Ford Focus

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.364
87
48
Jaz pri Focusih poznam naslednja dva "falerja":
- ključavnice se s časom pokvarijo, posledično centralno zaklepanje začne štrajkat, ker se stikalo pokvari --- ta problem je nepomemben za tiste z daljinskim CZ
grin1.gif
,
- regulator prostega teka (cca. po 125.000 km je treba zamenjat).

Mašine so pa dobre in tudi ostanejo, če jih redno servisiraš.

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Jaz sem imel Focus-a karavana 3 mesece. Poraba 7.3 povrečje, mašina 1.6 115 KM. Seveda varčne relacijske vožnje. V mestu pa cca 9 l.
Na splošno bil zadovoljen z njim, kupil sem novega letos januarja in potem zamenjal aprila za Avensisa.
Mene je motila predvsem plastična notranjost, ni oblog na vratih, ampak sama trda plastika, avtoradio ni predvajal mp3 cd-jev, na tvojem mestu bi obvezno dodal zasilno rezervno kolo, tisti kit za polnjenje gume mi ni ravno vlival zaupanja, avto nima možnosti spreminjanja jakosti svetlobe zaslona.

Moja PORABA za Focusa.

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
A ni ta focus samo posodobljen in pride kmalu na trg čisto novi model ? Ker potem bi jaz raje vzel bravota ali megana.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
mašina je verjetno okej, ampak cisti mimosunek po porabi in zalost po zmogljivostih s 5-stopenjskim menjalnikom, vsaj kolikor sem se jaz znjim druzil tisti teden...najslabsa mozna kombinacija, za moje pojme.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Osebno sem tudi gledal Fordovega Focusa. Tezava in en izmed dejavnikov, ki je mocno vplival, da se zanj nisem odlocil, je njegova sirina. Zadeva sicer fajn pride, ko dinamicno vozis, problem pa nastane pri parkiranju na ze tako ozkih parkirnih prostorih in pa tudi v moji garazi (v katero gresta sicer dva avtomobila) bi nastala kar velika prostorska stiska v sirino....
Kolikor se spomnim, je avto sirok 1,83m, konkurenca pa nekje med 1.75-1,78m

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Ok hvala vsem za odgovore.

Sem imel možnost debatirat mal z eno lastnico omenjenega fokusa in po njenih besedah, ter po večini uporabnikov tukaj gor je to ql avtek za ta denar.

MP3-jev avtoradio res ne predvaja, ampak ima pa aux vhod tako da to niti ni problem. Je pa kot sem omenil verzija trend z trend+ opremo.

No verjetno bom nabavil, potem bomo pa videli kaj in kako bo.

Hvala vsem za odgovore.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
emmm...ford fokus...širina??
stupid-1.gif
to je piksna srednjega razreda (al še to ne). Kaj boš šele rekel za širino kak razred višje

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik sole pravi:
Jaz sem imel Focus-a karavana 3 mesece. Poraba 7.3 povrečje, mašina 1.6 115 KM. Seveda varčne relacijske vožnje. V mestu pa cca 9 l.
Moja PORABA za Focusa.

13.gif

115 bencinskih hp in sprednji pogon naredi porabo 9l?
d055.gif
Zame ni hujšega kot avto, ki veliko porabi in gre prav nikamor.

Drugače se pa zadnje čase tudi sama nagibam k nakupu (sicer rabljenega) Focusa, ampak seveda dizla, ker trenutno rabim nekaj za šparat.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Kolk bo pa po tvoje kuril avto z tako težo in tako NA močjo po mestu?? Če se cjažiš po eni LJ ti manj kot to ne more kurt. Drugo so relacije kar pa 7l ni visoka poraba. J. te režim vožnje
stupid-1.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Soseda nima nobenih problemov s širino, ne v garaži (od lj blokov) ne na parkplacu
evil.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Kaj teb ni jasno? Toliko kuri če cel tank narediš po mestu, ostalo je vse okol 7, poglej poraba.com.

Saj ni Prius.
bonk.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.062
5.659
113
Res nevem zakaj bi bla za 1.6 mašino to (pre)velka poraba
sprasujem se.gif
Je čist realna!

Pa tud potem k bo kaka nova 1.6 mašina not z kakim turbopuhalom not ne bo nč manjša.......bojo pa zato konjev več! Pa pospeški bojo boljši....itd......poraba bo pa zmer ista znotraj samega razreda mašine! Glede na same kilowate

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.062
5.659
113
Al pa če gledaš tud tko lah...zadnje čase k je ta "downsizeing" mašin......nevem recmo moj motor običn 10let star 130KM 1,8 16V...po mestu 10litrou

nevem fiat bravo kak 1,4 T-jet z 130KM bo lih tko 10litrov po mestu rabu....pa se bo kdo pol oglasu....Wauuuu 1,4 mašina pa tolk požrešna.... ETAk
aplauz.gif

gleda se kilowate pa težo avta......benz ma cca 21.000 J/kgK energijske vrednosti.......izkoristek mašin je cca 0.20-0.23...avto ma tolk kilogramov (se prav neki energije benza gre v premagovanje teže).....upor majo vsi osebni tm tm....tolk bo kuru pa da se na trepalnce postavš!

Pa če bo to 1,8 atmosferski z 100 kW al pa 1,4 T-jet z 100 kW......napredek je edin pr odzivnosti....pospeševanju....evo mogoče v par % manjši porabi ker se z raznimi novimi tehnologijami izkoristek same mašine izbolša za par 0,0x % (turbina....kak zakompliciran način vbrizgavanja k ga 10 let stara mašina še ni mela....)

Nazadnje urejeno:

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Res nevem zakaj bi bla za 1.6 mašino to (pre)velka poraba
sprasujem se.gif
Je čist realna!

Pa tud potem k bo kaka nova 1.6 mašina not z kakim turbopuhalom not ne bo nč manjša.......bojo pa zato konjev več! Pa pospeški bojo boljši....itd......poraba bo pa zmer ista znotraj samega razreda mašine! Glede na same kilowate

Mislim, da sem že napisala, kaj mi ni bilo jasno.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.768
169
63
razlika bi se poznala, če bi 1,4 turbo motor dali v tvoj stari avto, ki je verjetno enih 200-300kg lažji.
tako da, napredek je, ampak striktno skozi porabo se ga pa ne vidi.
Se pa strinjam, da je poraba še najbolj odvisna od kilaže in načina vožnje. Moč niti nima velikega vpliva.

lp

Kamele0N

23. jul 2008
42.062
5.659
113
OK.....mal izobraževanja o avtih ti kot ženski vseno ne bo škodilo (čist tko preventivno...da ne bo kake zamere)
evil.gif