Gremo po vrsti:
Ja lahko še komu zrihtam kakšne proteine ali kakšne druge preparate s pretečenim rokom, dokler pri tem ne bom imel preveč dela. Ne mislim za kogarkoli zalagat denarja in mu potem vozit kante na drugi konec mesta za to da mi bo pole kdo reku "a niso meli čokolade?". Drugače pa rad pomagam
A katera firma? kakor kdaj...
Osebni trener si danes reče marsikdo, ki je naredil 40 urni tečaj. Tako za primer frizerka ima 120 urni tečaj pa ti samo lase striže. Jasno je da takšen fitnes intuziast ne ve prav veliko o funkcioniranju človeškega telesa. Trenira ljudi tako kot dela sam. Torej ni važno ali bi rad shujšal, si imel operacijo kolena, te boli križ - v ponedeljek delaš prsa, torek noge ... Jaz se s tem ukvarjam 17 let. Naredil sem fakulteto za šport in potem izkušnje nabiral po floridi in v londonu. Naredil sem celo svoj program ki se je bolj prijel v usa kot pri nas. Pri nas je sedaj najbolj "priznan" trener sin od izdelovalke ženskih torbic, ki je naredil vikend tečaj.Pohabil bo pol ljubljane preden bo kdo zaštekal da nima pojma kaj dela.
Kettelbell - zelo zanimiva vadba prihaja sicer iz Rusije. Tudi meni je bilo to ful ušeč prvi kettel sem si naredu kar sam. Pri nas je taglaven portagonist Sobočan, ki je tudi v tem eden boljših - respect! Jas pri svojih treningih sicer uporabljam kettle in dvige, seveda tam kjer mislim da je to potrebno in smiselno. Vadba pri Sobočanu pa je namenjena prvenstveno pripravi za tekmovanja. Malo poglejte na youtube. Na tekmovanjih gre kolikokrat narediš dvig v 10 minutah! 3,14za men se to gravža. Medtem ko na treningih s tenisači in hokeisti delam tudi s tem
https://www.youtube.com/watch?v=C_4awIV5rWY
Crossfit - ta stvar je pa v zadnjem času sploh popularna. Itak je moderno da vsi govorijo o funkcionalnem treningu, pa itak večina ne ve čisto točno kaj to je. Večina je mnenja, da je za to potrebno nekaj kupit, nekaj dragega, naprimer TRX, kettelbbell, neke čudne ročke itd... Podobno je s crossfitom. Le ta zavzema stališče da so fitneserji pusiji trening za garače pa je crossfit. Sicer je to res, vendar je vsaka stvar, ki je narejena za množico hkrati tudi sistemsko poenostavljena in zato manj učinkovita. Dejstvo je da se da vsakemu sestaviti boljši trening glede na njegove želje, izkušnje, poškodbe, zgodovino treninga itd... Vidiš crossfit tega ne upošteva. Vse ljudi uči snach, jerk, clean kljub temu da potem to nekateri izvajajo narobe v svojo škodo s kakšno drugo vajo pa bi napredovali bistveno bolj.