garmin 2455

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
A mi lahko kdo sporoči, če ima težave z Nuvi-jem 2405... gre za namreč za nastavitev poti "krajši čas" ... primer.. Garmin mi pokaže pot, kjer bom na cilju ob 14:05, če grem pa po svoje, seveda preračuna pot in nato izpiše 13:55. To mi nikol ne gre skupaj. Predpostavljam, da je verjetno težava v klasifikaciji cest...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
Zal slovensino mam ze up to date 3.40

Najbrz so ceste krive.....svojega sem se premal uporabljal....pa tud drugace nisem pozoren na cas

Daj kljukico stran iz izogibanje prometu in pejt na rocno ko pordeci ikona na zaslonu....mogoce si mel promet....k dajejo po 5min....

Kamele0N

23. jul 2008
42.077
5.652
113
Ima

Nima pa "mytrends" al kaj je ze
smile-1.gif

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
My trends je drugo. Torej odstrani kljukico pri opciji Traffic trends. Traffic trends je namreč funkcija katera zbira prometne informacije katere se ob nadgradnji kart prenesejo na garminov strežnik. Te podatke potem vstavijo v karto in delajo "sranje" vsaj za mene. Ko narediš ruto najhitrejša pot ti glede na dan v tednu in uro Garmin avtomatsko preačunava pot, katera se izogiba teh statističnih zastojev.

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
@popotnik
kolega ima en backup od 2455starega približno 2 tedna, sam nikjer se pa verjetno ne vidi katera verzija je. Mal sicer suminda bi bila posodobljena, ker nidolgo časa prej nič popravljal.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Kaj imaš vklopljeno pod izogibanje?
Imaš nastavljeno najhitrejša pot ali najkrajša pot?
Si probal izklopit My trends ( to je funkcija, ki si zapomni po kateri poti se voziš in ti avtomatsko naredi izračun poti) ?

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Pod izogibanje nimam nič izklopljeno (tudi makedama ne, ker se vozim po gozdnih poteh). Nastavljeno pa imam na "najkrajši čas". Imam pa samo opcijo "TraficTrends", ki je pravtako izklopljena.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Na voljo nova posodobitev teksta v3.50 za 24x5/25x5.

V priponki je popravljen tekst, ki vsebuje te popravke:

Na voljo ni nobenega sporočila --> Ni novih sporočil. Prosim, preverite kasneje.
"Ali želite napravo izključiti" - PREKLIČI in IZKLOPLJENO --> " NE " in " DA ".

Najbolj viden popravek je ta:

PREJ:
prva-stran-prej.png
POTEM:
prva-stran-potem.png

Odpravljena je pa tudi napaka na strani za koordinate ( tri črtice) kjer se spremeni zapis formata koordinat:

PREJ:
koordinate-prej.png
POTEM:
koordinatepotem-nove1.png

Odpravljenih pa je tudi še nekaj manj opaznih napačnih prevodov.

p.s.
Po prenosu priponke je potrebno le to razpakirat in se potem da sl_SI.glx v mapo Text na nuvija.

Priponke

• 1868795-sl_SI24x5in25x5v3.50.rar
    53,4 KB · Ogledi: 267

Kamele0N

23. jul 2008
42.077
5.652
113
Sej...
smile-1.gif
s "kritiziranjem" štajerščine nisem mislu nč slabega.....niti me niso zmotile take malenkosti...

...mam občutek da sem sedaj pognal cel kup nepotrebnih popravljanj v ozadju
bonk.gif

Aia zanima me ( 2405 model) zakaj mi na zaslonu ko imam delujočo ruto javla neka opozorila za tovorni promet ( ki se me ne tičejo).....neka ikonca tovornjaka

Sem nekaj flešal z tvojimi tooli pa niti ne vem al je to fičr že od prej al je pršu po fleshanju? ( btw nekih sprememb drugače nisem opazu da bi lahko reku da flešanje deluje)....?

Kamele0N

23. jul 2008
42.077
5.652
113
Bom slikal kmalu...zadnjič se mi je ravni izmuznila
smile-1.gif

V temi za flešanje 2xxx sem flešal z fajli za 24x5

BeWild

Zelenc'
3. dec 2013
12
0
1
Sevnica
sites.google.com
Pozdravljeni!

Imam velik problem z zgoraj navedeno navigacijo. Vse ostale 1300, 1400 ipd sem že posodobil s karto 2014.30. To sem storil tako da sem v mapo .System/Map prekopiral novo mapo ki sem jo potegnil iz interneta.

Tale navigacija se pa neverjetno upira. Karto sem poskusil prenesti tako na kartico kot na Garmina in mi je nikakor ne zazna. Predvidevam da z CN 2014.30 ni nic narobe.

Nujno rabim vaso pomoc!

LP

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Če si karto prekopiral v pot, ki si jo napisal (System/Map) ti normalno ne more delat. Če karto kopiraš v mapo System potem ne rabiš podmape "map", ampak jo prekopiraj direktno. Na Sd kartici naredi mapo "map" ali "garmin" in v njo prekopiraj karto.

BeWild

Zelenc'
3. dec 2013
12
0
1
Sevnica
sites.google.com
Pozdravljen!

Sem prekopiral direktno v mapo .System pa mi navigacija karte ne zazna, ravno tako iz SD Kartice na kateri je mapa ½Garmin½ v njej pa datoteka ½gmapsupp.img½. Na navigaciji sem poskusil z imenoma ½gmapsupp.img½ in ½gmapsupp1.img½, tako kot pise v ½Popotnikovih½navodilih.