Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
Ker vas je tu nekaj, ki veste kaj to pomeni, bi vas prosil za razlago. Ne vem, ali se mi dobro piše, me pa zanima, kaj ta izraz pomeni, za mejne vrednosti pa najraje nebi vprašal
Citat: Uporabnik franci pravi:
Ker vas je tu nekaj, ki veste kaj to pomeni, bi vas prosil za razlago. Ne vem, ali se mi dobro piše, me pa zanima, kaj ta izraz pomeni, za mejne vrednosti pa najraje nebi vprašal
Gama GT so jeterni encimi ki se izločajo ob delovanju jeter. Če si jetra zadnje čase bremenil z (najpogostejša) alkoholom ali tabletami ali drugimi stvarmi, se lahko ob odvzemu krvi ugotovi povišam GGT (gamma gt).
Mejna vrednost za GGT je 0,92, če imaš povišanega se obrni na osebnega zdravnika ta te bo pa napotil k gastroenterologu, ali psihiatru
.Če imaš GGT malo nad to mejo se ne sekiraj, ker se ti bo verjetno samo hitro popravil. Piješ dosti tekočine, ter uživaš vitamine (B-complex). Izogibati se moraš pa (preverjeno) energetskim napitkom (ala redbull, itd...), katere ob povečani porabi zelo dvignejo jeterne teste.
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.