mora biti mapa Map:

nuvi.jpg

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Iz mape .System vzemi karto, ki jo imaš poimenovano gmapsupp.img in jo daj v mapo Map
Sedaj gmapsupp.img preimenuj v CN.img in ti nuvi mora videt karto.

Pojdi še pod nastavitve/ Zemljevidi/ in preveri, če ti vidi karto in če jo imaš obkljukano.

p.s.
Če še vedno ne bo videlo karte potem ti pa ostane še samo, da narediš hard reset ali clear non vol.
Ne pozabi pa, če boš delal hard reset, da narediš backup mape GPX kjer so tvoje priljubljene.