Citat:
Uporabnik vincent pravi:
On ti garantira da to kar ti vidiš na števcu je tudi dejansko prikazano (in to ti pisno garantirajo) .
Ker če tega ne bi videl, ti dajo popust za okulista
Vi bi dokaj nedolžno goljufijo kaznovali huje kot umor. Kako bi potem kaznovali tistega, ki vozila ne popravi kot je potrebno (denimo brez airbagov, slab material pri zavorah ali da na avto gume, ki imajo za 5 metrov daljšo zavorno pot). Malo preveč cenite njegovo veličastvo AVTO. Potem bi morali na jabkah obešati gradbenike, ki v temelje hiše pred 50-imi leti niso dali natančno tiste marke betona kot je bila v projektu. In seveda tudi individualne graditelje, če hišo prodajajo.Citat:
Uporabnik maurice pravi:Kazen za goljufanje (vrtenje kilometrov nazaj) bi morala biti rigorozna - recimo zaplemba vsega imetja, premoženja, tistemu, ki to naredi - pa da vidimo, kdo bi se še upal.
To bi isto, če te ''garancije'' ne bi imel. Dovolj je, da so na kupoprodajni pogodbi zapisani kilometri, ne rabiš nobenega besedila v smislu ''garantiramo kilometre''.Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
No ja nevem ce je ravno takk. Sodelavec je kupil avto v avtohisi in po enem letu je ugotovil da ima avto prevozenih x2 kkt na stevcu. Je vrnil avto po enem letu nazaj in dobil vrnjeno kupnino.
Midva sva to debato že imelaCitat:
Uporabnik alkoholik pravi:
dejstvo je, da CAT števcev ne moreš vrtet. takoj ko ga razdreš da bi obrnil ure razpade (ne gre več nazaj...) vsaj pri starih cataih je bilo tako.
je pa tako, da števci se obračajo ker trg to zahteva. stara zgodba.... prodajalec garantira da on ni spreminjal km. ne garantira pa da jih ni noben v zgodovini (ker to je dejansko nemogoče garantirat). maurice, hec pri vrtenju je dokazovanje. ok če lahko dokažeš gre... če pa ne moreš nič. dokazat vrtenje je pa težko. sedaj bo malo bolje, ker se km vpisujejo na tehničnih ampak uvoženim (prvi registrirani) pa težko... kako boš dokazal da je lojz obrnil števec, da ga ni še hans v nemčiji...
Zadeva ni šla na sodišče, ker je prišlo do dogovora med strankama. Dogovor je pripravil prodajalčev odvetnik, tako da lahko verjameš, da ni predlagal nekaj, če bi imel kakšne druge za stranko boljše možnosti.Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
mtl daj sodno prakso prosim, ker me res zanima kako je to potem z dokazovanjem.
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Ko sem nazadnje peljal avto na tehničnega, sem jaz povedal, koliko km je na števcu.
Citat:
Uporabnik maurice pravi:
Garantirajo ti, da res piše na števcu tisto, kar ti vidiš na števcu.
Kazen za goljufanje (vrtenje kilometrov nazaj) bi morala biti rigorozna - recimo zaplemba vsega imetja, premoženja, tistemu, ki to naredi - pa da vidimo, kdo bi se še upal.
Ja pa kaj še no, potem bi bil vsak star avto 2000€ dražji, ko bi prodajalci plačevali zavarovanje proti takim primerom.Citat:
Uporabnik maurice pravi:
Garantirajo ti, da res piše na števcu tisto, kar ti vidiš na števcu.
Kazen za goljufanje (vrtenje kilometrov nazaj) bi morala biti rigorozna - recimo zaplemba vsega imetja, premoženja, tistemu, ki to naredi - pa da vidimo, kdo bi se še upal.