Folije za display

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Imam obratno izkušnjo. Originalna folija ni vredna popolnoma nič. Na soncu se pod nobenim pogojem ne vidi nič. Na 9090 imam Brando folijo, ki pa v vseh pogojih omogoča odlično čitljivost ekrana.
Zanima me, če ima kdo izkušnje z rezanjem Brando folije. Imam eno od HP4700, ki je prevelika in jo moram odrezati. Se da s skalpelom?

Še zanimiva izkušnja, glede občutljivosti ekrana brez zaščite. Pozimi smo se vozili s terencem po snegu in moj Qtek 9090 mi je padel iz žepa. Tega nisem takoj opazil, tako da ga je kolega kar dvakrat povozil s terencem. Pod snegom je bilo blato in ko je bil aparat najden, je bil popolnoma zabit v blatu. Sveda sem ga moral razdret in temeljito oprat z vodo. Tega je že dve leti in pol in aparat še vedno deluje. Na ekranu se skoraj ne opazi kakšna poškodba. Pa lahko rečem, da je bila kar hard vožnja čez njega, saj je tudi SD kartico vrglo iz ležišča. Največje poškodbe so bile na bateriji in ohišju, tako da sem moral menjati oboje.

bsa

Pripravnik
2. sep 2007
67
0
6
Verjamem ja, da niso ti ekrani narejeni, da bi kar tako crknili.. ker le šariš po njih s palčko (po domače).

Jst bi jo imel predvsem zato, ker si pocasi modificiram tel. da ga bo mozno s prsti upravljat (TomTom ima to ze po defaultu lepo izvedeno)...

mish

Pripravnik
18. avg 2007
181
0
16
Obišči stran
Sej s prsti gre tudi brez folije.
Samo prstni odtisi so bl jeba
wink-1.gif

forgot

v penziji
23. jul 2007
293
0
16
Brando folija se da brez težav rezati s skalpelom.

Ko sem prodal rx3715 sem folijo obdržal (jebiga je bila draga) in jo nato obrezal na mero za novi P990. Uporabljal sem jo tudi na starem P910 in sem bil zelo zadovoljen. So drage, so pa tudi odlične.

LP

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Jest sem na vseh telefonih brez folije, pa je niti ne pogrešam, brat ima vedno gor folijo pa mi je zadnjič nekaj kazal zunaj pa nisem nič videl, sem moral fajn senco naredit pa še proti meni obrniti, tko da zase vem da ne bom imel folije. Imam rajše prstne odtise kot pa da nič ne vidim. O kakšnih praskah pa ni sledu na mojem telefonu čeprav po njem včasih šarim tudi z izvijačem ker je ravno v roki in se mi ne da stylusa ven dajat
wink-1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Pol pa to zelo z občutkom delaš. Jaz imam praske na foliji od stylusa, da bi pa bil brez folije pa no go .Škoda zaslona, pa še grdo zgleda.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Na dlančniku, ki ga 99% uporabljam za navigacijo na prednji šipi sem imen najprej folijo "brez prask". Folija je bila mat, na razdalji cca 1m se je ekran videl odlično, bližje pa so bile videti drobne "pikice". Stylus je drsel zelo grobo, da ga je kar malo "pošmirglalo". Sedaj imam Brando "hohglanc", stylus drsi "ko mina" v roki moram dlančnik obračati od svetlobe, da vidim ekran. Ko je dalnčnik na nosilcu na šipi pa v glavnem na ekranu vidim samo samega sebe. Verjetno bi moral vzeti rahlo matirano folijo!

Andi

Pripravnik
18. avg 2007
45
0
6
No, če se že ravno pogovarjamo o folijah, čez folije Martin Fields jih najbrž ni.

http://www.martinfields.com/SI/screen.asp?prod_type=screen&pro_category=Mobile%20Phones

Sam jo na svojem HTC TyTn uporabljam že več kot leto in pol pa ni niti ene praske, vidljivost je krasna, sploh je ne opaziš. Sicer ni ravno poceni, sam sem naročil komplet dveh, pa dvomim, da bom drugo sploh odpakiral, prej bom zamenjal telefon.
Toliko o mojih izkušnjah.

LP

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Potrjujem tole. Jaz sem jo imel na mojem starem hp4150, ki ga ima sedaj oce. Gor je ze 4 leta, pa je kot nova. Odlicna zadeva

forgot

v penziji
23. jul 2007
293
0
16
Bleščanje Brando folije je enako bleščanju samega ekrana, ali manjše.

LP

Andi

Pripravnik
18. avg 2007
45
0
6
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Zanimivo, zgleda da pošiljajo tudi v Slovenijo. A je kakšen interesent za N95, da bi kupili v dveh TwinPack in tako prišparali 4€?

Seveda pošiljajo v Slovenijo, deluje brez problema, pa še precej hitro, kakor se spomnim.
Če ste opazili, piše da jih lahko tudi umivaš. To najbrž drži, vendar ne morem potrditi, odkar sem jo nalimal je še nisem snel z ekrana, ker preprosto ni potrebe.
cool-1.gif

Vsekakor vredna svojega denarja.

darwin

Majstr
17. avg 2007
592
369
63
Kaj je zdaj že vsak svoje kupil, al kdo zbira naročila?
Če se bo šlo v group-buy, sem kandidat za folijo za hp rw6815.

Katsumi

Pripravnik
29. sep 2007
68
0
6
41
Dam roko v ogenj za folijo Brando. Sem jo mela na dlančniku in jo imam na telefonu in je ne morem prehvalit
smile-1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Tako je.Sam sem nabavil brando prek ebaya za 9,5 eur s poštnino + 2eur za nakazilo. Foija je zelo dobra, v soncu se precej bolše vidi, moti me le neke vrste "zrnavost" - vidim ko neke pikice na beli podlagi, kot da folija nebi bila 100% prozorna. Mogoče jo bo treba spucat, ker preden sem jo dal gor, se mi je že nabralo nekaj praha na njej. Super drsi po njej , ni madežev , skratka zadovol sem. lp

Kiri

Pripravnik
15. avg 2007
498
0
16
40
Murska Sobota
Obišči stran
Zanimivo. Tudi sam si lastim 9090 in imam podobne izkusnje. Padel ze dostikrat na tla. V sneg, travo, manjso luzo sredi naliva, itd... Se vsak padec je prezivel. V najslabsem primeru pade ven SD kartica. Je pa kolega imel tudi 9090 na katerem mu je dvakrat pocil display. Pravi, da ga je pazil kot dojencka, pa da mu ni niti enkrat nikamor padel.
No, drugace pa imam tudi jaz neke folije, ki sem jih pred leti narocil na ebayu...ko dlancnik uporabljam kot navigacijo je groza...ce je sonce na napacni strani ne vidim absolutno nic, pa spraska se tudi hitro. Jih pa imam se par komadov na zalogi...
smile-1.gif