Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Glede na to kako pogosti so pri nas izvozi bi moral imet kar 'srečo', da bi te našli.
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
in če avto ni pisan name?
Citat:
8. člen
(odgovornost lastnika vozila)
(1) Če je prekršek zoper varnost cestnega prometa storjen z vozilom, pa ni mogoče ugotoviti, kdo je storilec, se kaznuje za prekršek lastnik ali imetnik pravice uporabe vozila, razen če dokaže, da tega prekrška ni storil.
(2) Če je lastnik ali imetnik pravice uporabe vozila, s katerim je storjekn prekršek iz prejšnjega odstavka, pravna oseba, državni organ ali samoupravna lokalna skupnost, se kaznuje za prekršek njihova odgovorna oseba.
(3) Lastnik, imetnik pravice uporabe vozila oziroma voznik, kateremu je bilo tako vozilo zaupano za vožnjo, ne sme omogočiti, dopustiti ali dovoliti vožnjo vozila osebi, ki kaže znake nezanesljivega ravnanja ali osebi, ki ne sme voziti tega vozila.
Citat:
Uporabnik hipnotik pravi:
Če lastnik vozila lahko dokaže, da ni storil prekrška potem gredo stroški postopka iz proračuna.
Ali je izposodit vozilo kaznivo, da bi nosil odgovornost za to dejanje?Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Uporabnik hipnotik pravi:
Če lastnik vozila lahko dokaže, da ni storil prekrška potem gredo stroški postopka iz proračuna.
"Imam dve živi priči" ne gre več (no - vedno manj) skozi.
Dajte se končno zavedati, da vaša za vaša dejanja (sem spada tudi izposoja osebnega vozila) morate tudi nositi odgovornost.
Citat:
Po moje se ne vidi folija ampak ima vinjeta drugačen odsev, ker ni pritrjena na steklo (vmes je recimo 0,1 mm zraka).
Citat:
Uporabnik Swetko pravi:
Citat:
Po moje se ne vidi folija ampak ima vinjeta drugačen odsev, ker ni pritrjena na steklo (vmes je recimo 0,1 mm zraka).
Točno tako.Sem se pred kratkim pogovarjal z DARS-ovim kontrolorjem in je rekel, da je odsev nalepke druigi. Skratka, takoj opazijo, če ni prev nalepljena.
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik Swetko pravi:
Citat:
Točno tako.Sem se pred kratkim pogovarjal z DARS-ovim kontrolorjem in je rekel, da je odsev nalepke druigi. Skratka, takoj opazijo, če ni prev nalepljena.
se pravi ni druge kot kupiti dve vinjeti?
Ni res, na zadnji strani piše, da PRIPOROČAJO eno od teh treh mest. Vinjeta je pa lahko KJERKOLI na notranji strani vetrobranskega stekla (razen zatemnjenih delov), lahko tudi na strogi sredini če komu tako paše.Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
narobe je, vendar jazu jo imam vsa leta na sredini za ogledalom pa me se niso ustaviliCitat:
Uporabnik tjuren pravi:
A pa je kaj narobe, če vinjeto napopam na sredino okna?
ni narobe
Levo zgoraj, levo spodaj in na sredini zgoraj so mesta kjer je lahko vinjeta
Pol lahko začnejo kar talat kazni za vse navigacije, katere so napopane direkt na sredino stekla.Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ni res, na steklu ne smejo biti "dodatki" ki motijo voznikovo vidno polje.