Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ne more policija kar tako prilagati dokazov, da bi prvo dali tistega, ki je človek slikan zadaj, potem pa ko bi rekel da ni on, pa drugega.
Saj to ni cirkus. In NE, če se vas lepo ne vidi na sliki je ne rabite plačati, vprašanje edino je, koliko bo stal odvetnik, ki vas bo spravil iz godlje, ker bo verjetno potrebno kar nekaj pravdanja.
Tidi policaj dobro ve, da tam kjer ni stanovanjskih hiš NI NASELJE, pa je jokavčku vseeno nabil kazen za naselje.Citat:
Uporabnik kihko pravi:
Preberi si še enkrat post od jokavčka in potem tipkaj naprej. Namreč jokavček ve, da je bil to on in sedaj išče le obvoze.
In če nekaj zajebeš, pač prevzameš posledice. Če ti pa hoče policist uturit kazen nepravično, se pa strinjam 100%, da izkoristiš vse možne akcije, da to preprečiš, pa še njemu kakšen zaznamek v spis stisneš.
.
Larifari to je teorija, praksa je pa drugačna.Citat:
Uporabnik SpEkTr pravi:
Če ti uspe dokazat, da v tistem času nisi vozil ti (si bil drugje), potem ok. Drugače moraš pa povedati, kdo je vozil, spet pa po zakonu nisi dolžan ožjih družinskih članov 'izdat'.
Prav da si plačal, ker bi sicer plačal dvojno, čeprav nisi nič kriv.Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Je že plačano.
Citat:
se za prekršek kaznuje lastnik oziroma imetnik pravice uporabe vozila, razn, če dokaže, da tega prekrška ni storil
Če boš napisal, da si bil pri dohtarju, pa če bo še dohtar to potrdil, se bo še vedno našel nekdo na policiji, ki bo pregledal in pretehtal dokaze in lahko dokazom ne bo verjel in ti pritožbo zavrnil. (in državni proračun obogatil za precej €€€€) . Kaj se pa zamudi da tako naredi? kdo mu pa kaj more?Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Torej, če imam dokaz, da sem bil recimo takrat pri dohtarju, tega prekrška nisem mogel storiti, s čim sem dokazal slednje.
kje v zakonu pa piše, kako blizu ceste morajo biti stanovanjske hiše, da se to šteje kot naselje?Citat:
Uporabnik synthman pravi:
..V zakonu točno piše, da je naselje tam, kjer je tabla IN stanovanjske hiše, torej morata bit izpolnjena oba pogoja.
...
khmm, kolk daleč od zadnje smreke pa še sega gozd? in koliko daleč med smreke še sega polje?Citat:
Uporabnik sass pravi:
kje v zakonu pa piše, kako blizu ceste morajo biti stanovanjske hiše, da se to šteje kot naselje?Citat:
..V zakonu točno piše, da je naselje tam, kjer je tabla IN stanovanjske hiše, torej morata bit izpolnjena oba pogoja.
...
Citat:
naselje skozi katero poteka javna cesta je prostor, na katerem so z ene ali obeh strani ceste vrste ali skupine stavb in so njegove meje dolocene s prometnimi znaki za oznacevanje naselij;
Se sicer slabo vidi in teh krajev ne poznam, ampak se mi zdi da tam kjer je modela ujel radar ni kakih vrst ali skupin stanovanjskih hiš, tako da se meni zdi tabla za naselje. Sej v legendi si napisal " hiša" v ednini.Citat:
Uporabnik predator pravi:
Saj tam so hiše, poglej sliko na 3. strani, kjer sem označil vse kar tam stoji.
Tam je upravičeno 50km/h.
Citat:
V zakonu točno piše, da je naselje tam, kjer je tabla IN stanovanjske hiše, ...
Legende so napisane največkrat v ednini. Drugače pa tam res ni hiše je pa zato cesta ena stranska cesta po kateri prihajajo šolarji in je ob enem odcep za v vas. Saj boš začel drugače razmišljat, ko boš imel svoje otroke.Citat:
Se sicer slabo vidi in teh krajev ne poznam, ampak se mi zdi da tam kjer je modela ujel radar ni kakih vrst ali skupin stanovanjskih hiš, tako da se meni zdi tabla za naselje. Sej v legendi si napisal " hiša" v ednini.Citat:
Uporabnik predator pravi:
Saj tam so hiše, poglej sliko na 3. strani, kjer sem označil vse kar tam stoji.
Tam je upravičeno 50km/h.
jest mislim, da je tabla za naselje tam napačno postavljena, tam že zdavnaj ni nobenih stanovanjskih hiš. pa gasilsi dom tudi ni stanovanjska hiša.