Fitness v LJ. Kam?

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Tudi kar se tiče razširjenosti se zadeva vedno več uporablja namesto fitnesa (recimo v NHL-u

Ne samo v NHLu. Jaz sem v fitnesu že srečal slovenskega hokejskega reprezentanta, ki je delal vaje za kettlebell s prostimi utežmi, ker ni bilo kettlebella pri roki...
wink-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Jap, vsi treningi so vodeni. so tudi mesecni testi kjer se ugotavlja napredek in temu primerno tudi stopnjujes jakost treninga.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Gremo po vrsti:

Ja lahko še komu zrihtam kakšne proteine ali kakšne druge preparate s pretečenim rokom, dokler pri tem ne bom imel preveč dela. Ne mislim za kogarkoli zalagat denarja in mu potem vozit kante na drugi konec mesta za to da mi bo pole kdo reku "a niso meli čokolade?". Drugače pa rad pomagam
smile-1.gif
A katera firma? kakor kdaj...

Osebni trener si danes reče marsikdo, ki je naredil 40 urni tečaj. Tako za primer frizerka ima 120 urni tečaj pa ti samo lase striže. Jasno je da takšen fitnes intuziast ne ve prav veliko o funkcioniranju človeškega telesa. Trenira ljudi tako kot dela sam. Torej ni važno ali bi rad shujšal, si imel operacijo kolena, te boli križ - v ponedeljek delaš prsa, torek noge ... Jaz se s tem ukvarjam 17 let. Naredil sem fakulteto za šport in potem izkušnje nabiral po floridi in v londonu. Naredil sem celo svoj program ki se je bolj prijel v usa kot pri nas. Pri nas je sedaj najbolj "priznan" trener sin od izdelovalke ženskih torbic, ki je naredil vikend tečaj.Pohabil bo pol ljubljane preden bo kdo zaštekal da nima pojma kaj dela.

Kettelbell - zelo zanimiva vadba prihaja sicer iz Rusije. Tudi meni je bilo to ful ušeč prvi kettel sem si naredu kar sam. Pri nas je taglaven portagonist Sobočan, ki je tudi v tem eden boljših - respect! Jas pri svojih treningih sicer uporabljam kettle in dvige, seveda tam kjer mislim da je to potrebno in smiselno. Vadba pri Sobočanu pa je namenjena prvenstveno pripravi za tekmovanja. Malo poglejte na youtube. Na tekmovanjih gre kolikokrat narediš dvig v 10 minutah! 3,14za men se to gravža. Medtem ko na treningih s tenisači in hokeisti delam tudi s tem
https://www.youtube.com/watch?v=C_4awIV5rWY

Crossfit - ta stvar je pa v zadnjem času sploh popularna. Itak je moderno da vsi govorijo o funkcionalnem treningu, pa itak večina ne ve čisto točno kaj to je. Večina je mnenja, da je za to potrebno nekaj kupit, nekaj dragega, naprimer TRX, kettelbbell, neke čudne ročke itd... Podobno je s crossfitom. Le ta zavzema stališče da so fitneserji pusiji trening za garače pa je crossfit. Sicer je to res, vendar je vsaka stvar, ki je narejena za množico hkrati tudi sistemsko poenostavljena in zato manj učinkovita. Dejstvo je da se da vsakemu sestaviti boljši trening glede na njegove želje, izkušnje, poškodbe, zgodovino treninga itd... Vidiš crossfit tega ne upošteva. Vse ljudi uči snach, jerk, clean kljub temu da potem to nekateri izvajajo narobe v svojo škodo s kakšno drugo vajo pa bi napredovali bistveno bolj.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
Sicer je to res, vendar je vsaka stvar, ki je narejena za množico hkrati tudi sistemsko poenostavljena in zato manj učinkovita. Dejstvo je da se da vsakemu sestaviti boljši trening glede na njegove želje, izkušnje, poškodbe, zgodovino treninga itd... Vidiš crossfit tega ne upošteva. Vse ljudi uči snach, jerk, clean kljub temu da potem to nekateri izvajajo narobe v svojo škodo s kakšno drugo vajo pa bi napredovali bistveno bolj.

Pa poznaš treninge v Vigorju? Sicer se popolnoma z vsemi strinjam kar si zapisal ampak tole pa ne bo čisto držalo, vsaj v njihovem centru ne. In ja Sobočan ima v svojem gymu, če se ne motim v večji meri Kettlebell lifting, ki je tekmovalna desciplin, sam pa je aktualni evropski prvak in še kaj (in ja respect, sem na lastne oči gledal kako je z eno roko 64kg kuglo dvigoval nad glavo, kot da ima v rokah 32kg). Kaj točno on vse še vodi v svojem gymu žal ne vem, poznam pa Vigor, kjer je vse drugo kot pa trening namenjen širši publiki. Najprej imaš 4 uvodne treninge, individualno s trenerjem, pogovori se tudi o poškodbah, spremlja napredek, mesečna testiranja, vse vadbe so vodene s strani trenerjev kateri so licencirani in ne neki "športniki",... Kar se pa tiče crossfita pa mislim, da sta v Sloveniji samo 2 licenčna trenerja (lahko da se motim in jih je sedaj že več) in ne gre za neko pavšalno zgodbo v smislu videno z youtuba, dejmo probat
smile-1.gif

So pa tisti leseni kiji videti kar huda zadeva, bo treba probat
smile-1.gif

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Vem poznam Vigor od njihovih začetkov naprej. Lej oni so proti vsem ostalim odlični! Zelo dobro jih poznam vse. Damjan naprimer - njegov šport itak olimpijski dvigi. A pa ima Damjan licenco za učenje dvigov? Nevem tut če jo nima jo po moje ne rabi. Poznan pa enega iz celja, ki ima licenso za učenje olimpijskih dvigov dal je 600€ pa naredil v enem tednu. Kaj hočem povedat je, da so vse te licence in tečaji bolj tako tako. Dejstvo je da po teh tečajih ne moreš nobenega oceniti ali je dober ali slab, ne moreš njegovega znanja oceniti tudi glede marketinga, ki ga izvaja. Zelo težko je kvaliteto nekega takšnega trenerja tudi glede na priporočila. Marsikdo se nad nekom navduši pa potem obupa po pol leta, ki ni napredka ali pa se pojavijo kakšne poškodbe. Poskusi malo pogledati, kdo je kje naredil kakšno dobro predavanje, raziskavo, inovacijo ali pa je napisal kakšen dober članek.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Dobro, zdej nam pa ti povej neki...po tvoje je v slo samo 6 ljudi primerno uspobljenih za osebnega trenerja, obenem pa si diskvalifirical dif licence in tečaje ki jih vodijo strokovnjaki, vsaj naj bi jih?

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Ja nevem, kaj pa se teb zdi? Fizioterapevti se ukvarjajo s poškodbami pa hodijo par let na faks. Še za frizerja morš nardit kako šolo, če ne drugega vsaj tečaj, ki je dolg 120 ur, avidiš pa te ljudje sam strižejo. Maser ima prav tako šolanje, ki nekaj časa traja. Osebni trener pa postaneš v dveh korakih 1. postaviš se in rečeš:" jaz sem osebni trener" 2.Postal si osebni trener. ok lahko tudi nardiš tečaj ki traja 60 ur.
Zdej si pa predstavljaj škodo, ki jo lahko naredi en tak bizgec. Jaz sem srečal ogromno ljudi, deklic ki so zgubile menstruacijo ker so bile na beljakovinski dijeti, fante z diskus hernijo, ki so pri osebnem trenerju delali počepe itd...
Nevem no... ne da sem komu fauš dnarja ki ga s tem zasluži ampak škoda mi je ljudi.
Sej en rečem da je osebnih trenerjev v Slo res sam 6. Trdim pa da so izjemno redki tisti ki vejo kaj delajo.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Dobro, pa če narediš tečaj na dif in dobiš diplomo, naj bi to nekaj veljalo ali pač ne? Kaj je pa s počepi in hernijo??? A se počepov ne dela več po novem, takoj neham!

bushi

Pripravnik
12. avg 2007
381
0
16
Obišči stran
Ker sem začetnik, me zanima če obstaja kaksen low budget fitnes v Šiški / Dravljah / Šentvidu?

Kako je kaj z Panterjem v Stegnah? Ima kdo izkušnje?

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik bushi pravi:
Ker sem začetnik, me zanima če obstaja kaksen low budget fitnes v Šiški / Dravljah / Šentvidu?

Kako je kaj z Panterjem v Stegnah? Ima kdo izkušnje?
Evo, sm zvedu za tale v Športni dvorani... ni gužve pa pocen je Drenikova 32
pa TA je tud pocen... sam men ni pr roki

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
ksz

A ve kdo glede dveh fitnesov na področju Bratislavske in (baje) Leskovškove kdaj se odpreta? Rečen je da do konca meseca
17758-icon_confused.gif

En bo v bivšem Media Markt-u (Tuš center) za drugega pa ne vem kje točno bo.

Pa še ta info... Sokol Stožice se je preselu v v SOKOL Laguna
wink-1.gif

LP,S

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Jst isto k cene po LJ so obupne... pa kaj jim je da prbijajo po 60€+ /mes
rolleyes-1.gif

Mislm da sm že pisu, Kolega je bil v Milanu - kok obiskov/mes imaš toliko € palčaš
zmaga.gif

Btw: Popravek v ex. Techno market -u BTC-ju bo Fitness
cool-1.gif

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
To bo neki na novo, ne bo širitev dejavnosti. Poznam samo enega od soolastnikov na videz.