Fotografija s položnico

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Citat:
Uporabnik keber pravi:Postavljanje radarjev na izvozih iz naselij na travnikih in smatranje je debilizem prve vrste, ki je dovoljen samo v Sloveniji.
Se strinjam 100%. Ampak ni način, da potem jokcaš po forumih, da to pa ne gre in nisi nikogar ogrožal, namreč kršil si zakon, za katerega si točno vedel kakšen je.
Prava pot je, da se pritisne na zakonodajalce, da vstavijo noter še členek, kateri pravi, da je to prepovedano. Podpišem takoj, lahko tudi prvi.
AJa, pa ni dovoljen le v Sloveniji, pojdi malce bolj vzhodno, pa boš hitro dobil še kakšno lepšo cvetko (lijepa naša, Bosna, itd.).

mick

Pripravnik
3. avg 2007
101
0
16
53
www.aquariumwild-team.com
Je pa smešno, kako se višina kazni spreminjajo glede na približno iste hitrosti. So mojo dobili na radar, poslali sliko in položnico po pošti. V naselju omejitev 50, ona vozila 65, kazen brez polovičke 80 EUR in nič kazenskih točk.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik mick pravi:
Je pa smešno, kako se višina kazni spreminjajo glede na približno iste hitrosti. So mojo dobili na radar, poslali sliko in položnico po pošti. V naselju omejitev 50, ona vozila 65, kazen brez polovičke 80 EUR in nič kazenskih točk.

ja leta gospodovega? rang kazni je na 10km/h vezan

od 51-60, 61-70, 71-80, 81-90, 91+

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik kihko pravi:
Aja, samo tebi ne pride na misel, da bi komu olajšal kaj, a ne? Temveč ti gre le v nos, kako nekateri pridejo čez brez kazni, nekateri pa morajo plačevati. Welcome to [censored] Slovenia.
cool-1.gif

Postavljanje radarjev na izvozih iz naselij na travnikih in smatranje je debilizem prve vrste, ki je dovoljen samo v Sloveniji.

si mu ti odgovoril namesto mene.
zmaga.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Zanima me ali moram jaz dokazati, da nisem vozil ali morajo oni dokazati, da sem jaz vozil? Ker na obvestilu mi piše "zaradi suma storitve prekrška po"...
Ti moraš dokazat, da nisi. Če si recimo uspeš na šihtu dobit dod firme poštemljan izpis iz registratorja, da si bil ob 8 že na šihtu, bi znalo it skozi. Ampak če nisi 100%, da boš speljal (res dobil dovolj dober dokaz) raje plačaj tistih 125€ in daj mir ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:

je pa zanimivo, kako se zgražaš nad uno tetko tam v drugi temi, ko je pregledn ovink sekala 30cm čez polno črto, pol dobiš pa kazen za 20 preveč v naselju...

Kot sem povedal, to je posneto malo pred tablo za konec naselja, kjer ni več nobenih hiš. Če pa voziš s polovico avta po drugi strani ceste (vmes je pa še polna črta), pa neposredno ogrožaš več udeležencev v prometu.
Lej, prekršek je prekršek, ne zdaj bedaka iz sebe delat. Nič bolj ni una teta ogrožala kot ti - oba sta naredila prekršek.
In tudi če realno pogledamo, je tole isti k...
Ali lepo vzemi nazaj, kar si napisal o njej, ali pa priznaj, da si enak "nevarni divjak" kot ona ... O

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Imajo pa nemci predpis, ki je različen v različnih zveznih deželah in je povsod nekje od 100-200m od krajevne table prepovedano policajem merit hitrost...
Če ni hiš ipd, in velja ob vstopu in ob izstopu. Pa nemci niso edini, nizozemci imajo recimo kodek, po katerm se ne meri pred in za tablami (izjema so križišča), po klancu navzdol, pred začetkom dela na cesti ipd ...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
ksz

Kakšna so točno pri nas pravila za naselje oz. za omejitev 50km/h? Poleg table mora biti kaj še? Verjetno stanovanjske zgradbe v oddaljenosti x metrov od ceste? Samo gasilski dom verjetno ni dovolj, če ni nobenih bajt in stanovanj, na drugi strani pa polje in gozd...

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
V enih državah morajo imeti na sliki tudi obraz osebe, da kazen lahko izstavijo (npr. UK). Pri nas kazen izstavijo na podlagi reg. št., če pa ti hočeš mutit, da ga je vozil nekdo drug, je pa to na tebi. Kazen si dobil izstavljeno "po pravilih".

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Na tem odseku je pri gasilskem domu na ovinku na levi strani odcep za Vače (gledano iz smeri LJ). Pri gasilskem domu tudi otroci šolarji izstopajo iz avtobusa, kateri živijo desno v vasi (če gledamo sliko ChaoRena) s tem, da ni nikakršnega pločnika ipd...
In kot sem rekel je tudi en odcep za vas in je zato tam 50km/h upravičeno, vendar nihče tega ne upošteva.

Ampak počasi se bodo/bomo vsi navadili tudi to upoštevati tako kot smo se omejitev 60km/h pri Kresniškem mostu
smile-1.gif

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
435
24
18
Gorenjska
Če še enkrat dobro pogledaš na fotografijo boš našel tudi številko 066, ki kaže od katere hitrosti naprej te radar slika. Ta na sliki je namenjeno nastavljen na hitrost višjo od 66, ker v tem primeru ob odbitju tolerance radarja padeš v višji razred prekrška (10 -20 kmh prekoračitev). če bi se na istem mestu peljal 64 slike sploh ne bi bilo.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Ne zagovarjam divjanja, razmišljam samo ali je avtor "upravičen" do kazni ali ne.

32. člen ZVCP pravi takole:
Citat:

(1) Največja dovoljena hitrost vozila je omejena:
– 50 km/h – na cestah v naselju;
– 30 km/h – v območju omejene hitrosti;
– 10 km/h – v območju umirjenega prometa in v območju za pešce.
(2) Na posameznih cestah v naselju ali njihovih delih je največja dovoljena hitrost za vozila lahko največ 70 km/h, če varnost prometa in predpisani prometnotehnični elementi to omogočajo in je to določeno s predpisanim prometnim znakom.
(3) Naselje, v katerem je hitrost omejena v skladu s prvim odstavkom tega člena, je pozidano območje ob cesti, ki ga sestavlja več stanovanjskih stavb, ki tvorijo prostorsko celoto, v kateri se pešci in vozila lahko vključujejo v promet na tej cesti preko dovoznih poti, ulic, trgov, parkov ali drugih javnih površin. Naselje vključuje tudi dele ceste znotraj pozidanega območja, ob katerih ni stanovanjskih stavb. Meje naselja morajo biti označene s predpisanim prometnim znakom.
.
.
.

Sodne prakse ne poznam, prav tako ne ostalih predpisov. Ampak po zgornjem členu sodeč kot laik mislim, da se avtor kazni lahko izogne. Tole na sliki mi namreč ne deluje pozidano območje.

Bi bilo pa fino, če pozna kdo še kaj več predpisov na to temo (če obstajajo?).

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Saj ti lepo piše. Če je znak za tistim ko so ga slikali se lahko 0 izogne kazni.

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Če ti uspe dokazat, da v tistem času nisi vozil ti (si bil drugje), potem ok. Drugače moraš pa povedati, kdo je vozil, spet pa po zakonu nisi dolžan ožjih družinskih članov 'izdat'.